МВР не е мислило и за миг да съобщи името на радикализирания ученик

Премиерът Бойко Борисов обяви днес, че в нито един момент  МВР не е мислело да индентифицира или разкрие по някакъв начин 16-годишния ученик от Пловдив, уличен в контакти с „Ислямска държава“. 

Той поясни обаче, че е нямало как самият случай да бъде премълчан от прокуратурата, защото влиза в съда.  „Ние можем да го скрием такъв случай, в съда не можем да го скрием. Той влиза в съда“, заяви премиерът. 

Борисов уточни, че са били разпространени снимки и видеоматериали, но само на бомбите. „А бомбите са страховити. Това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора и са няколко пъти по – силни от тези в Сарафово.“, каза още премиерът.

Той благодари на медиите, които не са се подвели по „жълтината“ и са подпомогнали МВР като не са оповестили информация за радикализирания младеж. Благодаря много на тези, които се съобразиха с етиката и ни подкрепиха", подчерта още веднъж Борисов. 

От своя страна министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова да се подхожда отговорно към случаи, в които млади хора имат достъп и се повлияват от такава идеология. „Говоренето и разнищването на конкретиката не води до добри резултати.“, подчерта министърът. 

Той обясни, че в цял свят върви дебат за нуждата от информираност на обществото и необходимостта от тишина по конкретни въпроси. „В такава ситуация как да се намери баланс между правата на гражданите и правомощията на службите. Много е тънка границата.“, отбеляза Младен Маринов.

Припомням, че в началото на седмицата пловдивски меди, включително и Радио Пловдив, излязоха с протестна декларация и призоваха институциите да реагират заради неправомерното и неетично оповестяване на личната информация за 16 годишния ученик.


Още от категорията

Арестуваха жена в Раковски, убила зверски куче

Полицията задържа 52-годишна жена, убила жестоко куче в Раковски. Случаят стана известен след публикувана във Фейсбук снимка, на която се вижда как кучето виси обесено на дърво.  Вижда се и извършителката на жестокото деяние.  Служителите на реда са пристигнали бързо на мястото и жената е отведена в районното управление. След доклад на дежурния..

обновено на 27.06.19 в 14:04

Георги Мараджиев иска пак да е кмет на Стамболийски

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев обяви официално кандидатурата си за втори мандат. Това се случи по време на освещаването на новата сграда на Общинския съвет града.  Мараджиев подчерта че е първият кмет от Пловдивска област, който обявява официално, че ще участва в предстоящите местни избори и че има готов екип за управление, ако спечели за..

публикувано на 27.06.19 в 14:04

Арестуваха инспектор от БАБХ в Пловдив за подкуп

Главен инспектор от Областната агенция по безопасност на храните в Пловдив  е арестуван с подкуп – пари и хранителни продукти, съобщиха от  Окръжна прокуратура.   Инспекторът поискал хиляда лева и две торби сирене и кашкавал от  собственик на мандра край Първомай. Фермерът и неговият съдружник били хванати в нарушение, което служителят предложил..

обновено на 27.06.19 в 14:01

Бързо разкриха и задържаха убийцата на Йордан Иванов

48-годишна жена е убила откритият вчера в дома си  Йордан Иванов. Тя е била негова интимна приятелка, с която 56-годишният мъж от години поддържал връзка.   Битов скандал след пиянски запой е причина за престъплението. Случаят бе разплетен за няколко часа,  след като убитият бе открит в сряда по обед от негов приятел по чашка.   Установено е,..

публикувано на 27.06.19 в 14:00

Пловдив търси още приемни семейства

Старт на тазгодишната кампания  за  набиране на приемни семейства на територията на област Пловдив дадоха заместник-кметът  по социална политика Георги Титюков и екипът на  проекта  „Приеми ме – 2015“ за разширяване  обхвата  на услугата  и затвърждаване на нейното предоставяне на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в..

публикувано на 27.06.19 в 13:46