Над 7 млн. лв са необходими за основен ремонт на рисковия път

МРРБ решава за ремонта на пътя Пещера - Батак

10-километровата отсечка не е в ремонтната програма на АПИ за тази година

Очакваме насрочване на среща в МРРБ и на нея да бъдат обсъдени възможните варианти за ремонт на пътя в най - кратък срок.

Това заяви пред Радио Пловдив управителят на Пазарджишка област Стефан Мирев по повод поредния протест на жители на Батак, Нова махала и Фотиново. Те настояват за спешен цялостен ремонт на 10-километровата пътна отсечка.

Ще настояваме поне отнякъде да започнем, защото първо е необходимо да бъде изготвен проект, той да бъде одобрен и след това да се търси финансиране, обясни Мирев.

Регионалният министър Петя Аврамова е запозната с проблема, уточни областният управител, който е разговарял с нея по телефона. С пов инж. Мая Шимбова ече конкретика обаче Мирев не разполага.

Той обясни, че е запознат с проблема още от края на миналата година, когато при изнесена приемна в Батак му е била връчена подписка от жителите на Нова махала и Фотиново, за които този път е единствена връзка с общинския център.

Пътят е в изключително тежко състояние, без маркировка и мантинели. В същото време е подложен на ежедневна експлоатация и от тежкотоварни камиони и техника, тъй като обслужва четири горски стопанства в родопската част на областта, коментира Стефан Мирев. 

Той е изпратил писмо до Агенция "Пътна инфраструктура" с настояване за основен ремонт на пътя. 

Но за съжаление от АПИ отговориха, че пътят не е включен в ремонтната програма на агенцията и за неговия ремонт са необходими над 7 милиона лева, обясни пазарджишкият областен управител.

Мирев припомни, че във вторник е провел среща с представители на протестиращите, кметове на селища от община Батак и депутати от областта. Тогава е взето решение да се организира среща в регионалното министерство, на която да бъде поканен и представител на АПИ. 

Предлага се МРРБ да започне проектиране на пътната отсечка и тя да бъде планирана за ремонт като част от републиканския път Пещера - Батак. 

Стефан Мирев е съгласен с позицията на протестиращите местни жители, че поредното изкърпване на пътната отсечка няма да реши проблема, тъй като е необходимо тя да се ремонтира основно.

Пазарджишкият областен управител почни ежедневно разговарял по телефона с директорката на Областното пътно управление в Пазарджик инж. Мая Шимбова, за да решат как да разпределят малкото пари за изкърпване на третокласните пътища. Отпуснатите от държавата пари за това в Пазарджишка област са приблизително около 600 000 лева, уточни Стефан Мирев.

Цялото интервю на Емил Костов с пазарджишкия областен управител е в звуковия файл.

Във вторник Стефан Мирев се срещна с протестиращите за пътяОще от категорията

Ердоган не се интересува от мнението на ЕС, а от парите му

Все още е рано на 100% да се страхуваме от бежанска вълна към нашите граници заради турската офанзива в Сирия, но тази вероятност остава реална,  коментира пред Радио Пловдив международният анализатор Валентин Вацев.   Аз обаче не споделям този ентусазъм на премиера, че всичко е спокойно и няма опасност, добави той, визирайки динамични..

обновено на 15.10.19 в 18:28

Да не правим сега преговори за нов автомобилен инвеститор

„Фолксваген“ отлага засега окончателното си решение дали да построи новия си автомобилен завод в Турция. Това става на фона на международните критики към страната заради военната операция в Северна Сирия. Има ли шанс България да успее да спечели огромната инвестиция на германския концерн.  Икономистът  Георги Стоев , който бе част от преговорния екип..

обновено на 15.10.19 в 15:57

Ще сe превърнем в „черна овца“ в спорта

„Макар че лумпенизирани запалянковци има по цял свят, ние ще се превърнем в „черната овца“ в спорта заради проявите на расизъм. Ще гледат под лупа всяко наше състезание не само във футбола, но и в спорта въобще“ – заяви в интервю за Радио Пловдив спортният журналист от „24 часа“ Едуард Папазян. „Обичам да цитирам една реплика от филма на..

публикувано на 15.10.19 в 15:48

ОИК ще има повече специалисти за обработка на изборните книжа

За разлика от предишни години предизборната кампания за местния вот е спокойна, без нарушения и жалби, каза в предаването "Точно днес" председателят на ОИК Пловдив Дарина Тодорова. Организацията е в ход  и всичко за подготовката е направено. На сайта на комисията могат да се видят секциите, в които могат да гласуват хората с увреждания и подвижните..

публикувано на 15.10.19 в 11:13

Ситуацията в Сирия ще поражда напрежение години наред

Според експерта по сигурността България трябва да изработи общонационална и многопластова позиция за сигурността. Не да гасим пожар, а на ниво български и международни институции да имаме устойчива политика, която да ни подготви за бъдещи рискове. Според него това не са само въпроси на аналитичните звена на службите, но и комуникация на местно ниво,..

публикувано на 15.10.19 в 10:36