За законите, кучетата и хората "Ден след ден"

Във вторник следобед  следим прогнозата за времето и  новините  с дата 25 юни. Защото:

Синоптиците предупреждават за още дъжд, а политиците прибират обещанията в торбата, за да  отлежат в очакване на по-добро време.

До 17 часа в програма "Ден след ден" :

Темата за партийните субсидии, приключилата проверка по скандала „Апартаментгейт“ и предстоящите консултации между парламентарно представените партии ще коментираме с Тихомир Безлов, анализатор от  Центъра за изследване на демокрацията.

Продължаваме  и темата за заплатите на медицинските специалисти и новата методика, която  министър Кирил Ананиев представя в болниците. Как това ще се случи в Пловдив – малка стъпка с акцент възнагражденията на медицинските сестри в детското и училищното здравеопазване – репортаж на Антония Попова след тристранния съвет за социално партньорство в общината.

За парите в здравеопазването, за публичните разходи и доплащанията от страна на пациентите, за проблемите в системата ще говорим със  здравния икономист от ЕКИП - Аркади Шарков.

За животните и стопаните, за отговорността и за глобите,  разговор с Явор Гечев от организацията „Четири лапи“ след лансираната от ГЕРБ идея за драстично вдигане на санкциите за собственици на кучета.

Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс - ONE DANCE WEEK събира на една сцена световни звезди на танцовото изкуство в Пловдив – в аванс информация за богатата програма и  изненадите тази година ще ни каже Живка Танчева.


Още от категорията

"Точно днес" подреждаме акценти в утрото

В дните преди избори на политическия терен изобилства философсване, летят балони и листовки на претенденти. По стадионите, където не е излишна толерантност към победителя - властва реч за расизъм и крясъци с децибели извън нормалното. За последните сблъсъци на феновете и играчите на България и Великобритания, до Брекзит и сделката през октомври,..

публикувано на 16.10.19 в 15:39

Плюсове и минуси "Ден след ден"

Всяка ситуация има плюс и минус. Въпросът е не толкова от коя страна ще я гледаме, а колко дълго ще се взираме в едната или другата.  Има една универсална рецепта за позитивно мислене -  "Ако животът ти поднесе лимон, направи си лимонада!" . Технологията за преработка на лимони ние си я владеем много добре, само дето достатъчно често не го осъзнаваме...

публикувано на 16.10.19 в 14:57

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 16.10.19 в 14:01

Есенно във „Вход свободен“

Информацията е първата ни задача.  Днес говорим за фестивала « Electric Orpheus /Електрически Орфей», тази събота 19-ти, парк „Дондукова градина“ в Пловдив. Есенно издание на фестивала. Вход, на събитието, свободен. Програмният директор Николай Костиков, разказва. И аюрведично преминаваме през есента, и подготвяме организма си за..

обновено на 16.10.19 в 09:31

Със и без илюзии „Точно днес“

Лятото си отиде отдавна,  и колкото и природното време да намеква обратното, в  делниците вече няма  „ по-полека, по-полека... забави, забави...“, напротив. България беше наречена „ фашистка“ и „ расистка“ заради футболния сюжет/скандал , премиер и президент обсъждат  позицията на страната ни в сложната геополитическа ситуация след..

публикувано на 15.10.19 в 17:15