Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДБ иска оставки в Пловдив заради Транспортния проект

| обновено на 11.07.19 в 16:52

"Демократична България" настоява  инж. Борислав Кръстев, който е подписал Окончателния доклад за Транспортния проект на Пловдив да бъде незабавно освободен от заеманите от него длъжности, в това число и  като ръководител на водния проект. 

От партията искат оставката и на всички длъжности лица, които с подписите си са приели работата на изпълнителя и са ощетили пловдивчани с над 8 милиона лева. Това съобщиха на извънредна пресконференция  съпредседателите на  партията – Атанас Атанасов и Христо Иванов и местните председатели на ДСБ и Да, България – Йордан Иванов и  Веселина Александрова. 

Според тях Община Пловдив и след решението на Върховния административен съд продължава да крие  приемо-предавателния протокол за добре свършена работа и протокола на оценителната комисия, с който е определен изпълнителят. 

По думите на Йордан Иванов, единственият документ, до който администрацията е разрешила достъп е окончателния доклад, подписан от инж. Кръстев. При опит, обаче да бъде заснет  документа, достъпът  е бил отново забранен. 

Веселина Александрова посочи, че общината спешно трябва да поиска гаранционно отстраняване на проблемите, за което има само 5 месеца време. 

От своя страна Атанас Атанасов коментира, че е на лице корупционна схема и са платени много пари за  несвършена работа  и отговорността  е на община Пловдив. Според него е необяснимо поведението на управата на града, че преди местните избори продължава да крие информацията за проекта и кой е подписал останалите документи. 

Според Христо Иванов на предстоящите местни избори ДБ ще продължи да търси доверието на пловдивчани, за да получи необходимата власт и да разкрие всички  отговорни за проваления проект. По думите му обаче, не само в този случаи, но и за проваления проект ЕСК, има вина не толкова Иван Тотев, а ГЕРБ и Бойко Борисов.

„В паническия си опит да се задържи в упралението Борисов изхвърля бушони и един такъв бушон е Тотев. В случая Тотев няма много по-голяма роля от козарката Ани и отгворността е на ГЕРБ“, заключи Иванов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39