Гласувам за Европа на гражданите, а не на бюрокрацията

| обновено на 26.05.19 в 14:38

Главният прокурор Сотир Цацаров упражни правото си на глас в 9.30 в ОУ  „Петър Берон.“ Той подчерта, че гласува за български представители в ЕП, които със своя глас и своята работа биха допринесли за една по-различна Европа. Това е Европа на европейските столици и на европейските граждани, а не на брюкселската бюрокрация. 

 Гласувах за Европа, много по-ангажирана със собствената си сигурност, антитероризъм, отколкото с икономически, вътрешни проблеми или пакета „Мобилност“. Това е Европа в автентичния й вид, подчерта Цацаров.

Той уточни, че Прокуратурата работи в момента активно по 40 преписки. До 18 ч. преди изборния ден са подадени 147 сигнала за нарушения от граждани,  ДАНС  и МВР.  По тях са образувани 13 досъдебни производства, като по една от преписките е постановен отказ.  Нарушенията не са драстични и се отнасят за купуване на гласове в цялата страна от различни партии. Схемите на нарушенията варират около вече познатите при предишни избори.

За сравнение с изборите за предишния ЕП,  Цацаров уточни, че са били образувани 21 досъдебни производства по  535 сигнала. Изводът е, че изборният ден протича повече от нормално, работи се в пълно взаимодействие с органите на МВР и Данс, заяви още главният прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров подчерта още, че очаква от действащата в момента ЕК да се произнесе до края на мандата си по действащия механизъм за сътрудничество и проверка спрямо България.

 Що се отнася до новия състав на  ЕК, очаквам тя да направи Европейската Прокуратура работеща, а не - бюрократична структура, Европа - на  съвместните антитерористични действия, Европа -  на съвместната отбрана. Големите приказки не носят нищо на редовия европейски гражданин, каквито сме всички ние, заяви още Цацаров. 


Още от категорията

КПКОНПИ закри прибързано "Апартаментгейт"

Антикорупционната комисия не откри данни за конфликт на интереси при 11-те проверки по скандала "Апартаментгейт " . За прекратените преписки е уведомена прокуратурата, която може да протестира решенията. За Радио Пловдив Лора Матеева, експерт от НПО  "Антикорупционен фонд"  заяви, че проверката  приключва твърде прибързано и е извършена..

публикувано на 24.06.19 в 17:08

Бизнесът живее с проблемите на Пловдив

Трудно върви реализацията на пътните проекти под и над ж.п. линиите в Пловдив.  Проектът „Модър-Царевец“ не може да тръгне, след като конкурсната комисия не одобри офертата на единствената фирма, която кандидатства за изпълнител. За съдбата на други две връзки, съществуващият бетонен мост и проекта за пробив до Централна гара е разговорът с инж...

публикувано на 24.06.19 в 16:39

Поне с 10 полицаи трябва да се увеличи щатът на РПУ - Карлово

Повече полиция в региона сме поискали още преди 10 години, а след фрапиращият случай в Розино това ставана наложително, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Като първа крачка се споразумяхме с МВР да разкрием полицейска приемна в Розино, за да има постоянно присъствие на униформите и да могат гражданите да подават сигнали за нередности...

публикувано на 24.06.19 в 15:50

Санирането няма да обезличи сградите - културни паметници

Уверението на Георги Стаменов - кмет на район "Централен" е по повод позицията на Гражданската инициатива за опазване на културно - историческото наследство. От там написаха писмо да министъра на културата, НИНКН и кмета на Пловдив по повод съобщението на Иван Тотев, че предстои саниране на емблематични пловдивски сгради. 30 многофамилни жилищни сгради..

публикувано на 24.06.19 в 12:02

Искаме да се върне диалогът и доверието в коалицията с ГЕРБ

Това е очакваният резултат от предстоящия коалиционен съвет между ГЕРБ и ОП, каза зам.- председателят на НФСБ Борис Ячев.  По думите диалогът е нарушен не само в последните дебати по темата за партийните субсидии и ставката на ДДС, в които активно се намеси ДПС. Последният коалиционен съвет при премиера е от преди 5 месеца, посочи Ячев.  Не може с..

публикувано на 24.06.19 в 10:35