За законите, кучетата и хората "Ден след ден"

Във вторник следобед  следим прогнозата за времето и  новините  с дата 25 юни. Защото:

Синоптиците предупреждават за още дъжд, а политиците прибират обещанията в торбата, за да  отлежат в очакване на по-добро време.

До 17 часа в програма "Ден след ден" :

Темата за партийните субсидии, приключилата проверка по скандала „Апартаментгейт“ и предстоящите консултации между парламентарно представените партии ще коментираме с Тихомир Безлов, анализатор от  Центъра за изследване на демокрацията.

Продължаваме  и темата за заплатите на медицинските специалисти и новата методика, която  министър Кирил Ананиев представя в болниците. Как това ще се случи в Пловдив – малка стъпка с акцент възнагражденията на медицинските сестри в детското и училищното здравеопазване – репортаж на Антония Попова след тристранния съвет за социално партньорство в общината.

За парите в здравеопазването, за публичните разходи и доплащанията от страна на пациентите, за проблемите в системата ще говорим със  здравния икономист от ЕКИП - Аркади Шарков.

За животните и стопаните, за отговорността и за глобите,  разговор с Явор Гечев от организацията „Четири лапи“ след лансираната от ГЕРБ идея за драстично вдигане на санкциите за собственици на кучета.

Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс - ONE DANCE WEEK събира на една сцена световни звезди на танцовото изкуство в Пловдив – в аванс информация за богатата програма и  изненадите тази година ще ни каже Живка Танчева.


Още от категорията

Летни изненади „Точно днес“

Срещите ни в ефира са с доц. Златогор Минчев, експерт по киберсигурност и директор на Съвместния център по обучение, симулация и анализ към БАН.  Темата е за хакерската атака срещу НАП. Хакерът даже проговори, или по-скоро прописа. Ще има ли отговор на въпроса: Кой е той?  Специалисти по киберсигурност коментираха, че проблемът е..

публикувано на 16.07.19 в 16:58

Хакерски атаки, здраве и транспорт „Ден след ден“

След извънредно заседание на Съвета за сигурност към Министерски съвет  стана ясно, че  хакерската атака в НАП е засегнала 3% от общата база данни на агенцията. Кой може да стои за всичко това и какви ще са последиците за засегнатите лица, самата агенция и дори националната ни сигурност?  Въпросите задаваме на специалиста Димитър Ганчев от..

публикувано на 16.07.19 в 14:23

Еко Пловдив и лятно настроение във "Вход Свободен"

Във втория от нетипичните Горещници на фокус са събития от най-различен характер, обединени в календара на Пловдив. Предстоят ни срещи и разговори с организатори и участници в някои от инициативите в града ни, насочени към различни групи от обществеността. “Чисти вечери” е серия от образователни игри и забавления за деца и родители, посветени..

публикувано на 15.07.19 в 15:02

Ще спрат ли градските автобуси "Ден след ден"

Обявеният преди година и половина от министър Кирил Ананиев курс към нов здравен модел днес бе представен публично. Очакванията за демонополизация на здравната каса се оправдаха, а цените на медицинските дейности ще се договарят от здравните заведения и фондовете, които трябва да имат минимум 500 хиляди пациенти.  Не е ясно, обаче, какво ще..

публикувано на 15.07.19 в 14:20

Усмивки и ведро настроение в "Звукът на киното"

Лятно настроение и повече усмивки в "Звукът на киното" обещаваме тази събота. Ще слушате "Bean" - The Album.  Саундтракът включва подборка от песни на групи, които са звучали във филми на великия и обичан британски комик Роуън Аткинсън.  Сред изпълнителите на парчетата, включени в "Веаn" са групи като Boyzone, The Beach Boys, Wet Wet Wet и други...

обновено на 15.07.19 в 14:10