Фестивал на ученето и туризъм в Чернобил във „Вход свободен“

Днес говорим за Free Plovdiv School – Fest, Фестивал на ученето в Пловдив. Инициатива на сдружението, което ежедневно провежда Free Plovdiv Tour и Free Sofia Tour. По примера на Free Sofia School, те подготвят празничен „Фестивал на ученето“ на 24 май. Димитър Димитров, един от създателите на Free Sofia School, разказва.

В рамките на проекта „Космодрум“, в Пловдив на 25 май, гостува Михаела Лакова с лекция за Чернобил. Тя ще говори за нашумелия, напоследък, “черен” туризъм и за Чернобил, като най-голямата ядрена катастрофа. Михаела Лакова е била част от международен проект, включващ 7 човека, които посещават Чернобил. Тя е визуален артист, живее и работи в Холандия. Нейният основен интерес и работа са насочени към паметта, човешка и дигитална, и идеята за изтриването на паметта.

Ще ви разкажем и за следващия етап на спектакъла „Място на съществуване“, защото идва време за малките концерти. Нестандартен спектакъл по съвременни танци, разглеждащ темата за обитаването и общността. Говорим с Вероника Петрова, медиатор на проекта за Пловдив.

В сряда, традиционно, присъства и рубриката ни „За и против“. Интересен следобед се очертава!

Започваме, след новините в 12.
Още от категорията

Световен ден на риболова във „Вход свободен“

В днешното предаване ще говорим за Световния ден на риболова и за видовете риболов. Във връзка с това, ще обърнем внимание на зодия риби и всички любопитни факти за този знак. Ще продължим с полезните свойства на меда. Защо го наричат храна на дълголетието? Ще разберете, в минутите до 13.00 часа. С Лилия Секова, говорим за..

обновено на 27.06.19 в 10:16

"Точно днес" - утрото е по-мъдро от вечерта!

В четвъртък отправяме новите въпроси за:  история, икономика и интергация, предстоящо укрепване на свлачищни зони. Дългата и дискусионна тема с върнатите учебници, в които липсва точно и ясно поставяне на въпросите: как живяхме, от какво страдахме и защо социализмът загуби почва у нас коментираме с  проф. Людмил Спасов , историк и участник в екипа на..

обновено на 26.06.19 в 16:39

Икономика и климат - теми в "Ден след ден" на 26 юни

Премиерът Бойко Борисов откри втория икономически форум в Пловдив. Заедно с него в града под тепетата са министри, депутати, представители на българския и гръцкия бизнес и на неправителствения сектор. Сред обсъжданите теми са европейската перспектива пред Западните Балкани, очакванията от новия Европарламент, демографски и здравни проблеми,..

публикувано на 26.06.19 в 13:45

Фестивал за кино и храна във „Вход свободен“

Фестивалът „Кино и храна“ – Street Food & Art Festival, стартира на 1 юли. В рамките на 4-ри дни, на Гребната база в Пловдив, ви очаква изключително интересна програма. Входът е свободен, радио Пловдив е медиен партньор на събитието. Очаквайте и рубриката ни „За и против“, както и малко информация за това, как името влияе на съдбата. Аида..

обновено на 26.06.19 в 09:33

Цветовете поглеждат „Точно днес“

Отново сме домакини на   „Икономически форум Пловдив“. Очаква се премиерът Бойко Борисов да открие събитието, като над 55 международни експерти ще участват в различни тематични панели. Икономистът Георги Ганев ще коментира предизвикателствата за страната ни в сферата на бизнеса. Кога  ще влезем в чакалнята на еврозоната? Кога европейските..

публикувано на 25.06.19 в 17:02