Областният управител с опит да реши проблема с парка до хотел "Санкт Петербург"

| обновено на 13.06.19 в 08:54

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров е домакин на среща за разрешаване на проблема с парка зад хотел „Санкт Петербург“. 

За разговор са поканени кметът Иван Тотев, собственикът на терена Байрям Солак и Асен Костов, председател на Инициативния комитет в защита на зелената площ. 

„Премиерът Бойко Борисов ми заръча да поема случая. Редно е да обсъдим заедно проблема и да видим как може да се разплете този гордиев възел“, обясни Здравко Димитров. 

Преди месец премиерът Борисов се срещна в парка с протестиращите и ги увери, че теренът ще остане зелена площ. Той заяви, че общината дори може да откупи частния парцел. 

Протестиращите обаче се недоволни, че в Подробния устройствен план на града този терен все още не е отреден за зелена площ.

Пред Радио Пловдив областният управител подчерта, че страните трябва да поемат ясни и точни ангажименти, с конкретни дати. "Всеки да каже какви са му намеренията и какво точно ще свърши. Сега хората обикалят със знамена като във военно време, ходят на сесии на ОбС и нищо не се случва. Не може така", бе категоричен Здравко Димитров.
Според него ако община Пловдив няма средства да закупи терена от 16 дка до хотел "Санкт Петербург", собственикът най-вероятно ще заведе дело в съда, защото има всички необходими документи. 
Областният управител отново подчерта, че в областта няма никакви документи за собствеността на държавни имоти върху терена. "Те са били на 9-ти полк и са предадени безвъзмездно на общината. При мен няма никакви документи", каза Здравко Димитров. 
На въпрос защо Бойко Борисов е възложил на него задачата и дали това не е оценка за работата на кмета Иван Тотев, областният управител призова този въпрос да се зададе на премиера. 
Цялото интервю на Антония Попова с областния управител е в прикачения файл. 
Още от категорията

2 милиона бюлетини пристигнаха в областната управа в Пловдив

Бюлетините за местните избори в Пловдив и региона пристигнаха тази сутрин в областната администрация. Броят им е почти 2 милиона като само за града те са почти 1 милион.  Те бяха охранявани от жандармерия,  получени от главния секретар на администрацията Борислав Димов и разпределени на общинските избирателни комисии. В събота бюлетините ще..

публикувано на 21.10.19 в 16:51

"Пловдив 2019" набира проекти за следващите две години

Фондация “Пловдив 2019” обяви нова покана за финансиране на проекти, които да осигурят продължение и устойчивост на Европейска столица на културата през 2020 и 2021 година.  Проектите ще се финансират със специално запазените за целта  3  милиона лева от наградата “Мелина Меркури”, връчена на Пловдив за успешната реализация на мащабния проект...

обновено на 21.10.19 в 16:46

Откриха подлез с графити за бита и старите занаяти

Фолклорен подлез с графити за българските ценности, бита и старите занаяти бе открит в ранния следобед срещу училище „Яворов“ на бул. „България“.  Рисунките там са дело на графити артиста Цветан Узунов и са вдъхновени от паното на емблематичния пловдивски художник Енчо Пиронков, което е в южната част на подлеза.  Припомням, че при обновяване..

обновено на 21.10.19 в 16:45

Стотици клиенти на НАП - Пловдив получиха фалшиви писма за ревизии

Фалшиви имейли с уведомление за предстояща ревизия са получили тази сутрин стотици клиенти на НАП - Пловдив в цялата страна. Писмата приканват получателите, които са и фирми, и физически лица, да се явят в 14- дневен срок в в поделението на агенцията в Асеновград при главният инспектор по приходите Момчил Тодоров като носят документи за..

публикувано на 21.10.19 в 15:45

Център за обучение по безопасност на движението работи в Смолян

В Смолян бе открит тържествено Областен център за обучение по безопасност на движението по пътищата. Той се намира в двора на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ и е изграден със 154 779 лв., осигурени от МОН. Целта му е да предотвратява възникнали инциденти с участието на ученици. В центъра ще се провежда изнесено обучение по..

публикувано на 21.10.19 в 14:36