Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДБ осъди общината заради транспортния проект

"Демократична България" в Пловдив осъди Общината за отказа да разкрие документите за проваления транспортен проект

Върховен административен съд постанови, че отказът на Община Пловдив да ни предостави документацията, свързана с изпълнението на транспортния проект в града, е категорично незаконосъобразен. Това съобщиха  до медиите от Демократична България. Отменено е и решението на Административен съд Пловдив, което бе потвърдило отказа, също като незаконосъобразно. Общината е осъдена също да заплати разноските по делото за двете инстанции.

Припомняме, че Община Пловдив пази документите по транспортния проект като строго секретни, защото там се крие отговорът на следните въпроси:

1. КАК и КОЙ е ощетил пловдивчани, като е разплатил сумата от почти 8 200 000 лв. (окончателно плащане) за транспортния проект, без да изглежда фирмата изпълнител да си е свършила работата (в нарушение на договора)?

2. Как Общината сама си е вързала ръцете, като са подписани документи за свършена работа, и не могат да се искат неустойки от фирмата изпълнител в размер на близо 82 000 лв. на ден (общо почти 5 000 000 лв.)?

3. Излъгала ли е общината държавата, като е подала официална информация, че целият договор е изпълнен в срок и в пълен обем?

Общината крие важни за транспортния проект документи и се страхува те да не станат обществено достояние - пише в прессъобщението на ДБ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

По разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли, за тока нищо е ясно

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града.  Заместник  - председателят на УС на дружеството Калина Трифонова обясни, че разчетите им са във основа на съществуващите регулации и наредбата за ценообразуването, която предвижда признаване на..

обновено на 28.03.24 в 17:01

Птичи грип порази кокошки в Цалапица

Причинителят на инфлуенцата е установен в птицеферма за отглеждане на кокошки носачки, където се отглеждат над 86 000 птици, съобщават от БАБХ Около засегнатия животновъден обект са определени 3-километрова предпазна зона, в която попадат Цалапица и Стамболийски.  В 10-колиметровата  наблюдавана зона около огнището на болестта попадат..

публикувано на 28.03.24 в 16:28

Община "Марица" помогна на семейството, чиито роднини загинаха в Солинген

Общинският съвет "Марица" отпесна 6 000 лева еднократна помощ за пострадалото семейство Жилови от село Костиево, чиито син, снаха и две внучета загинаха при пожар в германския град Солинген.  Предложениета за помощта беше внесено от кмета на общината Димитър Иванов. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналото в Германия семейство, а..

обновено на 28.03.24 в 16:06

Арестуваха насилник, пребил жестоко 91-годишния си баща

Син, пребил  жестоко 91-годишния си баща и заплашил с убийство сестра си, бе арестуван по обвинение за тежка форма на домашно насилие, съобщиха от пловдивската Районна прокуратура. Потресаващият инцидент е станал на 16 март тази година в Сопот.  Седмица преди това, 50-годишният мъж отправил закана за убийство към собствената си сестра, което тя,..

публикувано на 28.03.24 в 15:44

ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя частна общинска собственост. За целта се променя Подробният устройствен план...

обновено на 28.03.24 в 15:27