Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК чрез фина фалшификация натаманява изборите


ЦИК на четвъртия ден не е успяла да преброи  бюлетините и това  поставя големи въпросителни, заяви социологът и политолог проф. Михаил Мирчев. По закон, в сряда трябваше да са приключили. В момента изборите се натаманяват чрез ЦИК.

Става въпрос за по малко от 5 процента  бюлетини, които не могат да преброят  трети-четвърти ден. Да бяха ги броили втори път няколко човека, пак щяха да ги преброят до вторник, каза Мирчев и постави въпросителните, които водят до този негов изво: 

За много малкия процент на Демократична България  - дали е над 5,88 ? 

За  процента на ГЕРБ, който не им стига за седмия депутат -и не за кого да е, а за  любимката на Западна Европа и лично на Бойко Борисов ?

За процентите на ДПС, за които предварително излизаха в  европейски и американския  прогнози, че ДПС са в риск  да нямат и трети мандат  ?

За преференциите: говори се за 200 000 скрити преференции/ още не са обявени / .Знаете ли какво става като проблем в листата на БСП, например, на Велизар Енчев не му стигат съвсем малко гласове, за да избута Иво Христов надолу. В листата на ГЕРБ нма да се учудя, ако бъде избутан Александър Йорданов от шестата позиция. 

За ДПС: Случаят с депутата Делян Пеевски, който дойде в парламента, за да се откаже от мястото си на евродепутат, защото " е по-нужен на България", Мирчев определик като циничност и  огромен и то общоевропейски  скандал, защото личност като него, е недопустимо да бъде допуснат в европарламента. Няколко години вече се опитва да ни прави на дебили нас всички.

За БСП:  формално загубиха, но не е катасатрофа. Те не могат да се разберат, загубили ли са, или са спечелили.А вътрешнопартийната опозиция определя  резултата от изборите  за БСП под термина "катастрофа", но според Мирчев, пеете  червени депутата, не могат да се определят като "катасатрофа" за партията. Но този успех е половинчат, защото бяха заявили, че ще бъдат с повече проценти, с повече депутати и за първи път ще победят. И затова, отвътре злорадство и отвън злорадство и те са медийната дъвка вече четири дена.

Проф. Мирчев определи като странно гласуването в за ВМРО в секциите на четирите цигански махали на Пловдив. Той припомни обидите на Каракачанов към тях преди месеци и сега, те гласуват точно за него. Според Мирчев, процента на ВМРО е изкуствено набъбнат, също от фолшифициране

За ГЕРБ: Победителите са победители, които нищо не са победили. Последната седмица с  проведена като по учебник кампания от Борисов и открадната победа поради фини фалшификации. Те откраднаха победата и това е много горчива победа за  тях. Ще видим как ще се справят занапред.

Когато се прави фалшификация  обикновено на главния съперник се отнемат 2-3 процента, мисля, че действителния процент на БСП е по-висок от това което се покозва, примерно, вместо 24  процента, той е около 26-27, и обратно,  партията добавя  на себе си, или на партньорска партия, примерно на ВМРО два процента, или на ГЕРБ. За това действа огромин военизиран механизъм на едно лице, което се нарича Цветан Цветанов. Между другото, този механизъм не и измислен от ГЕРБ.  Беше пробван от БСП през 90-те години, и след 2001 г. беше довед до съвършенство от партиятао ДПС . 

Цялото интервю с проф. Михаил Мирчев е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В РСМ няма дебат, а състезание по омраза срещу българите

В кампанията за парламентарните и президентските избори в Република Северна Македония (РСМ) значително място е отделено и на отношенията с България заради готвените промени в конституцията на страната, признаващи българско малцинство. Темата коментира  журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков . "Българските граждани и в най-лошите..

обновено на 19.04.24 в 16:36
Калоян Стайков

Реформите за либерализацията на тока са в омагьосан кръг

Реформата е заложена в П лана за възстановяване устойчивост (ПВУ) , а това беше основното обяснение през миналата есен да се бърза със законодателните промени. Още тогава посочихме, че самият проект на Закон за изменение и допълнение на З акона за енергетиката е само една малка част от реформата. Т огава..

публикувано на 19.04.24 в 16:15

Либерализацията на тока ни освобождава от крепостничество

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители . Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. Това е страх от несвършената..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

Офисът на Dreamix в Пловдив празнува първи рожден ден

Най-бързо растящата софтуерна компания у нас – Dreamix, затвърждава присъствието си в Пловдив и ще отпразнува годишнината от отварянето на офиса си в града. Събитието ще се състои на 19 април с коктейл с начален час 16:30, а локацията е бизнес сграда Регус, Каменица парк, бул. “Източен” 59. Очаква да присъства мениджмънта на компанията, много от..

публикувано на 19.04.24 в 15:58

Румен Радев се опитва да пази страната от конституционни кризи

Поканата на президента Румен Радев за разговор със служебния премиер по предлаганите промени в правителството е съвсем логична, за да се чуят подробно аргумените за тях, каза в предаването "Точно днес" Явор Гечев - съветник на държавния глава и бивш служебен министър на земеделието. Процедурата по назначаване на кабинета също включваше консултации,..

публикувано на 19.04.24 в 11:38