БЛС иска премахване на ограниченията в болниците

БЛС настоява за отпаднат ограниченията за прием по отделения в болниците. Това заяви председателят на съсловната организация доктор Иван Маджаров.

От БЛС смятат, че опита за въвеждане на ред чрез ограничаване на броя на леглата по отделения всъщност създава по-голям хаос.

Нашият анализ показва, че тази мярка доведе по-скоро до напрежение, а не до някакъв позитивен ефект, обясни доктор Маджаров.

Той уточни, че засега лимитите в болниците остават, тъй като до момента няма по-добър механизъм за контрол на приема на пациенти в лечебните заведения.

Цялото интервю с доктор Иван Маджаров можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

Цели се хаос, което е кибертероризъм в чистия му вид

Доц. Златогор Минчев, експерт по киберсигурност коментира хакерската атака срещу НАП. Той посочи, че такива събития ще се случват и това е част от дигиталното общество. Все повече ще се случват у нас и по света. Европейската регулация важи на територията на целия ЕС, нормално да се притесняваме от събитията, които вчера бяха анонсирани в..

публикувано на 17.07.19 в 11:04

Стратегически пост за Урсула фон дер Лайен, но с малко гласове

Досегашният министър на отбраната в Германия,  60-годишната майка на седем деца Урсула фон дер Лайен, бе избрана за председател на Европейската комисия, която започва 1 ноември. Веднага след избора започва обсъждане на кандидатурите за европейски комисари. Председателят на Европейската комисия е много важен и е хубаво този стратегически..

публикувано на 17.07.19 в 10:52

Ще зачестят измамите и кражбите на самоличност

Силно съм притеснен от това, което се е случило, защото ние все още не знаем какъв е обхватът на проблема . Тепърва излизат нови и нови информации. Това показва доста сериозен проблем в цялата държавна IT инфраструктура .  Това коментира пред Радио Пловдив  Димитър Ганчев , интернет експерт, главен секретар на организацията „Интернет..

публикувано на 16.07.19 в 16:49

Предлаганият здравен модел е популизъм и каламбур

Всичко се прави заради приближаващите избори, това е само говорене - политически популизъм и каламбур. Така определи предлагания от министър Кирил Ананиев нов здравен модел Иван Димитров, който е председател на Българския пациентски форум.       По думите му това, което сепредлага няма как да се случи. Какво никазва държавата? Казва ни, че..

публикувано на 16.07.19 в 16:24
Калоян Стайков

Здравният модел не беше идея за реформа, а насока за мислене

Единственото, което разбрахме от вчерашното представяне, това е, че за разлика от миналата година, когато министърът беше по-голям привърженик на запазване на монолопа на Здравната каса в рамките на основния пакет, то тази година вече е привърженик на демонополизацията.  Така икономистът и експерт Калоян Стайков от Института за пазарна..

публикувано на 16.07.19 в 16:06