Пропуснахме възможност за "оперативна игра"

Автор:


Това, което си мисля за този случай, е дали не изпуснахме една възможност да се организира т. нар. "оперативна игра" от службите, в която да може да се продължат разговорите с тези хора, да се създадат различни легенди, с които да може все по-настойчиво да се работи за установяване на това къде се намират тези хора, или това бюро за вербовка? Дали те разполагат с други клетки в България, комуникират ли си с тях? Всичко това можеше да бъде направено например с помощта на чужди партньорски служби. 

Това каза по Радио Пловдив Васил Василев, бивш шеф на Национална служба "Полиция" по повод случая с момчето от Пловдив, за което от прокуратурата твърдят, че е вербувано от "Ислямска държава" да извършва бомбени атентати.

Информацията кое е момчето не може да дойде от друго място, освен от кръга хора, които се занимават със случая. Това за мене е жалко. В такива ситуации трябва да се спазва конфиденциалност. Така Василев коментира факта на медийното разгласяване на лична информация по случая.

Още от категорията

Координационният център ше скъси времето за реакция след ПТП

С правителствено постановление се създава Национален координационен център за безопасно движение по пътищата като част от мерките за ограничаване на катастрофите до 2020 г. В структурата на Центъра влизат служители на  „Национална полиция“, „Пожарна безопасност и защита на населението“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция..

обновено на 26.06.19 в 16:14

Доброволци ни помагат в борбата против наркотиците

Днес отбелязваме Международния ден против наркотиците. Младите казват „Не на наркотиците“. За кампанията „Не прави това, за което ще съжаляваш утре“ коментира психологът Даниела Димитрова от Общински съвет по наркотични вещества  Превантивно – информационен център. Целта е да докажем, че превенцията за употребата на наркотици е..

публикувано на 26.06.19 в 11:59

Науката непрекъснато ни изненадва с новости

Интересът към българските земи в Античността непрекъснато нараства. Нарастват обаче и усилията да се спекулира с тях и да се фалшифицират исторически събития и факти, заяви тракологът от БАН проф. Ваня Лозанова. Винаги има и опити за самоизява и желание на  научните форуми по темата да се заяви нещо, което шокира аудиторията, въпреки че не..

публикувано на 26.06.19 в 11:56

Произнасяме правилни думи, но не вършим правилни дела

Икономистът Георги Ганев от Център за либерални стратегии и преподавател в СУ, участва в Икономическия форум в Пловдив. Той сподели очакванията си да доразвият успешния форум от миналата година. Целта е хора от публичния сектир, в частност от бизнеса да си поговорят, как виждат нещата. Важна тема е позицията на България в региона и  Европа. Той..

публикувано на 26.06.19 в 11:16

Деца помагат на деца!

Благотворителен концерт организират от 17 часа учениците от Националната търговска гимназия „Васил Левски“ в Пловдив.  Мотото на проявата е: "Деца помагат на деца!“ и тя е придружена от търг на различни предмети.  Средствата ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение от същото училище.  Концертът е подкрепен от директорката Славейка..

обновено на 26.06.19 в 10:11