"Ден след ден" за направено и предстоящо

Автор:

Нов инцидент в селата западно от Карлово, този път в Розино, прати в ареста общо 52 души. Припомням, че преди близо месец при сбиване и погром над заведение в Кърнаре кметът на Карлово Емил Кабаиванов посочи острата необходимост от постоянен полицейски пункт в Розино. Очаква се тази седмица съветниците на общината да одобрят средствата за целта.

Очевидно трудно върви реализацията на  пътните проекти под и над жп лииниите в Пловдив. „Модър-Царевец“ не може да тръгне, след като конкурсната комисия не одобри офертата на единствената фирма, кандидатствала за изпълнител. За съдбата на други две връзки, съществуващият Бетонен мост и проектът за пробив до Централна гара, ще говорим с Румен Хорев от „Бизнесът за Пловдив“.

В същото време е почти готова новата галерия на улица „Гладстон“. Текат довършителни работи по сградата и по пространството пред нея.

На Еньовден в смолянския квартал Устово е първият храмов празник за новия параклис, посветен на Свети Йоан Предтеча.
Още от категорията

"Точно днес" за решения и градски кризи

Дойде ли времето да демонополизираме Касата? Темата е актуална още със старта на реформата, сега с нова сила валят предложения, но пък вноската да остане 8%, казват пациенти и управляващи. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев предлага да се запази солидарен принцип на набиране на средствата, но е определено и правото на пациента да..

публикувано на 15.07.19 в 16:01

Ще спрат ли градските автобуси "Ден след ден"

Обявеният преди година и половина от министър Кирил Ананиев курс към нов здравен модел днес бе представен публично. Очакванията за демонополизация на здравната каса се оправдаха, а цените на медицинските дейности ще се договарят от здравните заведения и фондовете, които трябва да имат минимум 500 хиляди пациенти.  Не е ясно, обаче, какво ще..

публикувано на 15.07.19 в 14:20

Усмивки и ведро настроение в "Звукът на киното"

Лятно настроение и повече усмивки в "Звукът на киното" обещаваме тази събота. Ще слушате "Bean" - The Album.  Саундтракът включва подборка от песни на групи, които са звучали във филми на великия и обичан британски комик Роуън Аткинсън.  Сред изпълнителите на парчетата, включени в "Веаn" са групи като Boyzone, The Beach Boys, Wet Wet Wet и други...

обновено на 15.07.19 в 14:10

Билка за дълголетие във "Вход свободен"

В днешното предаване ще се запознаем с полезните свойства на една забравена билка - лопен.  15, 16 и 17 юли, по-известни като горещници. Какви са обичаите и какво е характерно за тези дни, във "Вход свободен". Кой ще е днешният герой от темата с продължение "Непознатите млади"? Ще разберем днес.  Ще чуем и какво ни е подготвил колегата Жоро Пеев в..

обновено на 15.07.19 в 13:15

"Точно днес" и в средата на юли - мечтите - непостижими и сбъднати

След призива на лидера на ГЕРБ за отваряне на партията, след преврата при Обединените патриоти и кризата с кворума за поправките в ИК и отпадане на машинното гласуване, след  почти финализираните  преговори за  покупката на изтребителите Ф16 и горчивото отрезвяване, заради предпочитанията  на гарманския автомобилен концерн да строи завод  в..

публикувано на 14.07.19 в 18:01