Повдигат обвинение на Ральо Ралев и компания за корупция

| обновено на 31.05.19 в 15:44

Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, заедно с още едно лице, са привлечени като обвиняеми за корупционно престъпление. 

Предстои да им бъде предявено обвинение за търговия с влияние, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев. 

Дали ще има още обвиняеми по случая ще стане ясно утре.

Арестуваният вчера Ральо Ралев е наблюдаван за корупционни престъпления от пет месеца. Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство, обясни Иван Гешев.

Оперативните действия се осъществиха от Антикорупционната комисия. Делото е започнало след доклад при гловния прокурор. В хода на това досъдебно производство са експлоатирани специални разузнавателни средства.

Заместник-главният прокурор видя сходство между случаите с кметовете на пловдивския район „Северен“ и столичния район „Младост“.  "Първият случай, случайт „Младост“, никой не взима пари по този балъшки начин. Този случай, вторият, е доста по – качествено отработен от хората, които сме задържали. Оказва се, че хората, които професионално ги интересува това нещо, са го прочели, направили са си анализ как да не допускат грешки и са взели мерки да затруднят прокуратурата максимално. Засега не им се получава“, коментира Иван Гешев.

От изявлението му стана ясно още, че разследването е водено от  следователи от Специализираната прокуратура, а оперативните  действия са реализирани от КП КОНПИ, оглавявана от заместник - председателя й Славчев. Те са били подпомогнати от СДВР, "които  ни помагат по обясними причини при някои акции на Специализираната прокуратура в провинцията". ДАНС също са участвали в разследването.

Най – вероятно Ральо Ралев и поискал подкуп, стана ясно от днешно изявление на премиера Бойко Борисов. Той подчерта:

"В Пловдив видяхте какво му се случи. Имаше лошия късмет да попадне на хора, които имаха смелостта бързо да се свържат с мен."

От община Пловдив отказаха коментар за ареста на Ральо Ралев. Той е втори мандат кмет на "Северен", член е на ГЕРБ. За новините Антоанета Петричанска.


Още от категорията

Авария остави без ток голям район в центъра на Пловдив

Без ток тази вечер за близо час останаха живеещите в района между булевардите "Свобода", "Васил Априлов" и "Копривщица" в Пловдив.  Причината е авария, засегнала кабелна линия, съобщи пред Радио Пловдив говорителят на  EVN Крум Косев.  Сигналът е получен около 19,15 ч. и след около час електрозахранването е възстановено, но по друга оперативна..

публикувано на 22.07.19 в 20:58

Сапьори обезвреждат стари гранати, открити в Йоаким Груево

Военни от Сухопътните войски обезвреждат невзривени гранати, открити днес в пловдивското село Йоаким Груево.  При извършване на ремонтни дейности на покрив в частен дом в селото са открити две ръчни гранати тип „бухалка“. След искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командването на Сухопътните войски са изпратени сапьори от 91-ви..

публикувано на 22.07.19 в 16:19
Д-р Ваня Балева по време на операция в КОЦ - Пловдив

Хирурзите от КОЦ-Пловдив отстраниха два огромни тумора

Хирурзите от  Комплексния онкологичен център се справиха с две изключително тежки операции в един ден, като показаха сериозни професионални умения. Единият им пациент е 60-годишен мъж с огромен тумор, обхващаш цялата гръдната стена. Първоначалното съмнение е било за рак на гърдата, но по време на експресното изследване /гефрир/ са..

публикувано на 22.07.19 в 14:20

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат

Кметът на Пловдив Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат. Това обяви самият той пред журналисти, часове преди да започнат събранията за номинации на ГЕРБ за местните избори.   „Ще си направя самоотвод на днешните събрания, категорично съм решил. След 12 години в управлението чувствам умора и нещо като..

обновено на 22.07.19 в 13:13

Откриват за празника на Пловдив новия централен площад и галерия

Вече е получен акт 15 за художествената галерия на ул. „Гладстон“ 32. Кметът на Пловдив Иван Тотев уточни, че общината е подала документи за акт 16 и тече подготовката за първата изложба. „Ориентировъчната дата за откриването може да съвпадне с Есенния салон на изкуствата, вероятно това ще стане на 2 септември“, каза градоначалникът, като..

обновено на 22.07.19 в 13:13