Спорт и музика навръх празника на Стамболийски

С тридневни тържества в Стамболийски отбелязват празника на града, който съвпада с църковния празник Св. Дух. 

Проявите започват от днес със спортни мероприятия за хора от различни възрасти - велопоход и майсторско управление на велосипеди, футболна среща, баскетболен и шахматен турнири, народни борби. Три поредни вечери ще има концерти на открито. Кулминацията на празника  в понеделник, 17 юни, когато са планирани фолклорни прояви и концерт на Веселин Маринов. 


Още от категорията

Откриха ценни стенописи в къщата на Хаджи Драган Калофереца

В район „Централен“ откриха ценни стенописи, свалени от сгради - паметници на културата. Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов сезира Министерството на културата за оригинални стенописи, свалени от сгради - паметници на културата в Южна България. Те са открити при проверка в къща на ул. „Петко Р. Славейков“ 32, известна като къщата на..

публикувано на 19.07.19 в 10:11

Кръводарителска акция в Асеновград

Двудневна кръводарителска кампания стартира в Асеновград. Акцията е под мотото "Дарете кръв, подарете надежда за живот" и се реализира от Районния център по трансфузионна хематология - Пловдив. Доброволците кръводарители могат да се включат в инициативата в два дни - на 19 и 22 юли /петък и понеделник/ в мобилния кабинет, разположен пред..

публикувано на 19.07.19 в 10:07

Президентът Радев открива събора на Рожен

Държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще присъстват на откриването на събора в Рожен. Президентът ще даде началото на събитието със звън на родопски чанове от централната сцена на Роженските поляни. Спектакълът за откриване на събора със 100-годишна традиция е с участието на ансамбъл "Родопа", Валя Балканска, Петър Янев...

обновено на 19.07.19 в 09:58
Румен Радев

"Демократската република" на Левски е превърната в декор

Стотици жители и гости на Карлово присъстваха на тържествения митиг заря по повод 182-та  годишнина от рождението на Васил Левски.  „Левски изтръгна народа от робската апатия, даде на историята нов век, а на държавата - предначертание",  подчерта в словото си президентът Румен Радев. Левски е нашият застъпник пред времето и нашият съдник..

обновено на 18.07.19 в 22:03

Съдът оправда лекаря, убил крадец в гаража си

Оправдателна присъда получи от Окръжния съд д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Джевизов-Плъха. Така съдът прецени, че той е действал при неизбежна отбрана при стрелбата срещу Джевизов, който го е нападнал с нож в гаража. Димитров получи обаче 2-годишна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок за притежание на огнестрелно оръжие –..

публикувано на 18.07.19 в 18:22