СИК-овете в областта не са обучени за машинното гласуване

Няма гаранция, че всички представители на СИК в 17–ти Избирателен район Пловдив - област ще са добре обучени за работа с машините за гласуване, каза председателят на Районната комисия Дарина Тодорова.

 По думите й от фирмата доставчик и от ЦИК са закъснели с процедурата  и не са се съобразили със спецификата на района -  17 общини, в които 145-те секции с машини са разпръснати в различни селища, някои от които твърде отдалечени. За обучението е доставена само 1 машина, каза още Тодорова. Тя подчерта, че няма яснота кога ще дойдат всички и как ще бъдат охранявяни до неделя на вота.

Допълнителен проблем е малкият брой резервни протоколи – 25 за всички 525 секции в областта. Това значи, че при сгрешени протоколи – няма къде да се отчете повторното преброяване, което може да доведе до невъзможност да се отчете вота в целия избирателен район, каза Тодорова. И тя, и председателят на 16 РИК вече се изпратили искане за допълнителни белови за отчетните документи.


Още от категорията

Мълния спря телефоните и камерите на община Карлово

Проливен дъжд с гръмотевици се изля тази сутрин в Карлово и селата от общината.  Има изровени улици в Баня, Розино, Бегунци, квартал Сушица и град Баня.  На места в Карлово водата по улиците е достигала половин метър като имаше и закъсали автомобили.  Вследствие паднала мълния в двора на общинска администрация, изгоряха телефонната централа и..

публикувано на 24.06.19 в 15:33

Стрелча има нужда от вода, а не от консерви

Кметът на община Стрелча Стойно Чачов отмени обявеното на 10 юни бедственото положение, заради замърсяването на  вододайната зона от обилните дъждове. В момента в Стрелча има вода, но тя е с лошо качество и може да се ползва само за хигиенни нужди.  Общината е подготвила проект за укрепване на вододайната зона и основен ремонт на водопровода, но са..

публикувано на 24.06.19 в 13:27

Оформят пространството пред галерията на ул. "Гладстон"

Новата галерия на улица „Гладстон“ 32 е почти готова. В момента текат довършителни дейности. Поставят се и нови плочки пред галерията. Очаква се най-късно до месец работата по новото културно пространство да бъде окончателно завършена. Новата сграда е на два етажа, а фасадата е решена в тъмно стъкло и камък. В нея има две изложбени зали,..

публикувано на 24.06.19 в 12:22

Проектът "Модър - Царевец" отива отново в чекмеджето

Строителството на подлеза „Модър – Царевец“, както и на пътната връзка между районите "Западен" и "Южен" се отлага за пореден път.  Община Пловдив прекрати обществената поръчка, за която кандидатства само фирма „Инжстройинженеринг“. Според конкурсната комисия подадената от варненската компания оферта не отговаря на предварително зададените..

публикувано на 24.06.19 в 10:33

Съдът спря намерението за крематориум край Куклен

Административен съд в Пловдив отмени решението на директора на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, с което се одобряваше инвестиционно предложение за преустройството на склад за строителни материа­ли в района на Куклен в крематориум за човешки тленни останки.  Съдът е приел, че е допуснато съществено нару­шение на..

публикувано на 24.06.19 в 09:54