Договореността е постигната на тристранен съвет за социално партньорство в здравеопазването в Община Пловдив

Вдигат заплатите на училищните сестри след 8 ноември

Очакват по - високите заплати да спрат текучеството в детските градини и училищата

Снимка: Антония Попова, Радио Пловдив

Община Пловдив ще увеличи работните заплати на медицинските сестри от детското и училищно здравеопазване. Те ще получават по 900 лева, но след подписване на новия колективен трудов договор на 8 ноември. 

Договореността е постигната на тристранен съвет за социално партньорство в здравеопазването в Община Пловдив, съобщи д-р Росица Попова от Координационния съвет по здравеопазване за пловдивски регион. 

В момента работната заплата на медицинските сестри, които работят в детските заведения и училищата, е 800 лева. 

Секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева обясни, че в момента е в сила отраслово споразумение, което изтича на 7 ноември тази година. Според нея новия размер на възнагражденията ще влезе в сила с подписването на ново споразумение.

Доволни сме, защото обещаха, че ако има възможност - ще изпълнят нашите искания за повишаване на работните заплати още от 1 септември, коментираха медицинските сестри.

Те смятат, че по-високият размер на възнагражденията, ще спре текучеството на сестри от детските заведения и училищата.


Още от категорията

Авария остави без ток голям район в центъра на Пловдив

Без ток тази вечер за близо час останаха живеещите в района между булевардите "Свобода", "Васил Априлов" и "Копривщица" в Пловдив.  Причината е авария, засегнала кабелна линия, съобщи пред Радио Пловдив говорителят на  EVN Крум Косев.  Сигналът е получен около 19,15 ч. и след около час електрозахранването е възстановено, но по друга оперативна..

публикувано на 22.07.19 в 20:58

Сапьори обезвреждат стари гранати, открити в Йоаким Груево

Военни от Сухопътните войски обезвреждат невзривени гранати, открити днес в пловдивското село Йоаким Груево.  При извършване на ремонтни дейности на покрив в частен дом в селото са открити две ръчни гранати тип „бухалка“. След искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командването на Сухопътните войски са изпратени сапьори от 91-ви..

публикувано на 22.07.19 в 16:19
Д-р Ваня Балева по време на операция в КОЦ - Пловдив

Хирурзите от КОЦ-Пловдив отстраниха два огромни тумора

Хирурзите от  Комплексния онкологичен център се справиха с две изключително тежки операции в един ден, като показаха сериозни професионални умения. Единият им пациент е 60-годишен мъж с огромен тумор, обхващаш цялата гръдната стена. Първоначалното съмнение е било за рак на гърдата, но по време на експресното изследване /гефрир/ са..

публикувано на 22.07.19 в 14:20

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат

Кметът на Пловдив Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат. Това обяви самият той пред журналисти, часове преди да започнат събранията за номинации на ГЕРБ за местните избори.   „Ще си направя самоотвод на днешните събрания, категорично съм решил. След 12 години в управлението чувствам умора и нещо като..

обновено на 22.07.19 в 13:13

Откриват за празника на Пловдив новия централен площад и галерия

Вече е получен акт 15 за художествената галерия на ул. „Гладстон“ 32. Кметът на Пловдив Иван Тотев уточни, че общината е подала документи за акт 16 и тече подготовката за първата изложба. „Ориентировъчната дата за откриването може да съвпадне с Есенния салон на изкуствата, вероятно това ще стане на 2 септември“, каза градоначалникът, като..

обновено на 22.07.19 в 13:13