Освободиха младежа, обвинен за марихуана в училище

18-годишният младеж, обвинен за държане на марихуана в района на училище, излиза от ареста. Това става възможно след като окръжния съд измени мярката на районните магистрати спрямо единйсетокласника Виктор Брунарски.Той вече е с по-лека мярка за неотклонение  – парична гаранция от 500 лв. 

Ученикът, бивш въпитаник на училище „Душо Хаджидеков“ бе задържан, след като деца от школото намериха на оградата две пакетчета марихуана на стойност 11 лева.  

Адвокатът му изтъкна, че момчето има изпити в края на учебната година, а при положение, че остане в ареста ще трябва да повтаря годината.  

В мотивите си  окръжния съд отбеляза, че няма опасност младежът да се укрие или да извърши ново престъпление.  

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 


Още от категорията

Искат проверки за продажби на общински жилища за по 10 хил. лв в Пазарджик

Пазарджишки общински съветници твърдят, че през последните 4 години Общината е ощетена с 4 милиона лева от продажбата на 140 евтини общински апартаменти. Сред новите собственици имало общински служители и хора, свързани с тях. Апартаментите са продавани на средна цена около 10 хиляди лева, което е почти шест пъти по-евтино от пазарните цени, каза..

публикувано на 19.06.19 в 10:43

Обирджиите на бижута от Йоким Груево отново пред Темида

Пловдивският Окръжен съд ще заседава по делото срещу четирима мъже, обвинени за кражба на бижута за близо половин милион лева от къщата на сестрата на цар Киро - Марийка Илиева в село Йоаким Груево. Престъплението беше извършено преди близо две години - на 28 май 2017-та. 71-годишната тогава жена и племенникът й бяха пребити. Двамата са били..

публикувано на 19.06.19 в 09:38

Седмокласниците се явяват на изпит по математика

Над 61 000 седмокласници се явяват днес на национално външно оценяване по математика. В Пловдив и областта те са 5 582-ма и ще полагат изпита в 140 училища.  Заради т. нар. малка матура денят е обявен за неучебен в цялата страна. Изпитът започва в 9 часа и е с продължителност 150 минути. Учениците трябва да са в училище най - късно до 8,30,..

обновено на 19.06.19 в 06:52

Прекланяме се пред делото на Свети Паисий Хилендарски

Днес се навършват 297 години от рождението на Свети Паисий Хилендарски и 257 години от написването на  "История славянобългарска".  19 юни е ден на почит към Паисий Хилендарски и преклонение пред делото му.  Българският народен будител и духовник написва "История славянобългарская". Наричан още Отец Паисий, той е считан за основоположник на..

публикувано на 19.06.19 в 06:51

Американското командване потвърди фаталния скок на учението край Чешнегирово

Предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите. Това се посочва в официално изявление на Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа за учението „SWIFT RESPONSE 2019”.  "На 18 юни 2019 г. един канадски парашутист е загинал, а други трима американски командоси са пострадали  по време на въздушен десант в района на..

обновено на 19.06.19 в 00:57