За трети път "Вкусът на Пловдив"

Автор:

Третото  издание на фестивала "Вкусът на Пловдив" ще се състои от 23 до 26 май.  Той ще се проведе на Малката главна с участието на производители и майстори готвачи от пловдивски ресторанти.  Те ще представят  качествени продукти и ястия от традиционната българска кухня. Ще бъдат демонстрирани  и кулинарни техники. Дванайсет производители, които редовно участват във Фермерския пазар в Пловдив, ще представят млечни продукти по стара традиционна българска рецепта, както и  ппрочутият садовски фъстък, плодове и зеленчуци от ферми, пчеларски продукти, кракери от сушени заленчуци и семена,  винарна, ще има и производител на какаови зърна.  Две от шатрите на феста  ще са специално за занаятчиите от  Занаятчийската камара в  Пловдив. Те ще покажат свои майсторски продукти, тематично свързани с готвенето, дома и храната

Откриването ще бъде на 23 май  от 12.30 ч. на площата пред Римския стадион. Гост- водещият шеф Иван Звездев ще приготви агнешки курбан за 250 души, който ще бъде раздаден на посетителите. Ще има и празнична програма с участието на ансамбъл "Тракия", спортни и латиноамерикански танци, томболи и викторини с награди. 

Фестът  се очартава да се превърне в традиционен фестивал, който е любим на пловдивчани, каза зам.кметът по култура и туризъм Александър Държиков. Той  подчерта, че събитието е важен сегмент от туризма и с всяко  издание  се надгражда и става все по-интересен . Община Пловдив със сигурност ще продължи да го подкрепя безрезервно, каквато е и политиката на общинската администрация да застава зад качествени събития, които целят съхраняването на българските и местните традиции, култура и опит, който да бъде предаван и на поколенията напред.

Фестивалът "Вкусът на Пловдив "  е организиран от Сдружение на ресторантьори и хотелиери "Тракия"-Пловдив, фондация "Локалфууд.бг", Фермерски пазар – Пловдив, община Пловдив   и част от  пловдивския календр на  туризма.

Немска телевизия ще заснеме фестивала. 
Още от категорията

„Електрическият Орфей“ улавя градския ритъм

Тази събота, ще се състои есенното издание на музикалния фестивал Electric Orpheus / "Електрическият Орфей". Стартът е в 16 часа, входът е свободен, а мястото е парк "Дондукова градина" в Пловдив, първата градска градина и обществена зелена площ в града. Акценти в програмата са концерт на хърватското трио ŽEN, свободна читалня с книги,..

публикувано на 16.10.19 в 15:41

"Цветна есен" със съвети за растенията в студените сезони

Есента е най-добрият сезон за засаждане на овощни и декоративни растения. Това казват участници в традиционната изложба „Цветна есен 2019“ в Пловдив. И макар че в сравнение с пролетното международно изложение "АГРА" мащабите й са  в пъти по-малки, тук посетителят може да напълни очите си с цвят, да се хване „за зелено“ и дори да получи съвет..

публикувано на 16.10.19 в 15:16
 Желко Петрович

ПФК "Ботев" прекрати контракта на Желко Петрович

Контрактът на старши треньора Желко Петрович с ПФК "Ботев" е прекратен едностранно от клуба, информираха от управата на "жълто-черните". Същевременно договорите с наставника на вратарите Михаил Ролев и помощник-треньора Жарко Лучич са прекратени по взаимно съгласие от двете страни. Шефовете на "канарчетата" изказват благодарност и към тримата и им..

публикувано на 16.10.19 в 14:18

Боби Михайлов подаде оставка

Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз, се казва в официалното съобщение на..

публикувано на 15.10.19 в 15:54
Красен Кралев и Борислав Михайлов

Бойко Борисов поиска оставката на Боби Михайлов

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов да си подаде оставката. За това е призовал премиерът Бойко Борисов, разкри министърът на спорта Красен Кралев. Той е бил повикан по спешност тази сутрин от министър-председателя и му е било съобщено, че след последните прояви, имайки предвид цялото състояние на футбола, след вчерашните инциденти..

публикувано на 15.10.19 в 11:52