Каква България, каква Европа се събужда "Точно днес"?

Изборите приключиха, резултатите показаха, че на българите много не им се гласува. Но и с ниска активност резултат има. ГЕРБ спечели пред БСП. ДПС остава трета политическа сила. ВМРО игра успешно с Ангел Джамбазки. Демократична България също влиза в ЕП. Останалите са в многоточието за своя и на избирателите поука.

Европейският парламент ще бъде нов, а ще бъде ли различна политиката му? 

Каква ще бъде България след този вот?

Ето въпросите в утрото след избора. 

Отговарят им политици и анализатори. Избирателите споделят избора си.

И още в предаването днес:

Честит още веднъж признат успех за трупата на Драматичен театър "Н. Масалитинов" -  Пловдив, който получи 5 статуетки "Аскеер" за постановката "Дебелянов и ангелите". Разговаряме с драматурга на спектакъла Александър Секулов.

Включваме предаването и историкът доц. Димо Чешмеджиев с премиерата на научно изследване за минали и днешни култове.Още от категорията

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 18.10.19 в 17:10

"Ден след ден" за близки и далечни решения

Оповестените резултати от ревизия на Държавната финансова инспекция ни връщат към споровете от началото на годината за това оправдани и коректно направени ли са разходите по откриващото събитие на Пловдив европейска столица на културата 2019. Ще разговаряме за това с председателя на Общинския съвет Савина Петкова. Какви биха били последиците,..

публикувано на 18.10.19 в 14:50

Изложбата „Терминал“ във „Вход свободен“

Какво имаме да вършим днес? Ще си говорим за изложбата „Терминал“, с фотографа Яна Лозева.  Откриването е тази събота, в "Склад". "Терминал"  е художествен проект в рамките на резидентната програма АДАТА на Пловдив, Европейска столица на културата 2019.  Ще разберете защо, ама никак, не е лошо да искаме за себе си. Въобще не става дума за..

обновено на 18.10.19 в 10:44

В края на седмицата - сюжетите се изясняват

Сюжети и теми с постигнат финал ще поставят акценти в утринния ефир на програмата в петък. След много усилия, колебания, съображения, неясноти и словесна мъгла. Решенията дотук провокират въпроси за  бъдещето на Европа и Брекзит с правила и взаимно зачитане след тежък процес за сближаване на позициите, със суров и достатъчно мощен консенсус..

публикувано на 17.10.19 в 18:18

"Ден след ден" - европейски и наши развръзки, филателия и култура

В 17-ия ден на октомври EС и Великобритания постигнаха сделка за Брекзит – в "Ден след ден" ще следим новостите около горещата световна новина от днес, както и около предсрочното освобождаване от СЕМ на директора на БНР Светослав Костов. От Пловдив - зрелищни демонстрации пред Военния клуб с хеликоптери, изтребител, парашутисти и наземна техника ще..

публикувано на 17.10.19 в 14:13