Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветовете поглеждат „Точно днес“

Отново сме домакини на  „Икономически форум Пловдив“. Очаква се премиерът Бойко Борисов да открие събитието, като над 55 международни експерти ще участват в различни тематични панели. Икономистът Георги Ганев ще коментира предизвикателствата за страната ни в сферата на бизнеса. Кога  ще влезем в чакалнята на еврозоната? Кога европейските ни партньори ще кажат „Да“ за Шенген? Защо банките хвърлят сянка върху перспективите за еврото?

На 26-ти юни отбелязваме Международния ден за борба с наркотиците. Психологът Даниела Димитрова ще ни запознае с работата на Обищинския съвет по наркотични вещества в Пловдив, и в частност на Превантивно-информационния център.

С проф. Въльо Николов, директор на Техническия университет в Пловдив говорим за ремонта и възстановяването на корпус 3 на университета. Особеното е, че сградата е архитектурен паметник на културата. Целта е бившият католически колеж „Св. Йосиф“ да се превърне в съвременен научен център с 20 лаборатории.

Фестивалът „Дни на тракийската култура“ в Пловдив ще завърши с връчване на награди на отличените в литературния конкурс „Наследници на траките“, и музикално-поетична програма.

Проф. Ваня Лозанова от БАН споделя постиженията си в сферата на писмените знаци на траките, и необходимостта от провеждане на научната конференция в рамките на фестивала.  

Преди новините в осем Анастасия - Мария Тучева от осми клас на Национална търговскка гимназия в Пловдив, ще покани слушателите на благотворителен концерт и търг в двора на гимназията от 17 часа.

В „Добро утро, Ден“ проф. Милчо Василев, ректор на АМТИИ ще ни каже, какво е пътят за него, защо трябва да поглеждаме назад, но да не се връщаме.

В рубриката „Великите европейци“, Пламен Асенов разказва за италианския революционер Джузепе Гарибалди, който става капитан на търговски кораб. Дава клетва да се бори за независимостта и единението на родината си.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 26-ти юни 2019 г. от 6.00 до 9.30 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 19.04.24 в 15:37

Отлагане „Ден след ден“

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители. Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. По темата ще разговаряме с енергийния..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03

Наследство и реалност „Ден след ден“

В Международния ден на паметниците и забележителностите в подлез "Археологически" в Пловдив отваря врати късноантичната сграда „Ирини“, която беше обновена след прекратения концесионен договор.  Пред журналисти бе направена първата официална разходка в обновената Градска градина, за която се води дебат как да се нарича „Дондукова“ или „Иван..

публикувано на 18.04.24 в 14:46