Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Главболгарстрой“ спечели пловдивската пречиствателна станция

Избраният консорциум от фирми е спечелил с оферта от 57,7 млн лева без ДДС

| обновено на 03.07.19 в 14:04

Консорциумът ДЗЗД „ПСОВ Пловдив 2018“, в чийто четиричленен състав е и фирмата „Главболгарстрой“ АД, е победител в обществената поръчка за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив. 

Конкурсната комисия   е дала комплексна оценка  от 100 точки.  Определената за победител фирма е предложила икономически най-изгодната  оферта и предстои да сключи с Общината договор за изпълнение.

Останалите четири фирми, подали оферти за участие в процедурата, не са предсоставили отговарящи на изискванията документи и са отстранени.  Това са  „Обединение Екотех 9“ в състава на който е  „Интерпром“ ЕООД и „Аква Екопроект Систем“, Консорциум  в състав “ ИСА 2000“, „Калистратов груп“ООД и „Хидрострой“ АД, „Строително-предприемачески холдинг“ АД и обединение между  „Джи Пи груп“ и испанската фирма „Марко Опра груп“ АД.

Избраната фирма  е предложила цена за изпълнение 57,7 млн  лева без ДДС и срок за изготвяне на техническия проект 183 дни.

Решението подлежи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията в десетдневен срок.

Припомням, че обществената поръчка  за пречиствателната станция стартира  през 2018 г., но заради поредица от обжалвания и изчакване на решения от ВАС, се забави значително.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39