На струните на лятото - "Точно днес"

Антикорупционната комисия не откри нарушения  в новите апартаменти на властта. Подозренията, медиийните публикации, нараненото достойнство на знаковите и вече „бивши“ фигури в управлението на държавата, се оказаха раздут балон, а  приспаното с очакване за справедливост обществено мнение изпи горчивата чаша на разочарованието. Имаше съмнения, ерозия и нерви в управленския екип, оставки, но злоупотреби няма. Няма и  вина. Скандалът, станал известен като  „Апартаментгейт“ е закрит с излезлите за един ден 7 решения. Няма и конфликт на интереси. С журналиста от в-к „Труд“  Емил Спахийски  - разговор за истината в полутон, болезнените обществени реакции и въпросите, провокиращи трайна несигурност.

Сложният дебат по темата за партийните субсидии трансформира някои от първоначалните позиции на партиите, но изведе във фокус въпроса за възможната нечистоплътна обвързаност между политика и бизнес, както и за това, проведе ли се изобщо истинският дебат за цената на електоралната подкрепа.

 ГЕРБ са неотклонни в искането си за намаляване на партийните пари от 11 лева – на 1 лев за действителен глас, а позициите на партньорите се разминават. Преди коалиционния съвет, на който премиерът покани партньорите си – чуйте Милен Михов – заместник-председател на ВМРО и депутат от ПФ.

В минутите за култура след 9 ч. ще ви поканим на концерта „Звукът на Страдивариус“ в Дом на културата „Борис Христов“. 12 безценни инструмента от епохата на Страдивариус ще звучат в изпълнение на  Камерата Страдивариус Оркестър /Холандия/, предвождани от виртуоза Разван Стойка. Повече за музикалното събитие в рамките на OPERA OPEN  чуйте преди спектакъла  от диригента Константин Добройков.

За откриващата се изложба живопис и графика на Дружеството на пловдивските художници в Българския културен институт в Берлин  Нели Бистрашка разговаря с председателя на дружеството Снежана Фурнаджиева.

Ще ви поканим и на изложбата на френския фотограф Гийом Лебран  „Мелос“ в галерия „Синтезис“ Арт Център, включваща 40 фотографии от периода 2006-2012 г. по време на неговите пътувания между Турция, България и Гърция. Събедседник е Надежда Павлова – куратор на проекта.

А утрото на 25.юни ще посрещнем в компанията на ректора на АМТИИ проф. Милчо Василев. Той е гостът в рубриката ни „Добро утро, Ден“ тази седмица.  


Още от категорията

В края на седмицата - сюжетите се изясняват

Сюжети и теми с постигнат финал ще поставят акценти в утринния ефир на програмата в петък. След много усилия, колебания, съображения, неясноти и словесна мъгла. Решенията дотук провокират въпроси за  бъдещето на Европа и Брекзит с правила и взаимно зачитане след тежък процес за сближаване на позициите, със суров и достатъчно мощен консенсус..

публикувано на 17.10.19 в 18:18

"Ден след ден" - европейски и наши развръзки, филателия и култура

В 17-ия ден на октомври EС и Великобритания постигнаха сделка за Брекзит – в "Ден след ден" ще следим новостите около горещата световна новина от днес, както и около предсрочното освобождаване от СЕМ на директора на БНР Светослав Костов. От Пловдив - зрелищни демонстрации пред Военния клуб с хеликоптери, изтребител, парашутисти и наземна техника ще..

публикувано на 17.10.19 в 14:13

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 17.10.19 в 13:58

"Вход свободен" като пилешка супа за душата

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде!- това любимо филмово заглавие  е мото на днешното предаване.  Днес "Вход свободен" е настроен изцяло мажорно. За да оцелеем в океана от негативна информация и войнстващ песимизъм, ни е необходим бряг на Надеждата,  вяра в Доброто и опора в Любовта. Такъв ще е акцентът на днешните ни срещи в ефира и..

публикувано на 17.10.19 в 10:49

"Точно днес" подреждаме акценти в утрото

В дните преди избори на политическия терен изобилства философсване, летят балони и листовки на претенденти. По стадионите, където не е излишна толерантност към победителя - властва реч за расизъм и крясъци с децибели извън нормалното. За последните сблъсъци на феновете и играчите на България и Великобритания, до Брекзит и сделката през октомври,..

публикувано на 16.10.19 в 15:39