"Ден след ден" към темите и скандалите на деня

Снимката е от изложбата "Пловдив минало и настояще"
Снимка: Павлин Цицелков

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Той е бил свален на заседание на коалиционния съвет снощи и е заменен от двама съпредседатели – Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. Каква ще бъде реакцията на „Атака“, ще доведе ли рокадата до разпадане на „малката коалиция“ и в какъв формат ще се явят Патриотите на местните избори – въпросите адресираме към зам.-председателя на НС Явор Нотев от „Атака“.

Със зам.-председателя на парламентарната комисия по правни въпроси Хамид Хамид ще говорим защо ДПС ще подкрепи отмяната на машинното гласуване и така на практика „дава рамо“ на ГЕРБ, ОП и ПП „Воля“, които предложиха промяната в Избирателния кодекс.

От ВМРО - Пловдив настояват за меморандум върху сделки за продажби на общински имоти в края на мандата. Стоян Терзиев с репортаж по темата.

Инспекцията по труда в Пловдив глоби бизнесмена Байрам Солак, защото фирмата му не е сключила договор със строителни работници на негов обект. Какви още санкции са наложили инспекторите и дали се увеличават случаите на нарушено трудово законодателство през лятото - с директора на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев разговаря Димитър Владимиров.

Кореспондентката ни в Асеновград Емилия Куюмджиева продължава разказа си за децата, нахапани жестоко от бездомно куче в града. Тя събира и мненията на асеновградчани за случката.

А Живка Танчева ни среща с фотографа Павлин Цицелков, който показва компилирани снимки на съвременен Пловдив и на града от преди 70 години. 


Още от категорията

"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

Ексцентричният „ Д-р Хаус “ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля.  В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия телевизионен сериал за изключителния диагностик с непредсказуемо поведение и граничещи с абсурда обноски...

обновено на 24.08.19 в 17:37

"Пусни хвърчило - зарадвай куче" във "Вход свободен"

В последния работен ден от седмицата ще се заредим с много положително настроение и много усмивки за предстоящия уикенд. В рубриката „ЗОО мания“ ще научим кои са 3-те най-интелигентни животни в света. Днес е последнят ден, в който царува зодия Лъв. От утре, 24-ти август, владее зодия Дева. Кои са характерните черти на този знак и кое го..

обновено на 23.08.19 в 09:33

Заедно за Пловдив „Точно днес“

От Европейската столица на културата отправяме широк хоризонт към събитията, които диктуват края на работната седмица. Във времето до 9.30 часа на 23 август ще чуете: Готови ли са училищата в Пловдив за новата учебна година и има ли опасност ремонтите на сградите да не приключат в срок? Отговорите търсим от Стефан Стоянов ,..

публикувано на 22.08.19 в 15:41

Позитивно за самотата и екологията във "Вход свободен"

Екологично загрижени оставаме и днес, във „Вход свободен“! Световни екипи от учени предупреждават, че до края на лятото 440 милиарда тона лед ще са се стопили или откъснали от гигантската ледена покривка на Гренландия. Срещаме ви с Биляна Маринова и разказа й за Гренландия, такава - каквато я вижда при пътуването си по време на еко-експедиция..

обновено на 22.08.19 в 10:07

Енергетика, здравеопазване, памет, екология и живопис "Точно днес"

Ще постави ли край на скептицизма, както призова министърът на енергетиката Теменужка Петкова, наливът от заявки за стратегически инвеститор в АЕЦ Белене и какви подводни рифове крие евентуалният бъдещ договор за реанимиране на родната ядрена енергетика – въпросите ще зададем на  енергийния експерт и председател на Движението за енергийна ефективност..

публикувано на 21.08.19 в 16:18