"Ден след ден" към темите и скандалите на деня

Снимката е от изложбата "Пловдив минало и настояще"
Снимка: Павлин Цицелков

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Той е бил свален на заседание на коалиционния съвет снощи и е заменен от двама съпредседатели – Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. Каква ще бъде реакцията на „Атака“, ще доведе ли рокадата до разпадане на „малката коалиция“ и в какъв формат ще се явят Патриотите на местните избори – въпросите адресираме към зам.-председателя на НС Явор Нотев от „Атака“.

Със зам.-председателя на парламентарната комисия по правни въпроси Хамид Хамид ще говорим защо ДПС ще подкрепи отмяната на машинното гласуване и така на практика „дава рамо“ на ГЕРБ, ОП и ПП „Воля“, които предложиха промяната в Избирателния кодекс.

От ВМРО - Пловдив настояват за меморандум върху сделки за продажби на общински имоти в края на мандата. Стоян Терзиев с репортаж по темата.

Инспекцията по труда в Пловдив глоби бизнесмена Байрам Солак, защото фирмата му не е сключила договор със строителни работници на негов обект. Какви още санкции са наложили инспекторите и дали се увеличават случаите на нарушено трудово законодателство през лятото - с директора на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев разговаря Димитър Владимиров.

Кореспондентката ни в Асеновград Емилия Куюмджиева продължава разказа си за децата, нахапани жестоко от бездомно куче в града. Тя събира и мненията на асеновградчани за случката.

А Живка Танчева ни среща с фотографа Павлин Цицелков, който показва компилирани снимки на съвременен Пловдив и на града от преди 70 години. 


Още от категорията

"Точно днес" във вторник ще говорим за:

За изборите и тяхната подготовка. Преполовената кампания и предизвикателствата пред организацията на изборния ден ще сподели председателят на ОИК - Пловдив Дарина Тодорова. За хората са увредено зрение в Деня на белия бастун разговаряме с управителя а Националния център за рехабилитация на слепите Стефан Данчев. За сигурността на Балканите след..

публикувано на 14.10.19 в 17:32

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 14.10.19 в 16:58

„Ден след ден“ на 14 октомври

На Петковден с темите от делника–медицина, образование, наука и бизнес . „Дни на кариерата“  среща бизнеса и студентите в Пловдив. Какво се търси и какво се предлага на пазара на труда ще чуем от Иванка Петкова. Професия войник  или как младежите да направят информиран избор за присъединяване към редиците на Българската армия ще научим..

публикувано на 14.10.19 в 14:23

Древни светове и архитектурен модернизъм във “Вход свободен”

Предстои ни поредното късно начало на работния ден, но обещаваме да бъде интересен и позитивен старт!  И тази седмица в “Невероятно, но факт” разглеждаме древните цивилизации, но днес се фокусираме върху архитектурните им постижения.  Оставаме на тема архитектура и в “Актуален въпрос”- гостува ни Теодор Караколев- журналист и изследовател на..

обновено на 14.10.19 в 12:25

„Точно днес“ – започваме новата седмица с радио

Първото утро на седмицата ще заредим с усмивки, но ще фиксираме внимание и върху парите, защото винаги става въпрос за тях. Независимо от красивите обещания. Здраве за 200 милиона лева повече. Ще стигнат ли парите до пациентите – интервю с доктор Стойчо Кацаров , председател на Център за защита правата в здравеопазването. Задава ли..

обновено на 13.10.19 в 16:42