Изложба и театър в парка във „Вход свободен“

| обновено на 03.06.19 в 10:48

Говорим за изложбата „Отвъд стените“, с психолога Емилия Крушков. Тя се открива днес в „Тракарт“ и ще бъде там до 9 юни. Става дума за творби, на лишени от свобода от Затвор Пловдив, по проект „Изкуството на живота, чрез живота на изкуството“. 

Ана Бояджиева от „MaskArt“, ни разказва за събитието „Включи квартала-Театър в парка“. Представлението „Любов в лудницата“, ще бъде играно през юни, в четири от парковете на Пловдив, в различни квартали. Входът е свободен. Събитието е част от културния календар на Пловдив, за тази година.

Рубриката „Орисници“, както и досега, е в понеделнишкия ни календар на случките и събитията. Рубриката на Жоро Пеев „Предразсъдъци и следразсъдъци“, също.

За малките ни слушатели, децата, раздаваме билети за цирк. 

Започваме, след новините в 12.


Още от категорията

Летни изненади „Точно днес“

Срещите ни в ефира са с доц. Златогор Минчев, експерт по киберсигурност и директор на Съвместния център по обучение, симулация и анализ към БАН.  Темата е за хакерската атака срещу НАП. Хакерът даже проговори, или по-скоро прописа. Ще има ли отговор на въпроса: Кой е той?  Специалисти по киберсигурност коментираха, че проблемът е..

публикувано на 16.07.19 в 16:58

Хакерски атаки, здраве и транспорт „Ден след ден“

След извънредно заседание на Съвета за сигурност към Министерски съвет  стана ясно, че  хакерската атака в НАП е засегнала 3% от общата база данни на агенцията. Кой може да стои за всичко това и какви ще са последиците за засегнатите лица, самата агенция и дори националната ни сигурност?  Въпросите задаваме на специалиста Димитър Ганчев от..

публикувано на 16.07.19 в 14:23

Еко Пловдив и лятно настроение във "Вход Свободен"

Във втория от нетипичните Горещници на фокус са събития от най-различен характер, обединени в календара на Пловдив. Предстоят ни срещи и разговори с организатори и участници в някои от инициативите в града ни, насочени към различни групи от обществеността. “Чисти вечери” е серия от образователни игри и забавления за деца и родители, посветени..

публикувано на 15.07.19 в 15:02

Ще спрат ли градските автобуси "Ден след ден"

Обявеният преди година и половина от министър Кирил Ананиев курс към нов здравен модел днес бе представен публично. Очакванията за демонополизация на здравната каса се оправдаха, а цените на медицинските дейности ще се договарят от здравните заведения и фондовете, които трябва да имат минимум 500 хиляди пациенти.  Не е ясно, обаче, какво ще..

публикувано на 15.07.19 в 14:20

Усмивки и ведро настроение в "Звукът на киното"

Лятно настроение и повече усмивки в "Звукът на киното" обещаваме тази събота. Ще слушате "Bean" - The Album.  Саундтракът включва подборка от песни на групи, които са звучали във филми на великия и обичан британски комик Роуън Аткинсън.  Сред изпълнителите на парчетата, включени в "Веаn" са групи като Boyzone, The Beach Boys, Wet Wet Wet и други...

обновено на 15.07.19 в 14:10