Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослава Ташкова от ГЕРБ определи искането за извънредна сесия като политически пиар, свързан с предстоящите местни избори

Липса на кворум провали сесията на местния парламент

Опозицията обвини за бойкота управляващите

| обновено на 04.06.19 в 13:12

Извънредната сесия на Общинският съвет на Пловдив се провали поради липса на кворум. На нея трябваше да се даде отчет за уличните ремонти в карето между булевардите "Мария Луиза", "Източен", "Марица юг" и „Цар Борис III Обединител“, които се изпълняват по проект за подобряване на градската среда, финансиран с близо 24 милиона лева от ОП „Региони в растеж“. 

В залата се събраха едва 20 съветници. Липсва цялата група на ГЕРБ, а също и представители на останалите политически сили, включително и на групите, които поискаха извънредното заседание.

Припомням, 17 съветници от НФСБ, ВМРО, „Съюз за Пловдив“ и реформаторите алармираха за нарушени процедури и лошо качество на строителството.

Не може да се похарчат над 20 милиона и никой да не застане и да даде отговори на поставените въпроси. Едва вчера получихме един доклад от няколко страници, а отсъствието днес отново потвърждават съмненията на хората за нецелесъобразно похарчени средства, с тези думи Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“ се обърна към живеещите в този район, които бяха дошли за извънредното заседание на Общинския съвет. Тя им подари и анти стрес сърца.

Предстои да бъде изготвен сигнал до Министерството на регионалното развитие и благоустройството. С него ще се иска пълна екпертиза на извършените ремонтни дейности.

Пепа Девеждиева от реформаторите обяви, че провалената сесия на ОбС е отношение към пловдивчани.

В момента се пита за 20 милиона как са изхарчени, но Пловдив трябваше да получи над 80 милиона по „Региони в растеж“. Основен въпрос тук е към всички опозиционери, които бяха управляващи през последните три години – защо подкрепиха загубата на Пловдив с над 60 милиона, коментира Николай Радев от БСП.

Бягането от отговорност на общината и некачественото изпълнение на проектите доведе до сегашните наводнения и колапс на градската инфраструктура, обяви Слави Георгиевпредседател на групата общински съветници от „Патриотичен Фронт“. Очевидно общината не желае да даде отговор и отново избяга от отговорност, отбелязва в съобщение до медиите Георгиев. Той посочва още, че общината все още дължи отговори на поставените сериозни въпроси.

Дани Каназирева обвини за бойкота управляващите

Нищо неотложно нямаше в дневния ред на извънредната сесия, който беше внесен от съветниците от НФСБ, ВМРО, „Съюз за Пловдив“ и реформаторите. Доколкото ми е известно – дори общински съветници, които са се подписали в първоначалния вид на искането за извънредна сесия, след като са осмислили дори не са се явили на нея. Съветвам колегите да се запознаят с правилника на ОбС и да разберат как може да им бъде дадена тази информация. А не да харчат излишни пари на данъкоплатците за извънредни сесии. Това заяви пред Радио Пловдив Радослава Ташкова, председател на групата на ГЕРБ в местния парламент и заместник-председател на ОбС по повод провалената извънредна сесия заради липса на кворум. 

Радослава Ташкова определи искането за извънредна сесия като политически пиар, който е свързан с предстоящите местни избори.

Съветвам всички колеги, които са се подписали в искането на извънредна сесия – да започнат да идват на комисии. Администрацията отговаря на всички въпроси, които са свързани не само с дневния ред, а на всичко, което зададем ние като общински съветници, допълни още Ташкова. 





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02

Две паралелки са под карантина заради нови случаи на коклюш в Пловдив

Още четири деца в Пловдив са заразени с коклюш и така случаите от последните дни стават общо осем, съобщават от РЗИ-Пловдив. Инфекцията е потвърдена при три момчета и едно момиче . Най – тежко е състоянието на момиченце на година и четири месеца , което е настанено с пневмония в УМБАЛ „Пловдив“ (бившата Окръжна болница). Детето е родено в..

публикувано на 25.04.24 в 13:45

Част от ул. "Христо Г. Данов" става пешеходна, реши ОбС - Пловдив

Пловдивските общински съветници приеха улица "Христо Г. Данов", в частта й между ул."Бетовен" и бул."Руски", да стане пешеходна зона. За гласуваха 31 съветници, против - 9, въздържали се - 10.  По време на дебата от ПП-ДБ посочиха, че такава промяна не е работа на Общинския съвет, а на администрацията. Те декларираха също, че принципно подкрепят..

публикувано на 25.04.24 в 11:33

ВМЗ - Сопот с рекордни печалби за 2023 г.

"Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот отчитат рекордните 828 млн. лв. нетни приходи от продажби за 2023 г., което е двойно повече спрямо предходната година. Това показват данните на дружеството, цитирани от БГНЕС.  От компанията отчитат нараснало търсене на специална продукция на пазара. Затова се предвижда повишаване на капацитета с нови..

публикувано на 25.04.24 в 10:50

Ученици "гледат процес" в Административния съд в Смолян

В рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“ Административният съд в Смолян днес ще отвори врати от 15:00 ч. за граждани, медии и институции. Целта на инициативата е популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите и във връзка с Образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско..

публикувано на 25.04.24 в 10:44