Окончателно: Убийцата на Йордан Иванов остава в ареста

Пловдивският апелативен съд остави за постоянно в ареста Марияна Пейкова, обвинена за убийството на любовника си Йордан, който бе открит прободен с нож миналата седмица  в жилището си в квартал "Смирненски". 

Висшите магистрати прецениха, че искането и за по-лека мярка е неоснователно, тъй като тя няма постоянен адрес, а доказателствата до момента  в достатъчна степен подкрепят обвинението. 

Според съда има опасност жената да се укрие или да извърши друго престъпление. Веднага след убийството Марияна Пейкова  е  опитала да прикрие следите си и е избягала, посочи съдебният състав. 

Престъплението бе извършено на 24 юни. За това се предвижда наказание от  10 до 20 години лишаване от свобода.


Още от категорията

Катастрофа на изход на Пловдив затруднява движението

Трима души са пострадали при катастрофа на „Пещерско шосе“ на изхода на Пловдив.  Движението при моста над Околовръстното шосе е само в едната лента и се регулира от екипи на „Пътна полиция“.  Сигналът за пътното произшествие е подаден в 11,25 ч., съобщават от полицията в Пловдив.  По първоначални данни са се блъснали два автомобила, при което са..

публикувано на 22.08.19 в 12:42

Няма замърсяване на въздуха в Карлово след пожара на сметището

Резултатите от измерванията за качеството на въздуха от мобилната автоматична станция, поставена в Карлово заради вчерашния пожар в сметището край града не показват превишения, съобщиха от РИОСВ – Пловдив.   За 24 часово наблюдение отчетените стойности на фини прахови частици, серен диоксид,  азотен диоксид и въглероден оксид са дори под максимално..

публикувано на 22.08.19 в 11:46

Епизоотичната комисия заседава извънредно в Смолян

Областната епизоотична комисия ще проведе заседание във връзка с тежката епизоотична обстановка. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация - Смолян. Ежеседмичното заседание на Комисията ще бъде в разширен състав във връзка със създалата се обстановка относно появата и разпространението на болестта африканска чума по свинете. 

публикувано на 22.08.19 в 08:37

Възстановяват маршрута на автобуси №1 и №27

От днес се възстановява маршрутът на автобусни линии №1 и 27 от основния  вътрешноградски транспорт съгласно утвърдената  общинска транспортна схема. Това съобщиха от ОП “Организация и контрол на транспорта”. Временната промяна се наложи заради текущ ремонт на бул.“Никола Вапцаров“ – северното платно  при кръстовището с бул.“Македония“.

публикувано на 22.08.19 в 08:06

Стартира акция "Почистете Пазарджик с нас"

Кампанията "Почистете Пазарджик с нас!" стартира в 16 часа днес по инициатива на три млади жителки на града. Идеята си да живеят в по – чист и приветлив град момичетата обявяват в социалните мрежи и вече имат група последователи, очакват към тях да се присъединят и още доброволци. Целта е да бъдат почистени някои от занемарените места в..

публикувано на 22.08.19 в 07:51