Огромна картина на Майстора ще сияе над водата в Гребната

| обновено на 15.06.19 в 08:21


Картината "Момиче със слънчогледи" на Владимир Димитров-Майстора ще плува тази събота вечер на Гребната база в Пловдив. Нестандартната идея за представянето на творчеството на известния художник идва от Кюстендил. Проектът  на Евгени Серафимов е част от официалната програма на Пловдив 2019. 

Платното на Майстора е пресъздадено със 120  литра боя от млади художници от Кюстендил. То ще покрие близо 5 декара от акваторията на гребния канал. Това ще стане с мултимедиен спектакъл, танцов балет и  3D мапинг.  Лицето на девойката от картината ще е  размери 9 на14 метра. Около него ще плуват и над 20 платна с изображения на слънчогледи. Изграждането на инсталацията  може да се наблюдава през целия ден от трибуните, но кулминацията ще бъде след 21.30 часа.  На фона на фолклорна българска музика, картини на Майстора ще бъдат изобразени на мащабен воден екран чрез съвременни технологии - лазери и диодни видео стени. 

Проектът съчетава живопис, цветове, вода и светлина. Пловдивчани и гости на града ще имат възможност да наблюдават създаването на творбата, което ще стартира в 10:00 ч сутринта.  Очаква се около 11:30 ч. цялата картина да е готова. 


Още от категорията

Представят изложба за първото българско изложение в Пловдив

Тази година се навършват 127 години от първата общонационална художествена изложба, проведена в Пловдив. В централния павилион на Първото българско промишлено-земеделско изложение от 1892 г. е организиран специален художествен отдел, в който със свои произведения участват 16 автори. Проектът възстановява тази паметна изложба, за да срещне българското..

публикувано на 22.10.19 в 09:52

Антония Апостолова с книгата си "Потъване в мъртво море"

Премиерата на книгата с разкази "Потъване в мъртво море" от Антония Апостолова, издание на "Жанет 45", ще се  състои в литературен клуб Spirt&Spirit в клуб Петното от 19ч. на 22 октомври.   12-те разказа в сборника "Потъване в мъртво море" са написани през последната година и половина у нас. Да , те не са леки,  в тях има много болка,..

публикувано на 22.10.19 в 07:17

Любопитни заглавия представя довечера НБ "Иван Вазов"

В  Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена книгата на Поли Йорданова „Рецепти за бебета и деца“. Тя съчетава полезни съвети и 150 изпитани вкусни рецепти.  Книгата помага на майките с малки деца с много идеи за закуска, основни ястия, междинни хапвания и десерти. С този безценен наръчник може да се приготвя здравословна..

публикувано на 22.10.19 в 07:10

Италиански дизайнер с лекция за посланията на стилното облекло

Италианският топ дизайнер Алберто Веделаго ще гостува на ПУ „Паисий Хилендарски“ с публична лекция за ролята на облеклото в бизнес общуването.  Форумът ще се състои в изцяло обновената 6 аудитория на Ректората. Модератор на срещата ще бъде българският моден и пиар експерт проф. Любомир Стойков. Лекцията е с вход свободен и за граждани. Събитието е..

публикувано на 22.10.19 в 06:38

Българският културен туризъм е с неизползван потенциал

Само за 2018г. корейският остров Дже Джу /Република Корея/ е посетен от 14 милиона туристи. Островът е с население по-малко от 600 000 жители и е на площ по-малка от половината  Пловдивска област. Не него има  над 100 музея, и всички те са много посетени, видях  и лично , разказа в интервю за Радио Пловдив проф. Георги Калагларски от..

обновено на 21.10.19 в 11:58