Кандидатурите на ГЕРБ за кметове и съветници не са резервирани само за партията

В Пловдив  стартира задълбочен  анализ за подбора на хората за участие в местните избори.  

За това  премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов вече даде сигнал  и  през следващата седмица обществеността ще бъде информирана за приемането на всякакви предложения със съответните тежести за общински съветници, районни кметове и  кмет на град Пловдив. Това заяви кметът Иван Тотев  в кулоарите на Общинския съвет.

По думите му, гражданите могат да правят предложения, които ще бъдат пренасочени към районните организации, като пряко следствие от речта на Борисов за отваряне на партията. 

Той уточни, че всички предложения, получени от интелектуални кръгове, обществени организации и граждани, ще бъдат разгледани и ако изпълнителната комисия реши да покани някои от предложените хора, партията ще се съобрази с решението за освежаването й  с млада кръв..

Тотев обаче предупреди, че местата за общински съветници, кметове на райони и кмет на Пловдив не са резервирани за членове на ГЕРБ.

Преди нещо реално да дойде от Изпълнителната комисия в края на август, смятайте, че степента на достоверност е ниска, заяви още Тотев.Още от категорията

Библиотеката в Асеновград купува книги за 10 000 лева

С десет хиляди лева Градската библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград обновява книжния си фонд.  Финансирането е по проект по програмата "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност", с който културната институция кандидатства пред Министерството на културата. Съфинансирането от бюджета на Градската библиотека е в..

публикувано на 19.07.19 в 11:42

Президентът Радев открива събора на Рожен

Държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще присъстват на откриването на събора в Рожен. Президентът ще даде началото на събитието със звън на родопски чанове от централната сцена на Роженските поляни. Спектакълът за откриване на събора със 100-годишна традиция е с участието на ансамбъл "Родопа", Валя Балканска, Петър Янев...

обновено на 19.07.19 в 10:36

Кръводарителска акция в Асеновград

Двудневна кръводарителска кампания стартира в Асеновград. Акцията е под мотото "Дарете кръв, подарете надежда за живот" и се реализира от Районния център по трансфузионна хематология - Пловдив. Доброволците кръводарители могат да се включат в инициативата в два дни - на 19 и 22 юли /петък и понеделник/ в мобилния кабинет, разположен пред..

обновено на 19.07.19 в 10:36

Откриха ценни стенописи в къщата на Драган Калофереца

Ценни стенописи, свалени от сгради и църкви – паметници на културата от Южна България, бяха открити от администрацията на пловдивския Район „Централен“.  Кметът на района Георги Стаменов сезира Министерството на културата за находките. Те са открити при проверка в къща на ул. „Петко Р. Славейков“ 32, известна като къщата на Хаджи Драган..

публикувано на 19.07.19 в 10:11
Румен Радев

"Демократската република" на Левски е превърната в декор

Стотици жители и гости на Карлово присъстваха на тържествения митиг заря по повод 182-та  годишнина от рождението на Васил Левски.  „Левски изтръгна народа от робската апатия, даде на историята нов век, а на държавата - предначертание",  подчерта в словото си президентът Румен Радев. Левски е нашият застъпник пред времето и нашият съдник..

обновено на 18.07.19 в 22:03