Пречупване „Точно днес“ – с дъх на лято и още нещо...

Снимка: Димитър Владимиров

Изборите свършиха, но не и политическата активност, която ражда незавидни идеи. Пречупваме ги през призмата на експерти и избиратели. Във времето до 9.30 ч. питаме:

Опасно ли е заиграването с ДДС и кой ще спечели, ако този налог бъде променен за определени стоки? Въпросите отправяме към Любомир Дацов, финансист и бивш заместник-министър на финансите.

Ще станат ли партиите собственост на олигарсите и защо Делян Пеевски предлага 0 лева държавна субсидия за тях – адвокат Владимир Дончев ще бъде наш събеседник по темата.

Горещи страсти за един парк в Пловдив – този зад хотел „Санкт Петербург“. Възможен ли е консенсус между протестиращи и собственик? Темата ще коментираме с областния управител Здравко Димитров, който събира всички участници в спора на една маса.

И още теми „Точно днес“:

Четири драматизации по тестове на Йордан Радичков ще прозвучат на 13 и 14 юни в Първо студио на Радио Пловдив. Повече по темата ще чуем от интервюто на Веселина Пеева с Митко Новков, директор на радиотеатъра към БНР.

А в зона „Култура“ – гостува ни Костадин Филипов с поетичната си книга „На дъх от лятото“.

Преди всичко това – рубриката „Добро утро, ден!“. В нея тази седмица ни гостува Тома Спространов.

Още от категорията

Икономика и климат - теми в "Ден след ден" на 26 юни

Премиерът Бойко Борисов откри втория икономически форум в Пловдив. Заедно с него в града под тепетата са министри, депутати, представители на българския и гръцкия бизнес и на неправителствения сектор. Сред обсъжданите теми са европейската перспектива пред Западните Балкани, очакванията от новия Европарламент, демографски и здравни проблеми,..

публикувано на 26.06.19 в 13:45

Фестивал за кино и храна във „Вход свободен“

Фестивалът „Кино и храна“ – Street Food & Art Festival, стартира на 1 юли. В рамките на 4-ри дни, на Гребната база в Пловдив, ви очаква изключително интересна програма. Входът е свободен, радио Пловдив е медиен партньор на събитието. Очаквайте и рубриката ни „За и против“, както и малко информация за това, как името влияе на съдбата. Аида..

обновено на 26.06.19 в 09:33

Цветовете поглеждат „Точно днес“

Отново сме домакини на   „Икономически форум Пловдив“. Очаква се премиерът Бойко Борисов да открие събитието, като над 55 международни експерти ще участват в различни тематични панели. Икономистът Георги Ганев ще коментира предизвикателствата за страната ни в сферата на бизнеса. Кога  ще влезем в чакалнята на еврозоната? Кога европейските..

публикувано на 25.06.19 в 17:02

За законите, кучетата и хората "Ден след ден"

Във вторник следобед  следим прогнозата за времето и  новините  с дата 25 юни. Защото: Синоптиците предупреждават за още дъжд, а политиците прибират обещанията в торбата, за да  отлежат в очакване на по-добро време. До 17 часа в програма "Ден след ден" : Темата за партийните субсидии, приключилата проверка по скандала „Апартаментгейт“ и..

публикувано на 25.06.19 в 13:52

Песен за родния град във „Вход свободен“

Ден на статистиката в България и Международен ден на моряка, във „Вход свободен“ Ще се запознаем с едни от най-странните „Световни рекорди на Гинес“, поставени от хора. В минутите след 13 часа, ще си поговорим за красивия Пловдив и за една песен, посветена на „града под тепетата“. В разговор с Димитър Ангелов – Удо, ще говорим за групата..

обновено на 25.06.19 в 09:38