Кандидатурите на ГЕРБ за кметове и съветници не са резервирани само за партията

В Пловдив  стартира задълбочен  анализ за подбора на хората за участие в местните избори.  

За това  премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов вече даде сигнал  и  през следващата седмица обществеността ще бъде информирана за приемането на всякакви предложения със съответните тежести за общински съветници, районни кметове и  кмет на град Пловдив. Това заяви кметът Иван Тотев  в кулоарите на Общинския съвет.

По думите му, гражданите могат да правят предложения, които ще бъдат пренасочени към районните организации, като пряко следствие от речта на Борисов за отваряне на партията. 

Той уточни, че всички предложения, получени от интелектуални кръгове, обществени организации и граждани, ще бъдат разгледани и ако изпълнителната комисия реши да покани някои от предложените хора, партията ще се съобрази с решението за освежаването й  с млада кръв..

Тотев обаче предупреди, че местата за общински съветници, кметове на райони и кмет на Пловдив не са резервирани за членове на ГЕРБ.

Преди нещо реално да дойде от Изпълнителната комисия в края на август, смятайте, че степента на достоверност е ниска, заяви още Тотев.Още от категорията

2 милиона бюлетини пристигнаха в областната управа в Пловдив

Бюлетините за местните избори в Пловдив и региона пристигнаха тази сутрин в областната администрация. Броят им е почти 2 милиона като само за града те са почти 1 милион.  Те бяха охранявани от жандармерия,  получени от главния секретар на администрацията Борислав Димов и разпределени на общинските избирателни комисии. В събота бюлетините ще..

публикувано на 21.10.19 в 16:51

"Пловдив 2019" набира проекти за следващите две години

Фондация “Пловдив 2019” обяви нова покана за финансиране на проекти, които да осигурят продължение и устойчивост на Европейска столица на културата през 2020 и 2021 година.  Проектите ще се финансират със специално запазените за целта  3  милиона лева от наградата “Мелина Меркури”, връчена на Пловдив за успешната реализация на мащабния проект...

обновено на 21.10.19 в 16:46

Откриха подлез с графити за бита и старите занаяти

Фолклорен подлез с графити за българските ценности, бита и старите занаяти бе открит в ранния следобед срещу училище „Яворов“ на бул. „България“.  Рисунките там са дело на графити артиста Цветан Узунов и са вдъхновени от паното на емблематичния пловдивски художник Енчо Пиронков, което е в южната част на подлеза.  Припомням, че при обновяване..

обновено на 21.10.19 в 16:45

Стотици клиенти на НАП - Пловдив получиха фалшиви писма за ревизии

Фалшиви имейли с уведомление за предстояща ревизия са получили тази сутрин стотици клиенти на НАП - Пловдив в цялата страна. Писмата приканват получателите, които са и фирми, и физически лица, да се явят в 14- дневен срок в в поделението на агенцията в Асеновград при главният инспектор по приходите Момчил Тодоров като носят документи за..

публикувано на 21.10.19 в 15:45

Център за обучение по безопасност на движението работи в Смолян

В Смолян бе открит тържествено Областен център за обучение по безопасност на движението по пътищата. Той се намира в двора на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ и е изграден със 154 779 лв., осигурени от МОН. Целта му е да предотвратява възникнали инциденти с участието на ученици. В центъра ще се провежда изнесено обучение по..

публикувано на 21.10.19 в 14:36