Съдят майка, оставила детето си да почине без лечение

Дело срещу майка, допуснала смъртта на детето си поради нехайство, започва в Районния съд в Пловдив. 

Жената е подсъдима за това, че на 09.02.2018г. в с. Белозем е причинила  смърт по непредпазливост на едномесечното си бебе.  

Тя не е закупила на детето предписаните от лекар педиатър медикаменти – сироп за кашлица, антибиотик и спрей за нос, и не е провела нужното лечение с тях, както и не е съобщила на същия лекар при контролния преглед, че детето не приема предписаната терапия.  

Трите лекарства са били съобразени с диагнозата и възрастта на бебето, което е можело да се излекува от възпаление на белите дробове, твърди прокуратурата. 

Поради неглижирането на заболяването, невръстното дете е починало от тежка бронхопневмония, довела до остра дихателна недостатъчност и мозъчен оток. 


Още от категорията

Дилър на дрога в пазарджишко - под стража

40 годишен дилър на наркотици от Пазарджик е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена му от Съда след като бе заловен при акция на местната полиция. Криминалистите са работили по случая няколко месеца под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.  Мъжът, който е  наркозависим и с криминално досие,..

публикувано на 24.08.19 в 13:08

Променят комплексното разрешително на завода край Шишманци

Днес жители на община Раковски излязоха отново пред Екозавода край Шишманци на протест, за кртатко бе блокиран пътя Раковски-Шишманци-Белозем. Хората издигнаха  плакати с основното послание: "Искам да порасна здрав" и настояване за  работа на Завода, която гарантира безопасност в района:  Първо да спре да функционира, за да може да започе..

обновено на 24.08.19 в 11:38

В пазарджишко проверяват за незаконна търговия с маркови стоки

Полицейско производство срещу мъж, който търгува незаконно с маркови стоки, образува Полицията в Пазарджик след акция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в града. Проверени са търговски обекти и сергии в центъра  му. В два магазина, стопанисван от пазарджиклията, полицаите установили множество дрехи, обувки и спортни стоки с..

публикувано на 24.08.19 в 11:26
Илюстративна снимка, архив

В Ракитово задържаха мъж, запалил бащиния си дом

Полицаи заловиха 28 годишен мъж, запалил бащината си къща в Ракитово. Пожарът избухнал в нощта на 22 срещу 23 август, но огнеборците, пристигнали на място след сигнал, го потушуи за огъня,  успели да го потушат.  Разследването на причините отвежда до сина на стопанина. От полицията в Пазарджик съобщиха, че след солидна употреба на алкохол младият мъж..

публикувано на 24.08.19 в 11:13

Гасят пожар на сметището във Велинград

Огнеборци от Пазарджик гасят сметището в квартал "Каменица" във Велинград, което се запали вчера. На място са дежурна смяна с пожарникари и един противопожарен автомобил, две водоноски и булдозер, който да подпомага ограничаването на пожара.  За да не се допусне разрастването му и прехвърлянето на огъня в горски площи, лесничеи от местното горско..

публикувано на 24.08.19 в 10:57