"Вход свободен" - късен старт на работната седмица

Новата работна седмица започване с желание за промяна и добро!

Днес гостуваме на Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“ и студентите от „Клуб на мениджъра“ – организатори на публичната лекция "Бъди промяната, която искаш да видиш от света". Координаторът на събитието Шукрие Абдурахман ще ни разкаже за целите и идеите, които младите поставят пред себе си.

Оставаме в кампуса на Университета за още едно събитие – „Вечер на филологията“ , което дава  възможност  да се докоснем до света на филологията, да погледнем на нея като на приключение, което очаква не да бъде прочетено, а изживяно и усетено! Събеседник ни е организатора Елка Петрова.

От „Орисници“ очаквайте полезни съвети за по-успешна връзка , а „Предразсъдъци и следразсъдъци“ на колегата Жоро Пеев, остава онази „Тера Магика“ , която бори сивото в ежедневието!

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Ранно Утро с "Шейкър"

В неделя сутрин , посрещаме  онази част от аудиторията ни, която обича да се наслаждава на тишината и спокойствието на града, и отнема от минутите си за сън в почивния ден, в името на прекрасното усещане за прохлада, малко преди жегата да завладее телата и умовете ни отново. Добри практики за успешно начало на деня и последни открития в..

обновено на 15.06.19 в 16:41

В „Алтер его” ще цъкнем вефа, за да чуем Кидика

„ Майна, цъкни вефа, за да чуем Кидика как се дере!” , това е култовата фраза, която още отеква сред пловдивчани. Тя, разбира се, е свързана с нашия специален гост Христо Кидиков. Тази събота ще разберем директно от него как, къде и защо се е появила тя. И не само това – очаква ви интересен разговор за българската популярна музика, изпъстрен с..

обновено на 15.06.19 в 10:12

В "Срещите" разговор за книгите - хартиени и електронни

Три въпроса в "Срещите"тази събота: Ще изгони ли от домовете и навиците ни електронната книга печатната си посестрима?  Ще се превърнат ли библиотеките в 21 век от информационни в културни центрове?  Всички истории ще продължат да се надяват на четящите очи, по Георги Господинов, но какво ще се случи с разлистващите пръсти?  Един разговор с директора..

обновено на 14.06.19 в 16:49

Наказания, постижения и награди "Ден след ден"

Удар на големите срещу малките на пазара на интернет и кабелна телевизия с подкрепа на държавата. Така в началото на седмицата от Националното сдружение на кабелните оператори „Клуб 2000“ определиха акцията на ГДБОП, за която тогава, по техните думи, е имало само знаци, че предстои. Днес от прокуратурата обаче казаха, че става дума за неплащане за..

публикувано на 14.06.19 в 14:20

Плаващи картини във „Вход свободен“

Днес във „Вход свободен“ ще си говорим за един, типичен, морски обитател. Ще се запознаем с поверията на празника, Видовден. 14-ти юни е Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Направете добро. Събитията, случващи се в Пловдив, са в разгара си. С Евгени Серафимов, ръководител на школа „Новите майстори“, говорим за..

обновено на 14.06.19 в 09:32