Цветовете поглеждат „Точно днес“

Отново сме домакини на  „Икономически форум Пловдив“. Очаква се премиерът Бойко Борисов да открие събитието, като над 55 международни експерти ще участват в различни тематични панели. Икономистът Георги Ганев ще коментира предизвикателствата за страната ни в сферата на бизнеса. Кога  ще влезем в чакалнята на еврозоната? Кога европейските ни партньори ще кажат „Да“ за Шенген? Защо банките хвърлят сянка върху перспективите за еврото?

На 26-ти юни отбелязваме Международния ден за борба с наркотиците. Психологът Даниела Димитрова ще ни запознае с работата на Обищинския съвет по наркотични вещества в Пловдив, и в частност на Превантивно-информационния център.

С проф. Въльо Николов, директор на Техническия университет в Пловдив говорим за ремонта и възстановяването на корпус 3 на университета. Особеното е, че сградата е архитектурен паметник на културата. Целта е бившият католически колеж „Св. Йосиф“ да се превърне в съвременен научен център с 20 лаборатории.

Фестивалът „Дни на тракийската култура“ в Пловдив ще завърши с връчване на награди на отличените в литературния конкурс „Наследници на траките“, и музикално-поетична програма.

Проф. Ваня Лозанова от БАН споделя постиженията си в сферата на писмените знаци на траките, и необходимостта от провеждане на научната конференция в рамките на фестивала.  

Преди новините в осем Анастасия - Мария Тучева от осми клас на Национална търговскка гимназия в Пловдив, ще покани слушателите на благотворителен концерт и търг в двора на гимназията от 17 часа.

В „Добро утро, Ден“ проф. Милчо Василев, ректор на АМТИИ ще ни каже, какво е пътят за него, защо трябва да поглеждаме назад, но да не се връщаме.

В рубриката „Великите европейци“, Пламен Асенов разказва за италианския революционер Джузепе Гарибалди, който става капитан на търговски кораб. Дава клетва да се бори за независимостта и единението на родината си.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 26-ти юни 2019 г. от 6.00 до 9.30 часа.


Още от категорията

Юлското утро „Точно днес“

Седмицата започва с „Обич за България“ - рисунки и творби на ученици от българските неделни училища в чужбина: от Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова.Те ни показват България такава,каквато я помнят и каквато мечтаят да бъде. Интервю на  Живка Танчева с Нели Спасова старши експерт в Регионалното..

публикувано на 21.07.19 в 14:05

 „Алтер его” – между сериозното и усмивката с Марин Бодаков

Специален гост в „Алтер его” ще бъде Марин Бодаков. С него ще разговаряме за мечките и хората, за поезията и сатирата, за проекта „Епиграми на фасадата”, иницииран от Дома на хумора и сатирата в Габрово, както и за много други любопитни неща. Слушайте ни, ще се постараем да бъде интересно, смислено и весело.  За протокола: Марин Бодаков е роден през..

обновено на 21.07.19 в 13:32

Усмивки и ведро настроение в "Звукът на киното"

Лятно настроение и повече усмивки в "Звукът на киното" обещаваме тази събота. Ще слушате "Bean" - The Album.  Саундтракът включва подборка от песни на групи, които са звучали във филми на великия и обичан британски комик Роуън Аткинсън.  Сред изпълнителите на парчетата, включени в "Веаn" са групи като Boyzone, The Beach Boys, Wet Wet Wet и други...

обновено на 21.07.19 в 10:08

В "Срещите" - разговор за лицата на истината

В „Срещите” тази събота ви предлагаме повторение на разговора за руския Омир - Солженицин и неговата препоръка за „взор напрегнат, упорит към истината, защото тя мигновено се изплъзва щом отслабне напрегнатостта на нашия взор.” Разговор с участието на философа Тони Николов, историка Симеон Кацаров и геополитика Валентин Вацев.

обновено на 20.07.19 в 09:29

В "Ден след ден" - от изтребителите до Роженския събор

Депутатите одобриха сделката за новите изтребители F 16. „За“ договора гласуваха ГЕРБ, ДПС, ВМРО и 2-ма независими, а „против“ се обявиха БСП, НФСБ, „Атака“ и ВОЛЯ. Сделката за новите изтребители ще коментираме с ген. Симеон Симеонов , бивш командир на ВВС и сега депутат от ДПС. А дали България ще може да си позволи на плати накуп над 1,2..

публикувано на 19.07.19 в 14:02