С грешките на Нинова БСП си гарантира загубата

| обновено на 26.05.19 в 21:55


БСП не победи, заради надменността, с която работеше през цялото време лидерката Корнелия Нинова и предпоставките за загуба, които създаде. Коментарът е на ПР-експерта Нидал Алгафари.

Няма друг лидер, който да разцепи партията си малко преди изборите и после да създаде 17 партии в евролистата си. Тя насъска партията срещу Сергей Станишев и създаде атмосфера, която накара  17-те кандидати за евродепутати не да гонят избиратели и да ги убеждават, а да ходят за лични преференции, битката беше за преференции.

Като друга причина за загубата на левицата той посочи фактът, че в основната петица на евролистата трима души не са членове на БСП. Освен това постави за водач човек, който не е член на БСП. Това означава, че в партията няма достойни да водят листата. Каквото и да бяха направили ГЕРБ, с тези грешки БСП щеше да загуби.

Според Алгафари въпросът за отговорността при Корнелия Нинова е сложен. Тя ще отправи обвинения в купуване на гласове, в машинации, ще прехвърли вината върху Националния съвет, както го каза, забравяйки че същият НС избра ръководството, което тя си поиска. Тези хора нямат опит, знание, мъдрост. Такава кампания беше абсурдна. Необходим е достатъчно модерен лидер, с европейски нагласи, човек който да обедини и привлече лявата периферии.

По думите му в страната има финансова стабилност, мигрантиски натиск няма, налице е спокойствие сред хората. Правителството не успя да се справи с битовата престъпност, но това не означава, че управляват лошо. Това, също така,  не означава, че не може да се управлява и по- добре, че не може да има и алтернатива за по- добро управление. 


Още от категорията

Нов референдум, а не Лондон да губи времето на всички останали

Трудността да се постигне споразумение за излизане на Великобритания от Европейския съюз произлиза от факта, че продължава да има паритет между тези, които искат напускане на съюза, и тези, които искат оставане. Това коментира пред Радио Пловдив директорът на българския офис на Европейския съвет за външна политика  Весела Чернева .  По..

публикувано на 21.10.19 в 16:22
проф. Атанас Тасев

България ще купува по-евтин газ след 2022 година

Трансбалканският газопровод разполага с връзки със съседните страни, които могат да работят в реверсивен режим. Освен това вече направихме реконструкция на нашите газокомпресорни мощности. Така че ние винаги можем да използваме, виртуално или реално, в реверс връзката си с Гърция. Също така можем да използваме и съществуващата връзка на..

публикувано на 21.10.19 в 16:04

Липсва добрата политическа програма за местния вот

Дочакахме изборната седмица, след която ни очаква следващият понеделник, когато ще разберем, чии надежда се оправдаха и чии – разбиха, или всички отново ще бъдат победители?  В този понеделник „Точно днес“ - разговор за последни предизборни прогнози и анализи, с политолога и философ, преподавател в СУ Страхил Делийски . Той каза, че според него..

обновено на 21.10.19 в 10:16

Владиката Николай освети новата църква в гр. Септември

Пловдивският митрополит Николай освети новата православна църква в гр. Септември.  „Свети цар Борис-Михаил“ е вторият православен храм в града и се строи повече от 20 години със средства от Дирекцията по вероизповеданията, Пловдивската митрополия, община Септември и частни дарители.  Въпреки че вече е осветена, църквата все още не е..

обновено на 21.10.19 в 09:54

Репутацията на страната зависи от доверието на инвеститорите

Правителството прие решение, с което дава мандат на заместник министър-председателя, на министъра на финансите и на министъра на енергетиката да водят преговори с "Контур Глобал" за прекратяване на договора за изкупуване на електрическа енергия, сключен проз 2001 година. Според енергийния експерт Славчо Нейков темата съдържа много въпросителни и..

публикувано на 18.10.19 в 16:54