Вярата е важна за промяната на живота

| обновено на 14.06.19 в 13:21

В bar Craft Kapana, днес 14-ти юни е премиерата на романа  „Дъното на Рая”. Авторът Виолета Стайкова ще се срещне с пловдивските читатели. Книгата се чете леко, човек няма търпение да научи какво става с всяка отгърната страница. Разкрива не само социални проблеми, но и преплетените сърдечни перипетии в отношенията между действащите лица. Главната героиня Вяра стига „дъното на Рая”, но надмогва и него, и себе си, за да открие, че няма нищо по-ценно от любовта.”

Да напишеш и издадеш роман изисква смелост. Смелост да се откажеш от предишния си начин на живот. Аз се занимавах с нормална работа в офис. Изведнъж писателят в мен надделя и реших, че има какво да кажа. Захванах се да напиша книга, чиято цел е да докосна сърцата на хората. Името на главната героиня Вяра Комнева, не избрано случайно. Читателят ще разбере, че вярата е много важно нещо за промяна на нашия живот.

Интервюто с Виолета Стайкова, автор на романа "Дъното на Рая" е в звуковия файл.

Още от категорията

Премиера на филма "Завръщане", заснет в Пловдив

Новият филм на Ники Илиев „Завръщане“ идва с  пловдивска премиера днес.  Снимките на филма продължиха повече от месец в началото на лятото, като в по-голямата си част се състояха в Пловдив.  Над 500 статисти, полицаи и спортисти се включиха в заснемането на тридневен маратон в три дисциплини – колоездене, бягане и гребане.  Някои от..

публикувано на 16.10.19 в 07:29

Швейцарски художници с изложба в ГДК "Борис Христов"

Съвместна изложба на участниците в Първия Българо-Швейцарски симпозиум  във Вангенрийд, Швейцария, ще бъде открита в ГДК „Борис Христов“.  Форумът се състоя в началото на август под надслов „Изкуство и диалог“, като участие в него от българска страна взеха художниците Михаела Иванова, Цвятко Сиромашки, Николай Томов и младите музиканти Едит..

публикувано на 16.10.19 в 07:22

Изложба живопис в галерия „Аспект“ открива Валери Ценов

Шеста изложба живопис в галерия „Аспект“ открива Валери Ценов . Той е включил трийсет картини, с голяма амплитуда на форматите, от миниатюра до големи платна.  Смесването на много различни елементи, символи, препратките към исторически и митологични образи и сюжети изграждат  приказна реалност, типична за творчеството на Валери Ценов -  така..

публикувано на 16.10.19 в 07:09

Поетесата Марияна Ангелова представя "Танц върху жарава"

Дебютнота стихосбирка „Танц  върху жарава“ на поетесата Мариана Ангелова ще представи от 18 часа в  Етнографския музей в Пловдив  Марин Кадиев, литературен критик.  Мариана Ангелова е родена в Димитровград, но живее и работи в Хасково. Завършила е Медицинския университет в София и Журналистически факултет на СУ „Св. Св. Климент Охридски“.  Шест..

публикувано на 16.10.19 в 07:03

Галерия "Резонанс" открива изложба на Марико Хори

Марико Хори от Япония открива тази вечер самостоятелна изложба в галерия „Резонанс“. Тя е визуален артист и предпочита да акцентира върху специалната атмосфера, която описва като „усещане за съществуване“. Според нея пространствата са изключително ценни, но за съжаление хората ги застрояват с излишни сгради. Марико вярва, че една от следващите..

публикувано на 15.10.19 в 15:26