Каква България, каква Европа се събужда "Точно днес"?

Изборите приключиха, резултатите показаха, че на българите много не им се гласува. Но и с ниска активност резултат има. ГЕРБ спечели пред БСП. ДПС остава трета политическа сила. ВМРО игра успешно с Ангел Джамбазки. Демократична България също влиза в ЕП. Останалите са в многоточието за своя и на избирателите поука.

Европейският парламент ще бъде нов, а ще бъде ли различна политиката му? 

Каква ще бъде България след този вот?

Ето въпросите в утрото след избора. 

Отговарят им политици и анализатори. Избирателите споделят избора си.

И още в предаването днес:

Честит още веднъж признат успех за трупата на Драматичен театър "Н. Масалитинов" -  Пловдив, който получи 5 статуетки "Аскеер" за постановката "Дебелянов и ангелите". Разговаряме с драматурга на спектакъла Александър Секулов.

Включваме предаването и историкът доц. Димо Чешмеджиев с премиерата на научно изследване за минали и днешни култове.Още от категорията

Цветовете поглеждат „Точно днес“

Отново сме домакини на   „Икономически форум Пловдив“. Очаква се премиерът Бойко Борисов да открие събитието, като над 55 международни експерти ще участват в различни тематични панели. Икономистът Георги Ганев ще коментира предизвикателствата за страната ни в сферата на бизнеса. Кога  ще влезем в чакалнята на еврозоната? Кога европейските..

публикувано на 25.06.19 в 17:02

За законите, кучетата и хората "Ден след ден"

Във вторник следобед  следим прогнозата за времето и  новините  с дата 25 юни. Защото: Синоптиците предупреждават за още дъжд, а политиците прибират обещанията в торбата, за да  отлежат в очакване на по-добро време. До 17 часа в програма "Ден след ден" : Темата за партийните субсидии, приключилата проверка по скандала „Апартаментгейт“ и..

публикувано на 25.06.19 в 13:52

Песен за родния град във „Вход свободен“

Ден на статистиката в България и Международен ден на моряка, във „Вход свободен“ Ще се запознаем с едни от най-странните „Световни рекорди на Гинес“, поставени от хора. В минутите след 13 часа, ще си поговорим за красивия Пловдив и за една песен, посветена на „града под тепетата“. В разговор с Димитър Ангелов – Удо, ще говорим за групата..

обновено на 25.06.19 в 09:38

На струните на лятото - "Точно днес"

Антикорупционната комисия не откри нарушения  в новите апартаменти на властта. Подозренията, медиийните публикации, нараненото достойнство на знаковите и вече „бивши“ фигури в управлението на държавата, се оказаха раздут балон, а  приспаното с очакване за справедливост обществено мнение изпи горчивата чаша на разочарованието. Имаше съмнения, ерозия..

публикувано на 24.06.19 в 17:21

"Ден след ден" за направено и предстоящо

Нов инцидент в селата западно от Карлово, този път в Розино, прати в ареста общо 52 души. Припомням, че преди близо месец при сбиване и погром над заведение в Кърнаре кметът на Карлово Емил Кабаиванов посочи острата необходимост от постоянен полицейски пункт в Розино. Очаква се тази седмица съветниците на общината да одобрят средствата за целта...

публикувано на 24.06.19 в 14:44