Песен за родния град във „Вход свободен“

| обновено на 25.06.19 в 09:38

Ден на статистиката в България и Международен ден на моряка, във „Вход свободен“

Ще се запознаем с едни от най-странните „Световни рекорди на Гинес“, поставени от хора.

В минутите след 13 часа, ще си поговорим за красивия Пловдив и за една песен, посветена на „града под тепетата“. В разговор с Димитър Ангелов – Удо, ще говорим за групата „Ivory Twilight“ и за идеята, от която се е родила песента - „Когато нямам теб“.

В рубриката ни „Кино“ ще говорим за една от най-красивите италиански актриси.

В „Предразсъдъци и следразсъдъци“, ще чуем поредната интересна история на колегата – Жоро Пеев.

Започваме, след новините в 12. 


Още от категорията

Във "Вход свободен" откриваме Америка с Таня Дишева

Днес в предаването ще ви срещнем с една американска начална учителка с 25 години стаж, която е наша сънародничка. Таня Дишева ще ни разкаже за полезните и положителни методи в американското  образование, удачните педагогически модели в училище и живота на най-голямата българска диаспора зад граница- чикагската.  В рубриката "Невероятно, но факт!" ще ви..

обновено на 22.07.19 в 11:32

"Звукът на киното" в плен на телевизията

Тази събота ще ви отведем в света на телевизията с музика от популярния филм на Рон Хауърд " Ед тв ". Комедията се появава на екран през 1999 година и в лентата участват звезди на Холивууд от ранга на Матю Макконъхи, Уди Харелсън и Майкъл Мур. Ако не сте гледали филма, то припомняме сюжета : Ед Пекърни (Макконъхи) е най-обикновен младеж, който..

публикувано на 22.07.19 в 11:26

Юлското утро „Точно днес“

Седмицата започва с „Обич за България“ - рисунки и творби на ученици от българските неделни училища в чужбина: от Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова.Те ни показват България такава,каквато я помнят и каквато мечтаят да бъде. Интервю на  Живка Танчева с Нели Спасова старши експерт в Регионалното..

публикувано на 21.07.19 в 14:05

 „Алтер его” – между сериозното и усмивката с Марин Бодаков

Специален гост в „Алтер его” ще бъде Марин Бодаков. С него ще разговаряме за мечките и хората, за поезията и сатирата, за проекта „Епиграми на фасадата”, иницииран от Дома на хумора и сатирата в Габрово, както и за много други любопитни неща. Слушайте ни, ще се постараем да бъде интересно, смислено и весело.  За протокола: Марин Бодаков е роден през..

обновено на 21.07.19 в 13:32

Усмивки и ведро настроение в "Звукът на киното"

Лятно настроение и повече усмивки в "Звукът на киното" обещаваме тази събота. Ще слушате "Bean" - The Album.  Саундтракът включва подборка от песни на групи, които са звучали във филми на великия и обичан британски комик Роуън Аткинсън.  Сред изпълнителите на парчетата, включени в "Веаn" са групи като Boyzone, The Beach Boys, Wet Wet Wet и други...

обновено на 21.07.19 в 10:08