Пречупване „Точно днес“ – с дъх на лято и още нещо...

Снимка: Димитър Владимиров

Изборите свършиха, но не и политическата активност, която ражда незавидни идеи. Пречупваме ги през призмата на експерти и избиратели. Във времето до 9.30 ч. питаме:

Опасно ли е заиграването с ДДС и кой ще спечели, ако този налог бъде променен за определени стоки? Въпросите отправяме към Любомир Дацов, финансист и бивш заместник-министър на финансите.

Ще станат ли партиите собственост на олигарсите и защо Делян Пеевски предлага 0 лева държавна субсидия за тях – адвокат Владимир Дончев ще бъде наш събеседник по темата.

Горещи страсти за един парк в Пловдив – този зад хотел „Санкт Петербург“. Възможен ли е консенсус между протестиращи и собственик? Темата ще коментираме с областния управител Здравко Димитров, който събира всички участници в спора на една маса.

И още теми „Точно днес“:

Четири драматизации по тестове на Йордан Радичков ще прозвучат на 13 и 14 юни в Първо студио на Радио Пловдив. Повече по темата ще чуем от интервюто на Веселина Пеева с Митко Новков, директор на радиотеатъра към БНР.

А в зона „Култура“ – гостува ни Костадин Филипов с поетичната си книга „На дъх от лятото“.

Преди всичко това – рубриката „Добро утро, ден!“. В нея тази седмица ни гостува Тома Спространов.

Още от категорията

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 18.10.19 в 17:10

"Ден след ден" за близки и далечни решения

Оповестените резултати от ревизия на Държавната финансова инспекция ни връщат към споровете от началото на годината за това оправдани и коректно направени ли са разходите по откриващото събитие на Пловдив европейска столица на културата 2019. Ще разговаряме за това с председателя на Общинския съвет Савина Петкова. Какви биха били последиците,..

публикувано на 18.10.19 в 14:50

Изложбата „Терминал“ във „Вход свободен“

Какво имаме да вършим днес? Ще си говорим за изложбата „Терминал“, с фотографа Яна Лозева.  Откриването е тази събота, в "Склад". "Терминал"  е художествен проект в рамките на резидентната програма АДАТА на Пловдив, Европейска столица на културата 2019.  Ще разберете защо, ама никак, не е лошо да искаме за себе си. Въобще не става дума за..

обновено на 18.10.19 в 10:44

В края на седмицата - сюжетите се изясняват

Сюжети и теми с постигнат финал ще поставят акценти в утринния ефир на програмата в петък. След много усилия, колебания, съображения, неясноти и словесна мъгла. Решенията дотук провокират въпроси за  бъдещето на Европа и Брекзит с правила и взаимно зачитане след тежък процес за сближаване на позициите, със суров и достатъчно мощен консенсус..

публикувано на 17.10.19 в 18:18

"Ден след ден" - европейски и наши развръзки, филателия и култура

В 17-ия ден на октомври EС и Великобритания постигнаха сделка за Брекзит – в "Ден след ден" ще следим новостите около горещата световна новина от днес, както и около предсрочното освобождаване от СЕМ на директора на БНР Светослав Костов. От Пловдив - зрелищни демонстрации пред Военния клуб с хеликоптери, изтребител, парашутисти и наземна техника ще..

публикувано на 17.10.19 в 14:13