Нова детска градина за 200 деца ще се строи в "Южен"

Нова детска градина ще бъде построена в район „Южен“. 

Това става ясно от обявената от общината обществена поръчка за строителството. Тя е на стойност 3 875 000 лева без ДДС. 

По проект сградата трябва да е на два етажа,  монолитна, енергийно ефективна и с двор, в който ще бъдат обособени  кътове с гумирана настилка и катерушки и четири пясъчника. Предвижда се озеленяване и две чешми.

 Детската градината ще е целодневна с капацитет от 200 деца – разпределени в осем групи.Още от категорията

Катастрофа на изход на Пловдив затруднява движението

Трима души са пострадали при катастрофа на „Пещерско шосе“ на изхода на Пловдив.  Движението при моста над Околовръстното шосе е само в едната лента и се регулира от екипи на „Пътна полиция“.  Сигналът за пътното произшествие е подаден в 11,25 ч., съобщават от полицията в Пловдив.  По първоначални данни са се блъснали два автомобила, при което са..

публикувано на 22.08.19 в 12:42

Няма замърсяване на въздуха в Карлово след пожара на сметището

Резултатите от измерванията за качеството на въздуха от мобилната автоматична станция, поставена в Карлово заради вчерашния пожар в сметището край града не показват превишения, съобщиха от РИОСВ – Пловдив.   За 24 часово наблюдение отчетените стойности на фини прахови частици, серен диоксид,  азотен диоксид и въглероден оксид са дори под максимално..

публикувано на 22.08.19 в 11:46

Епизоотичната комисия заседава извънредно в Смолян

Областната епизоотична комисия ще проведе заседание във връзка с тежката епизоотична обстановка. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация - Смолян. Ежеседмичното заседание на Комисията ще бъде в разширен състав във връзка със създалата се обстановка относно появата и разпространението на болестта африканска чума по свинете. 

публикувано на 22.08.19 в 08:37

Възстановяват маршрута на автобуси №1 и №27

От днес се възстановява маршрутът на автобусни линии №1 и 27 от основния  вътрешноградски транспорт съгласно утвърдената  общинска транспортна схема. Това съобщиха от ОП “Организация и контрол на транспорта”. Временната промяна се наложи заради текущ ремонт на бул.“Никола Вапцаров“ – северното платно  при кръстовището с бул.“Македония“.

публикувано на 22.08.19 в 08:06

Стартира акция "Почистете Пазарджик с нас"

Кампанията "Почистете Пазарджик с нас!" стартира в 16 часа днес по инициатива на три млади жителки на града. Идеята си да живеят в по – чист и приветлив град момичетата обявяват в социалните мрежи и вече имат група последователи, очакват към тях да се присъединят и още доброволци. Целта е да бъдат почистени някои от занемарените места в..

публикувано на 22.08.19 в 07:51