Фестивал на ученето и туризъм в Чернобил във „Вход свободен“

Днес говорим за Free Plovdiv School – Fest, Фестивал на ученето в Пловдив. Инициатива на сдружението, което ежедневно провежда Free Plovdiv Tour и Free Sofia Tour. По примера на Free Sofia School, те подготвят празничен „Фестивал на ученето“ на 24 май. Димитър Димитров, един от създателите на Free Sofia School, разказва.

В рамките на проекта „Космодрум“, в Пловдив на 25 май, гостува Михаела Лакова с лекция за Чернобил. Тя ще говори за нашумелия, напоследък, “черен” туризъм и за Чернобил, като най-голямата ядрена катастрофа. Михаела Лакова е била част от международен проект, включващ 7 човека, които посещават Чернобил. Тя е визуален артист, живее и работи в Холандия. Нейният основен интерес и работа са насочени към паметта, човешка и дигитална, и идеята за изтриването на паметта.

Ще ви разкажем и за следващия етап на спектакъла „Място на съществуване“, защото идва време за малките концерти. Нестандартен спектакъл по съвременни танци, разглеждащ темата за обитаването и общността. Говорим с Вероника Петрова, медиатор на проекта за Пловдив.

В сряда, традиционно, присъства и рубриката ни „За и против“. Интересен следобед се очертава!

Започваме, след новините в 12.
Още от категорията

„Ден след ден“ на 22 октомври

Шарен вторник като есенни листа...и разнообразни теми до 17 часа. Тази година БВП ще надхвърли 120 милиарда лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на нов производствен завод за автомобилни светлини в Индустриалната зона край Пловдив , а коментара му по актуалните теми ще чуете в програмата ни. Докладът на Европейската..

публикувано на 22.10.19 в 14:27

Здравословно хранене и музика във "Вход свободен"

Как диетата ни влияе на централната нервна система? Как храненето определя нивата на хистамин, допамин и серотонин? И има ли връзка между храненето и  аутизма, хиперактивността и други състояния при възрастни и при деца? Темата разглеждаме с Лучия Таскова – психолог и специалист по ранно детско развитие и  Вера Вулджева – майка на дете с алергии и..

обновено на 22.10.19 в 13:12

"Звукът на киното" спомня диско манията с "Треска в събота вечер"

Тази събота ще сме във вихъра на диското с "Треска в събота вечер", филмът дал начало на звездната кариера на Джон Траволта. Безспорен принос за превръщането на лентата в безспорен хит в киносалоните е музиката, създадена от "Би Джийс". Братята Бари, Робин и Морис Гиб, който вече имат 19 годишна история като група, пишат парчетата за "Треска в събота"..

публикувано на 22.10.19 в 13:12

Есенни настроения „Точно днес“

Да си припомним, че преди 140 години на 22 октомври в Пловдив се открива Първото областно събрание в Източна Румелия с председател Иван Гешов, което заседава до 22 декември 1884 година. Областното събрание се състои от 56 депутати, като има контролни функции върху изпълнителната власт, приема бюджета, контролира действията на директорите и..

публикувано на 21.10.19 в 16:56
Една от рисунките в подлеза на СУ

Теми в развитие в "Ден след ден" на 21 октомври

„ Където има газопроводи, няма войни “. С тези думи премиерът Бойко Борисов откри разширението на газопреносната мрежа по трасето на "Балкански поток" в участъка от българо-турската граница до компресорна станция" Странджа". Как в най-скоро време България ще има 2 газови магистрали, които ще доведат до поевтиняване на синьото гориво – по темата ще..

публикувано на 21.10.19 в 13:57