Време е евродепутатите ни да започнат да постигат резултати

Снимка: личен архив
Първата сесия на новия Европейски парламент от 1 до 5 юли, както и българските евродепутати и заявките им по групи ще проследим в аванс с политолога Любомир Стефанов. Защо отшумяха ваканционно и Апартаментгейт и къщите за гости?

Политологът каза, че очаква от новия ЕП динамичен баланс и много повече преговори, които да водят до конструктивен диалог и резултати. 

Великобритания ще бъде част от дневния ред на новия парламент, но как ще се справи с решението предстои да видим, и най-вече Мишел Барние, но най-вероятно Брекзит ще трябва да се гласува до 31 октомври, каза Любомир Стефанов. 

Нов председател на ЕП евродепутатите ще изберат, но едва ли ще изберат така лесно и нов председател на Европейската комисия, каза още Стефанов. Той обясни, че все още няма яснота дали социалистът Франс Тимерманс или Манфред Вебер от ЕНП ще бъде избран за председател на ЕК. 

Още от категорията

Ремонтите в училищата приключват до 15 септември

Новата учебна година ще започне нормално във всички учебни и детски заведения в Пловдив. Това увери ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов в интервю пред Радио Пловдив. Ремонтите ще приключат в срок. Изключение прави само ОУ „Любен Каравелов“, тъй като в основната сграда ремонтните дейности са приключили, но предстои узаконяването на..

публикувано на 23.08.19 в 10:08

Медицинският труд трябва да бъде остойностен

Ако Министерството на здравеопазването регламентира доплащането в болниците с предложените за обществено обсъждане законови промени, болниците  няма да имат право да изискват доплащане за медицинската помощ, заплатена от НЗОК, освен в конкретни случаи. Освен това, че те са изчерпателно описани в Законопроекта, те са обвързани с изрично..

публикувано на 22.08.19 в 10:42

Ядрената енергетика има своето място за България

Интересът на източните инвеститори като “Росатом“, корейската и китайската кампания е осезателен, но големият въпрос около АЕЦ „Белене“ е дали самата ядрена енергетика е проблем. Кой изгражда централата или проблемите са по-различни. Това попита енергийният експерт  и председател на Движението за енергийна ефективност Димитър Иванов. Той..

публикувано на 22.08.19 в 10:04

АЕЦ „Белене“ обединява интересите на Русия и САЩ

АЕЦ „Белене“ ще заработи 2030 година. Проф. Атанас Тасев е енергиен експерт, който коментира бъдещето на АЕЦ „Белене“ и факта, че сега е време проектът да се извади от фризера. Добрата новина е, че 13 компании искат да участват в АЕЦ „Белене“. България не отстъпва от условието, че централата трябва да се строи изцяло на пазарен..

публикувано на 21.08.19 в 11:12

Превозите няма да поскъпнат след въвеждане на тол системата

В програма "Точно днес" ви запознаваме с въвеждането на тол системата за правозвачите. Във вторник ще се проведат тестове в Пловдив за това как ще работи новото таксуване.  Говорим с Васил Пиронков , председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните превозвачи в България. Пиронков каза: Съгласно първоначално заложените критерии сега..

публикувано на 20.08.19 в 10:09