Областният управител с опит да реши проблема с парка до хотел "Санкт Петербург"

| обновено на 13.06.19 в 08:54

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров е домакин на среща за разрешаване на проблема с парка зад хотел „Санкт Петербург“. 

За разговор са поканени кметът Иван Тотев, собственикът на терена Байрям Солак и Асен Костов, председател на Инициативния комитет в защита на зелената площ. 

„Премиерът Бойко Борисов ми заръча да поема случая. Редно е да обсъдим заедно проблема и да видим как може да се разплете този гордиев възел“, обясни Здравко Димитров. 

Преди месец премиерът Борисов се срещна в парка с протестиращите и ги увери, че теренът ще остане зелена площ. Той заяви, че общината дори може да откупи частния парцел. 

Протестиращите обаче се недоволни, че в Подробния устройствен план на града този терен все още не е отреден за зелена площ.

Пред Радио Пловдив областният управител подчерта, че страните трябва да поемат ясни и точни ангажименти, с конкретни дати. "Всеки да каже какви са му намеренията и какво точно ще свърши. Сега хората обикалят със знамена като във военно време, ходят на сесии на ОбС и нищо не се случва. Не може така", бе категоричен Здравко Димитров.
Според него ако община Пловдив няма средства да закупи терена от 16 дка до хотел "Санкт Петербург", собственикът най-вероятно ще заведе дело в съда, защото има всички необходими документи. 
Областният управител отново подчерта, че в областта няма никакви документи за собствеността на държавни имоти върху терена. "Те са били на 9-ти полк и са предадени безвъзмездно на общината. При мен няма никакви документи", каза Здравко Димитров. 
На въпрос защо Бойко Борисов е възложил на него задачата и дали това не е оценка за работата на кмета Иван Тотев, областният управител призова този въпрос да се зададе на премиера. 
Цялото интервю на Антония Попова с областния управител е в прикачения файл. 
Още от категорията

От 19 до 21 юли България ще е Рожен и Рожен ще е България

Три дни от 19 до 21 юли, България ще е Рожен и Рожен ще е България, каза на заключителна пресконференция за предстоящия Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“, кметът на Смолян Николай Мелемов.  На откриването на събора в петък ще присъства президентът Румен Радев, а в събота на Роженските поляни ще бъде и председателят на Народното..

публикувано на 16.07.19 в 17:34

Кметът на Сопот ще се кандидатира за втори мандат

Кметът на Сопот Деян Дойнов ще продължи да работи за стабилен и безопасен град, с възможности за образование и реализация, да пази традициите, да развива културата, спорта, туризма и бизнеса. Това обяви той на пресконференция под надписа "Аз съм българче" в подбалканския град.  Дойнов обяви, че ще участва в местните избори през есента, за да спечели..

публикувано на 16.07.19 в 16:32

Пловдивските превозвачите спечелиха, ще получат още пари

Превозвачите от масовия градски транспорт в Пловдив ще получат още пари. Тази договореност беше постигната след разговори на кмета Иван Тотев с тях на среща, инициирана от областния управител Здравко Димитров. Общинските средствата се дават докато стартира електронната система. Решението ще бъде взето на сесия на Общинския съвет на 01 август...

публикувано на 16.07.19 в 16:27

70% от местата в ПУ са заети на първо класиране

Първото класиране в ПУ“ Паисий Хилендарски“ завърши със заети 70 % от местата по държавна поръчка. Те са заети от  2244 студенти, още 320 ще се обучават платено.  Най-голям брой заети места има във филологическите и педагогически специалности, „Информатика и компютърни науки“, „Биологически науки“, „Право“, „Химически науки“ и „Икономика“...

публикувано на 16.07.19 в 15:13
Храм

Поставят иконостаса на най-новата църква в Асеновград

Започна монтажът на иконостаса на най-новата църква в Асеновград "Света Марина". Той е с внушителните размери 12 на 4 метра, а резбованите орнаменти са изработени от екип майстори дърворезбари от Велико Търново. Композицията е изцяло по църковния канон, от късно византийски стил, обясни Златина Николова, ръководител на екипа. За храмовия празник..

публикувано на 16.07.19 в 14:11