За нотите и думите във "Вход свободен"

| обновено на 12.06.19 в 09:40

Сряда изпълнена с енергия и вдъхновяваща – така я видяхме до този момент, но същественото предстои!

Във времето до 14 осмисляме делника с още събития, теми за разговор, спорове. Така ,че когато дойде тишината на нощта, да имаме онова усещане за смисъл и удовлетвореност!

Философски и поетично започваме, защото настройката е важна, но също, защото за думи и смисъл ще си говорим с поетесата и писателка Ина Иванова – съавтор на проекта „забравени.те думи”. Част от програмата на „Пловдив чете“, „забравени.те думи” е проект, интерпретиращ в градска среда думи, употребявани в поезията от началото на ХХ век. Думи, чието значение разбираме, но които не използваме.

Късните часове на днешния ден ще са потопени в музиката на пианистът Милен Киров - композитор, продуцент, доктор по музика. Роден е в Пловдив,  от 20 години живее в Лос Анджелис, но тази вечер с родния град, за да представи най-новото от творчеството си, заедно с Димитър Льолев (саксофон), Александър Леков (бас), и Стоян Янкулов - Стунджи (перкусии).

В „За и против“ спорим по темата за съобразяването с модните тенденции.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

"Точно днес" - утрото е по-мъдро от вечерта!

В четвъртък отправяме новите въпроси за:  история, икономика и интергация, предстоящо укрепване на свлачищни зони. Дългата и дискусионна тема с върнатите учебници, в които липсва точно и ясно поставяне на въпросите: как живяхме, от какво страдахме и защо социализмът загуби почва у нас коментираме с  проф. Людмил Спасов , историк и участник в екипа на..

обновено на 26.06.19 в 16:39

Икономика и климат - теми в "Ден след ден" на 26 юни

Премиерът Бойко Борисов откри втория икономически форум в Пловдив. Заедно с него в града под тепетата са министри, депутати, представители на българския и гръцкия бизнес и на неправителствения сектор. Сред обсъжданите теми са европейската перспектива пред Западните Балкани, очакванията от новия Европарламент, демографски и здравни проблеми,..

публикувано на 26.06.19 в 13:45

Фестивал за кино и храна във „Вход свободен“

Фестивалът „Кино и храна“ – Street Food & Art Festival, стартира на 1 юли. В рамките на 4-ри дни, на Гребната база в Пловдив, ви очаква изключително интересна програма. Входът е свободен, радио Пловдив е медиен партньор на събитието. Очаквайте и рубриката ни „За и против“, както и малко информация за това, как името влияе на съдбата. Аида..

обновено на 26.06.19 в 09:33

Цветовете поглеждат „Точно днес“

Отново сме домакини на   „Икономически форум Пловдив“. Очаква се премиерът Бойко Борисов да открие събитието, като над 55 международни експерти ще участват в различни тематични панели. Икономистът Георги Ганев ще коментира предизвикателствата за страната ни в сферата на бизнеса. Кога  ще влезем в чакалнята на еврозоната? Кога европейските..

публикувано на 25.06.19 в 17:02

За законите, кучетата и хората "Ден след ден"

Във вторник следобед  следим прогнозата за времето и  новините  с дата 25 юни. Защото: Синоптиците предупреждават за още дъжд, а политиците прибират обещанията в торбата, за да  отлежат в очакване на по-добро време. До 17 часа в програма "Ден след ден" : Темата за партийните субсидии, приключилата проверка по скандала „Апартаментгейт“ и..

публикувано на 25.06.19 в 13:52