Иновациите са важни, трябва да ги откриваме заедно в училище

20 учебни заведения от Пловдив представиха проектите си "Аз променям моето училище"

Робот в класната стая представиха учениците от Математическата гимназия по своя проект „Експо МГ“. Автори на управляемия модел са Димитър Чакъров и Йордан Цветков от 11 клас. Заедно с ученици от още 19 пловдивски училища те участваха днес във форума „Аз променям моето училище”. На него бяха представени иновации, реализирани през тази учебна година. 

От Езикова гимназия „Иван Вазов“ накараха публиката да разбере какво са „Замръзнали картини” и как се работи в платформата eTwinning.

От Езикова гимназия „Пловдив“ акцентираха над национален ученически парламент, като основа за промяна. Целта е да се чуват идеите и исканията на учениците на ниво не само училище, но и министерство.

Пилотно пловдивско училище, въвело 3D виртуална реалност демонстрира по какъв начин се променят учебните часовете по отделни предмети. Това са децата от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“, които посетиха пирамидите на ацтеките чрез своите таблетите, гледаха клетките в час по биология и търсиха физичните параметри на телата.

От Професионалната гимназия „Ана Май“ работиха в подкрепа на Националното сдружение на сираците в България и за приюта за безпризорни домашни любимци в Пловдив.

Всички презентациите ще бъдат събрани в годишно електронно издание, което ще бъде качено на сайта на общината. 

Идеята е чрез споделяне на добрите практики да се  даде гласност на иновативните проекти и да се създаде подходяща среда за качествена промяна във взаимоотношенията между участниците в образователния процес. Така обясниха целта на форума инициаторите "Уча в Пловдив" и общината.

Галерия

Още от категорията

АЕЦ „Белене“ обединява интересите на Русия и САЩ

АЕЦ „Белене“ ще заработи 2030 година. Проф. Атанас Тасев е енергиен експерт, който коментира бъдещето на АЕЦ „Белене“ и факта, че сега е време проектът да се извади от фризера. Добрата новина е, че 13 компании искат да участват в АЕЦ „Белене“. България не отстъпва от условието, че централата трябва да се строи изцяло на пазарен..

публикувано на 21.08.19 в 11:12

Превозите няма да поскъпнат след въвеждане на тол системата

В програма "Точно днес" ви запознаваме с въвеждането на тол системата за правозвачите. Във вторник ще се проведат тестове в Пловдив за това как ще работи новото таксуване.  Говорим с Васил Пиронков , председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните превозвачи в България. Пиронков каза: Съгласно първоначално заложените критерии сега..

публикувано на 20.08.19 в 10:09
Ярък метеор-Персеид и купола на 2m RCC телескоп в НАО Рожен на 6 август 2019 г.

Международна школа за космоса стартира в Рожен

Изследователски център „Наука, технологии, иновации“към Философско-исторически факултет на Пловдивски университет,  Национална астрономическа обсерватория „Рожен”, България з аедно с  Института за изследване на обществата и знанието при БАН, Лабораторията социални и антропологични изследвания, и Центъра за анализ на политиката и изучаване на..

публикувано на 20.08.19 в 09:53

БДЖ от това лято започна кампания „Чети във влака”

БДЖ, съвместно с български издателства, започна кампанията „Чети във влака“, която цели да стимулира четенето на книги по един модерен начин. Всички пътници, притежаващи смарт устройства, могат да се докоснат до нови светове по време на пътуването си чрез магията на електронните книги. Това лятото във всички влакове в страната са..

публикувано на 20.08.19 в 09:36
Катерина Чобанова

Изложба разказва за 6 рода, свързани със Съединението

От днес в  Централно фоайе на НБ „Иван Вазов“ в Пловдив може да се види изложбата „50 години град Съединение“, посветена на половинвековния юбилей от преименуването на село Голямо Конаре в град  Съедниние.  Изложбата, дело на Катерина Чобанова, която 30 години събира и изследва историята на десетки известни родове от града на доброволни начала,..

публикувано на 19.08.19 в 12:45