"Точно днес" на 1 юли - утрото е с радио!

Юлско утро в Пловдив
Снимка: Стоян Стоянов

Задължителните рок,  July Morning и настроение за лято ще ги има в утринната програма на Радио Пловдив.

Лятното издание е от 7.00 часа и продължава обичайно до 9.30 часа. В него ще чуете:

Как Пловдив пя с легендите от Whitesnake, къде бяха истинските познавачи: на Гребната база или коментираха във Фейсбук? 

Репортаж на Антония Попова от Hills of Rock. Музикалният избор ще е на Валя Божилова.

Акценти от актуалните теми през юли:

Първа сесия на новия Европейски парламент от 1 до 5 юли, българските евродепутати и заявките им по групи ще проследим с политолога Любомир Стефанов, който ще питаме и за субсидиите в левове, от които трудно се отказват партии и лидери. Защо отшумяха ваканционно и Апартаментгейт и къщите за гости...

Училищните директори искат нови изпити в средното образование, защо ще обясни Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България. Коментар и за клипа с агресия от ученик към учител от пловдивското училище "Паисий Хилендарски".

В Пловдив се открива осмото издание на фестивала на студентите франкофони, Нели Бистрашка разговаря с Петър Топарев от Университетска агенция на Франкофонията.

Прекрачваме и зоната на най-вкусния Street food & Art Festival с главния организатор Николай Тодоров. От понеделник до 4 юли Гребната база на Пловдив ще бъде център на няколко вида изкуства - музика, лятно кино, театър и кулинария.

Минути за прогнозата за юли със синоптика от НИМХ Красимир Стоев, който прогнозира температури до 41 градуса и по-малко валежи.

Приятно слушане от екип "Утро"! 

Още от категорията

Енергетика, здравеопазване, памет, екология и живопис "Точно днес"

Ще постави ли край на скептицизма, както призова министърът на енергетиката Теменужка Петкова, наливът от заявки за стратегически инвеститор в АЕЦ Белене и какви подводни рифове крие евентуалният бъдещ договор за реанимиране на родната ядрена енергетика – въпросите ще зададем на  енергийния експерт и председател на Движението за енергийна ефективност..

публикувано на 21.08.19 в 16:18

"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

Ексцентричният „ Д-р Хаус “ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля.  В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия телевизионен сериал за изключителния диагностик с непредсказуемо поведение и граничещи с абсурда обноски...

обновено на 21.08.19 в 15:21

Интегрален град и нетрадиционни сцени във "Вход свободен"

Нови перспективи чертаем в средата на работната седмица! Интегрален град - що е то?! Каква ще бъде неговата структура,  материализиран град , или виртуален такъв? Дали идеята е реално приложима в ежедневието ни, отговорите ще получим от Ан – Мари Форуве, един от участниците в работна среща на доброволци от 35 държави, която беше проведена в..

публикувано на 20.08.19 в 16:27

Берем от дървото на живота “Точно днес“

Ще има ли АЕЦ Белене? Този път отговорът е оптимистичен. Според експертите отричането и замразяването на строежа доказа, че без ток не можем. ТЕЦ-овете си отиват. Гледаме напред, старото се предава, новото тържествува. Загубихме време, загубихме пари, но какво ще спечелим? Коментарът е на Атанас Тасев, енергиен експерт. Политическите сили..

публикувано на 20.08.19 в 14:48

Пясъчни замъци и лична сила във „Вход свободен“

Времето е част от фундаменталната структура на Вселената, а ние сме част от нея.  Днес ще си говорим за фестивала „Les Châteaux de sable“ или „Пясъчни замъци“ в Белозем, от 24 до 30 август. Ганю Ганев- Ганди, един от организаторите на събитието, разказва.  За доверието и личната сила, очаквайте повече в рубриката „Езо Тера“. Доверието е като..

публикувано на 19.08.19 в 16:54