Разкриват 300 работни места във Вагоноремотен завод-Карлово

Вагоноремонтният завод в Карлово вече e собственост на националната германска железопътна компания Deutsche Bahn. Сделката е финализирана, а в плановете на новия собственик влиза възстановяване на производството на товарни вагони и ремонт. З

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов обясни, че няколко фактора, са довели до голямата инвестиция там – мястото отговаря за производство на нови вагони, има достатъчно работници, а също и четири професионални гимназии, които произвеждат кадри.

Очакваме новия завод да отвори врати септември или началото на октомври. В началото ще се разкрият 70 работни места, а до година и половина те ще стигнат 300. Това е една сериозна инвестиция и напълно възможна в този срок, коментира Емил Кабаиванов.

Вагоноремонтният завод е закупен за цена от 4 милиона лева.

Отделно от нея трябва да бъде направена инвестиция в сградния фонд, а също и в машини. Очаква се тя да бъде около два-три пъти по-голяма. И то в евро, а не в лева, обясни Кабаиванов.

Очаква се работните заплати в завода да са над средната за страната, тоест над 1200 лева.

Кабаиванов обясни още, че Община Карлово се е ангажирала с всички административни процедури, които са свързани с инвестицията.

Водят се и разговори с министерствата на икономиката и финансите за подобряване на инфраструктурата в района на Вагоноремонтния завод.

Цялото интервю с Емил Кабаиванов можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

Пловдив е домакин на конференция за добрата храна

В Пловдив започва VI национална конференция „Достъп до добра храна“.  Тя се организира от Фондация „Българска месна традиция“ и Евро-Ток България и е под патронажа на Министерството на земеделието, храните и горите. Конференцията е кулминацията на Седмицата на достъпа до добра храна‘2019, която се провежда в България за втора поредна година.  По..

публикувано на 24.10.19 в 06:39

Гимназията по хранителни технологии отбелязва годишнина

Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника отбелязва своята 70-а годишнина със специална програма. Кулминацията на тържествата е днес от 10,00 ч. на площад “Централен”, където се ще стартира Ученически фест, а фонтанът пред общината ще бъде оцветен в чест на годишнината.  От 12,15 ч. в Драматичен театър – Пловдив, ще започне..

публикувано на 24.10.19 в 06:35

АМТИИ е домакин на международна конференция за образование и изкуство

„Наука, образование и иновации в областта на изкуството“ е темата на международната конференция, която събира учени от България, Казахстан, Русия, Румъния, Полша и САЩ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.  Във форума, който ще се проведе от  днес  до  26 октомври, доклади ще представят 50 учени. Те ще споделят изследвания и..

публикувано на 24.10.19 в 06:31

ЦИК проверява жалба в ОИК-Смолян

В Общинската избирателна комисия в Смолян са постъпили жалба и сигнал за влизане в помещението, в което се съхраняват бюлетините за местните избори на 27 октомври.  Жалбата и сигналът са отправени чрез ОИК до ЦИК и прокуратурата.  Председателят на ОИК Симеон Велинов потвърди, че на 22 октомври е отворил помещението и е влязъл заедно с друг член..

публикувано на 24.10.19 в 06:28

Студентите са готови на протести, заради лоши условия в общежитията

Пловдивските студенти са готови на протест, ако исканията им за по-добра среда в общежитията не бъдат чути. Това заявиха от Студентския съвет на ПУ "Паисий Хилендарски". Те организираха среща, на която бяха оповестени най-спешните проблеми в студентските общежития "Марица" и "Чайка". Те се стопанисват от организацията "Студентски общежития и..

публикувано на 23.10.19 в 16:54