Открива се лятната изложба на галерия "Възраждане"-Пловдив

От днес до 30 август в галерия "Възраждане" в Стария град ще бъде подредена обща изложба живопис, графика, скулптура и рисунка на 60 български творци. 

Ще можете да си припомните миналите през годината изложби и да видите творби, които сте изпуснали, пише галеристът Сим Алексиев. Той допълва: Автори от различни поколения и от различни краища на България ще Ви залеят с красота, светлина и оптимизъм - ще Ви заредят с енергия! 

 
В изложбата са включени над 150 произведения в стиловете реализъм, наивизъм, примитив, хиперреализъм, пейзаж, голо тяло и други. 


С тази изложба галерия "Възраждане" пожелава: прекрасно лято и винаги търсете красотата и любовта.


Още от категорията

РИОСВ обявява литературен конкурс „Пеша до края на града“

Конкурсът на РИОСВ – Пловдив е за литературна творба (есе, разказ, стихотворение или др.) и  е част от кампанията „Европейска седмица на мобилността – 2019“, която се отбелязва всяка година в периода 16 – 22 септември.  Провеждането му цели да насочи вниманието на обществеността върху устойчивия транспорт и начини на придвижване...

публикувано на 19.08.19 в 16:54

Посланията в „Седмица на съвременното изкуство“- 2019

Изложбата „Седмица на съвременното изкуство“ ще бъде открита на 1-ви септември в Баня „Старинна“ и двата етажа на „Склад“. За 25-ти път ще видим творби на световно известни творци като Бил Виола, Яйои Кусама, Уте Рихтер, Бенедикт Партенхаймер, автори от страната и Пловдив. Експозицията е част от календара на Пловдив’ 2019. Куратори са Илина..

публикувано на 19.08.19 в 10:48

Преге - предаване за света на книгите, 17 - 23 август

В предаването за книги на Радио Пловдив на 17.08.2019г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Теодора Димова. Поразените. 251 стр., ок. 4А, Сиела, 2019. Здравка Евтимова. Добрата страна на нещата. 184 стр., ок. 4А, Лексикон, 2019. Франк О Конър. Моят едипов комплекс и други истории. 640 стр.,..

публикувано на 19.08.19 в 10:07

Ден на узбекската култура в Тракарт

 Ден на узбекската култура се провежда в Пловдив. В културен център „Тракарт“, подлез "Археологически",  ще бъдат представени разкази за историята и културата на Узбекистан. Център “Тракарт”, подлез Археологически. Ден на узбекската култура, който се провежда по проект “Културен мост до Узбекистан”. Организира Мария Филипова-Хаджи, писател и..

публикувано на 18.08.19 в 09:04

В "Срещите" разговор за смисъла на ежедневието

Тази събота "Срещите" ви предлагаме разговор с проф. Андрей Пантев - дни преди неговата 80-та годишнина!  И обясненията му,че Клио е муза, но не винаги Темида, вероятно защото е жена, а жените обичат победителите... С проф. Андрей Пантев - разговор за Бога, любовта и смисъла на ежедневието ни.

обновено на 17.08.19 в 08:18