С грешките на Нинова БСП си гарантира загубата

| обновено на 26.05.19 в 21:55


БСП не победи, заради надменността, с която работеше през цялото време лидерката Корнелия Нинова и предпоставките за загуба, които създаде. Коментарът е на ПР-експерта Нидал Алгафари.

Няма друг лидер, който да разцепи партията си малко преди изборите и после да създаде 17 партии в евролистата си. Тя насъска партията срещу Сергей Станишев и създаде атмосфера, която накара  17-те кандидати за евродепутати не да гонят избиратели и да ги убеждават, а да ходят за лични преференции, битката беше за преференции.

Като друга причина за загубата на левицата той посочи фактът, че в основната петица на евролистата трима души не са членове на БСП. Освен това постави за водач човек, който не е член на БСП. Това означава, че в партията няма достойни да водят листата. Каквото и да бяха направили ГЕРБ, с тези грешки БСП щеше да загуби.

Според Алгафари въпросът за отговорността при Корнелия Нинова е сложен. Тя ще отправи обвинения в купуване на гласове, в машинации, ще прехвърли вината върху Националния съвет, както го каза, забравяйки че същият НС избра ръководството, което тя си поиска. Тези хора нямат опит, знание, мъдрост. Такава кампания беше абсурдна. Необходим е достатъчно модерен лидер, с европейски нагласи, човек който да обедини и привлече лявата периферии.

По думите му в страната има финансова стабилност, мигрантиски натиск няма, налице е спокойствие сред хората. Правителството не успя да се справи с битовата престъпност, но това не означава, че управляват лошо. Това, също така,  не означава, че не може да се управлява и по- добре, че не може да има и алтернатива за по- добро управление. 


Още от категорията

Макар и субсидирани, партиите не затварят черните си каси

Едва ли някой е изненадан от липсата на резултата от проверката на шумната афера „Апартаментгейт“, коментира анализаторът Тихомир Безлов.        Това, което отново се повтаря е, че КПКОНПИ прави проверките си по документи, а не по реалното състояние на пазара на имоти, което би показало истинската картина. Скептичен съм, че и НАП ще..

публикувано на 25.06.19 в 16:47

С 20 % по-слаба реколта отчитат розопреработватели

С 20 % са по-ниски са добивите от розов цвят тази година, като основната причина е студената дъждовна пролет и падналите на места градушки. Това обясни в интервю за Радио Пловдив изпълнителният директор на Българската национална асоциация „Етеричномаслени култури, парфюмерия и козметика“ Гергана Андреева .  Миналата година средният добив розов цвят..

публикувано на 25.06.19 в 16:37

Няма опасни кучета, опасни са стопаните и липсата на контрол

Липсата на контрол причинява инцидентите с кучета, които нараняват или убиват хора, смята Явор Гечев от организацията „Четири лапи“. Той коментира лансираната от ГЕРБ идея за драстично вдигане на санкциите за собственици на кучета. По думите му това ще е създаде поредния "мъртъв" текст в закона. Това е едно популистко предложение, защото и сега има..

публикувано на 25.06.19 в 16:33

Лекарствената политика трябва да се промени

Секторът на здравеопазването се характеризира с ниски публични разходи, хората в България са изправени пред ограничен достъп до здравни услуги, причинен от неравномерно разпределение на ограничените ресурси и слабото покритие от здравно осигуряване. Това са част от констатациите на Брюксел за развитието на здравната система у нас. Според..

публикувано на 25.06.19 в 16:05

Финансирането на партиите - с обществени средства

Принципната ни позиция е,че финансирането на политическите партии трябва да става  с обществени средства чрез държавния бюджет, а не, както ДПС предлагаше, по т.н. американски вариант, т.е. чрез дарения от частни компании и фирми. Това ни навява на спомена за обръча от фирми, подчерта депутатът от ПФ и заместник-председател на ВМРО Милен..

публикувано на 25.06.19 в 11:08