Стрелча има нужда от вода, а не от консерви

Кметът на община Стрелча Стойно Чачов отмени обявеното на 10 юни бедственото положение, заради замърсяването на  вододайната зона от обилните дъждове. В момента в Стрелча има вода, но тя е с лошо качество и може да се ползва само за хигиенни нужди. 

Общината е подготвила проект за укрепване на вододайната зона и основен ремонт на водопровода, но са необходими държавни средства от комисията по бедствия и аварии. От днес в Стрелча се раздават храни от Държавния резерв, без на практика да има бедстващи хора.

Кметът на Стрелча Стойно Чачов е издействал четири тира хранителни продукти от Държавния резерв. Това предизвика недоволството на хората, тъй като в общината няма бедстващи семейства. Градът има необходимост от нов водопровод и укрепване на водохващането.

Втора седмица в Стрелча питейна вода няма. Засега алтернативата са петте градски чешми с минерална вода, от където хората се снабдяват с вода за пиене. Местни хора определиха искането на помощта като "предизборна агитация".

"Четири тира храна за 30 дни на 4200 човека", каза жител на Стрелча пред БНР.

Кметът Стойно Чачов каза пред БНР, че ще настоява за отпускане на средства от държавния бюджет, но не назова конкретна сума за справяне с проблемите по водоснабдяването. Предстои Общинският съвет да излезе с декларация, като част от предложенията са храната да се върне или да бъде пренасочена към приюти.
Още от категорията

60 декара иглолистна гора над Велингард е в пламъци

Пожарникари, лесничеи и доброволци гасят пожар в горски масив над квартал "Анезица" във Велинград.  Огънят е обхванал около 60 декара иглолистна гора, пожарът е низов, гаси се по-трудно заради пресечения терен.  На този етап няма опасност за живеещите в квартал "Анезица", осигурен е екип от пожарникари, който е в края на квартала и следи пожарът..

публикувано на 17.09.19 в 16:29

Общинският съвет завиши глобите за шум на открито

По-високи санкции за шум на открито вече ще има и в Пловдив. Това решиха общинските съветници, които приеха промени в  Наредбата за осигуряване на обществения ред.Те се наложиха, тъй като  до момента имаше разминаване с основни закони. По-високите глоби са предвидени за шум от озвучителни уредби, ако не се спазва забраната за озвучаване във времето..

публикувано на 17.09.19 в 13:55

Мъж рани с нож в гърба жена от Ръжево

51-годишен мъж от хисарското село Ръжево е арестуван за опит за убийство на 64- годишна жена. Той я нападнал пред дома й я  пробол с нож в гърба.  Жената е в болница с опасност за живота. При опит да я защити, порезни рани в областта на краката получил 60-годишен съсед.  След оказана медицинска помощ той е освободен за домашно лечение. По случая..

публикувано на 17.09.19 в 12:59

След указанията на Борисов - 100 лв. такса за спортните обекти

100 лева годишна концесионна такса ще плащат концесионерите на стадионите и игрищата в Пловдив. Това реши ОбС.  Съветниците приеха минималният концесионен размер да важи за стадионите „Христо Ботев“, „Тодор Диев“, базата в квартал „Коматево“, а също и за тренировъчния комплекс на „Локомотив“ в квартал „Тракия“и на футболното игрище на Гребната..

публикувано на 17.09.19 в 12:52

"Неохрон": ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на местния вот

На предстоящите кметски избори балотаж в Пловдив със сигурност ще има, но не е ясно още кои двама кандидати ще се явят на втория тур – това сочи собствено  социологическо проучване на Изследователската асоциация „Неохрон“, проведено сред 690 пловдивчани в периода 7-13 септември. Извадката на проучването е представителна по пол, възраст и..

публикувано на 17.09.19 в 12:45