МВР разследва теча на информация за името на момчето, обвинено за тероризъм

МВР започва проверка за изтеклата информация за самоличността на ученика от Пловдив, обвинен в тероризъм. Това съобщи  по време на парламентарен контрол министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Органите на МВР стриктно спазват принципа да не разгласяват лични данни по повод на служебните задължения. Това важи особено в случаите, когато става дума за лични данни на малолетни или непълнолетни лица, заподозрени в извършване на незаконни действия“, каза Маринов. 

Той поясни, че е разпоредил проверка за неправомерно предоставяне на служебна информация от служители на МВР на трети лица. По думите му проверката се извършва от дирекция „Вътрешна информация“ и трябва да приключи до 1 юли. 

„Искам да уверя, че на брифинги на представители на МВР не са предоставяни лични данни, свързани с този случай“, добави Маринов, като уточни, че по случая не работи само МВР. 

Припомням, че пловдивски меди, включително и Радио Пловдив, излязоха с протестна декларация и призоваха институциите да реагират заради неправомерното и неетично оповестяване на личната информация за 16 годишния ученик.


Още от категорията

Православната църква празнува Петковден

Българската православна църква почита църковния празник на преподобната Петка - Параскева Търновска, наричан от народа Петковден. Преподобната Петка, наречена още Българска, е родена в град Епиват на Мраморно море през 11-и век. Води благочестив живот, а след кончината й нейните мощи, които притежават целителна сила, се превръщат в символ на борбата за..

публикувано на 14.10.19 в 07:14

Кариерен форум за нови кадри в информационните технологии

Четвъртото издание на кариерния форум „Дни на кариерата – IT, Комуникации и аутсорсинг“ ще се проведе в конгресния център на Международния панаир в Пловдив.  Форумът събира на едно място студенти и млади специалисти с представители на 35 български и международни компани, които търсят служители с умения в информационните технологии,..

публикувано на 14.10.19 в 07:04

Дни на отворените врати в Аграрния университет

Дни на отворените врати започват от днес в Аграрния университет в Пловдив. Те се провеждатв рамките на Международната Еразъм+ седмица на професионалните умения.  В периода 14-18 октомври Аграрният университет организира „Дните“ в рамките на Международната Еразъм+ седмица на професионалните умения под надслов: Заедно сме по-добри .  Четирите..

публикувано на 14.10.19 в 06:51

Арменците от Пловдив поискаха оставката на Епархийския съвет на църквата им

Стотици арменци от цялата страна поискаха в Пловдив оставката на Епархийския съвет на Арменската апостолическа православна църква в България. Те се страхуват, че църквите им ще останат без свещеници в 11 от общо 13 техни енории след приети промени, наложени от малка група арменци от съвета. Визите на свещениците  не са подновени , предупредиха..

публикувано на 13.10.19 в 13:16
Милчо Левиев

Почина световноизвестният музикант Милчо Левиев

Джаз музикантът и композитор Милчо Левиев почина на 81-годишна възраст в Солун. Той е завършил държавната консерватория в София. Ученик е на Панчо Владигеров. Музикалната му кариера започва в Пловдивския драматичен театър. Между 1963 г. и 1968 г., Милчо Левиев работи като солист и диригент на Пловдивската и на Софийската филхармония. По същото време..

обновено на 13.10.19 в 10:55