Разкриват 300 работни места във Вагоноремотен завод-Карлово

Вагоноремонтният завод в Карлово вече e собственост на националната германска железопътна компания Deutsche Bahn. Сделката е финализирана, а в плановете на новия собственик влиза възстановяване на производството на товарни вагони и ремонт. З

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов обясни, че няколко фактора, са довели до голямата инвестиция там – мястото отговаря за производство на нови вагони, има достатъчно работници, а също и четири професионални гимназии, които произвеждат кадри.

Очакваме новия завод да отвори врати септември или началото на октомври. В началото ще се разкрият 70 работни места, а до година и половина те ще стигнат 300. Това е една сериозна инвестиция и напълно възможна в този срок, коментира Емил Кабаиванов.

Вагоноремонтният завод е закупен за цена от 4 милиона лева.

Отделно от нея трябва да бъде направена инвестиция в сградния фонд, а също и в машини. Очаква се тя да бъде около два-три пъти по-голяма. И то в евро, а не в лева, обясни Кабаиванов.

Очаква се работните заплати в завода да са над средната за страната, тоест над 1200 лева.

Кабаиванов обясни още, че Община Карлово се е ангажирала с всички административни процедури, които са свързани с инвестицията.

Водят се и разговори с министерствата на икономиката и финансите за подобряване на инфраструктурата в района на Вагоноремонтния завод.

Цялото интервю с Емил Кабаиванов можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

Сухопътните сили на САЩ потвърдиха за фаталния скок на учението край Чешнегирово

Предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите. Това се посочва в официално изявление на Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа за учението „SWIFT RESPONSE 2019”.  На 18 юни 2019 г. един военнослужещ е загинал и трима са получили наранявания по време на въздушен десант в района на летище „Чешнегирово“ на територията на..

обновено на 18.06.19 в 17:01

Емблематични сгради в центъра ще бъдат санирани за 18 млн. лева

Над 50 проектни фиша за саниране на сгради по ОП “Региони в растеж“ ще бъдат разгледани от Община Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. Парите, които ще бъдат инвестирани са 18 милиона лева.  Според кмета това е първият етап на процедурата и администрацията е готова с методиката за сградите. Приоритет ще  е културната инфраструктура, паметниците на..

обновено на 18.06.19 в 16:58

Цветни контейнери закачливо казват "Пазете чистота!"

Забавни графични послания за чистота напомнят на жителите на кв. Кичук Париж в Пловдив да се замислят къде и как изхвърлят отпадъците си. Акцията е дело на творческия тандем Goldhorn (Златорог), известен с графити рисунките си в Капана, и на платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“. Поредната инициатива на активистите за чистота в..

публикувано на 18.06.19 в 15:31

Нощният десант на НАТО над Чешнигирово завърши със загинал и трима ранени

Чуждестранен военнослужещ загина при нощното военно учение на НАТО  край пловдивското село Чешнегирово, а трима са ранени. Те също са чужденци, съобщи полк. Виолина Вълева от международния пресцентър на учението , но информация за тяхната националност не беше дадена. По непотвърдени данни загиналият е канадски гражданин и е парашутист...

обновено на 18.06.19 в 14:47

Всяка неделя ще затварят за автомобили бул. "Марица юг"

По инициатива на граждани през август Община Пловдив между 10 и 18 часа в неделните дни ще затваря за автомобили бул. "Марица-Юг".  Така изцяло обновената с европейски пари и с много атракциони зона ще бъде достъпна само  за разходки и забавления. Това съобщи кметът Иван Тотев като уточни, че подробностите все още се обсъждат. По думите му идеята..

публикувано на 18.06.19 в 14:42