F-16 са самолетите за българските ВВС

„Аз се радвам, че въпреки катаклизмите в общественото мнение, бе избран именно F-16 на въоръжение в българските ВВС“ – заяви в интервю за Радио Пловдив о.з. ген. Спас Спасов, председател на УС на Фондация „Български ВВС“.

„Аз лично поздравявам министъра Каракачанов за тази стъпка, очаквам и парламентът да одобри тази сделка“ – заяви Спасов.

„Президентът Радев е професионалист по отношение на ВВС. Той обаче неведнъж е казвал, че е президент на натовска България, той е казвал добри думи и за F-16, както и за Грипен. Но тук ние говорим за оптимални неща“ – заявява Спас Спасов.

„България винаги е изпитвала дискомфорт в превъоръжаването на военно-въздушните ни сили – и при западна техника още по царско време, и по-късно – със съветска техника... Нормално е и сега да изпитва известни затруднения“ – счита Спасов.


Още от категорията

Нов референдум, а не Лондон да губи времето на всички останали

Трудността да се постигне споразумение за излизане на Великобритания от Европейския съюз произлиза от факта, че продължава да има паритет между тези, които искат напускане на съюза, и тези, които искат оставане. Това коментира пред Радио Пловдив директорът на българския офис на Европейския съвет за външна политика  Весела Чернева .  По..

публикувано на 21.10.19 в 16:22
проф. Атанас Тасев

България ще купува по-евтин газ след 2022 година

Трансбалканският газопровод разполага с връзки със съседните страни, които могат да работят в реверсивен режим. Освен това вече направихме реконструкция на нашите газокомпресорни мощности. Така че ние винаги можем да използваме, виртуално или реално, в реверс връзката си с Гърция. Също така можем да използваме и съществуващата връзка на..

публикувано на 21.10.19 в 16:04

Липсва добрата политическа програма за местния вот

Дочакахме изборната седмица, след която ни очаква следващият понеделник, когато ще разберем, чии надежда се оправдаха и чии – разбиха, или всички отново ще бъдат победители?  В този понеделник „Точно днес“ - разговор за последни предизборни прогнози и анализи, с политолога и философ, преподавател в СУ Страхил Делийски . Той каза, че според него..

обновено на 21.10.19 в 10:16

Владиката Николай освети новата църква в гр. Септември

Пловдивският митрополит Николай освети новата православна църква в гр. Септември.  „Свети цар Борис-Михаил“ е вторият православен храм в града и се строи повече от 20 години със средства от Дирекцията по вероизповеданията, Пловдивската митрополия, община Септември и частни дарители.  Въпреки че вече е осветена, църквата все още не е..

обновено на 21.10.19 в 09:54

Репутацията на страната зависи от доверието на инвеститорите

Правителството прие решение, с което дава мандат на заместник министър-председателя, на министъра на финансите и на министъра на енергетиката да водят преговори с "Контур Глобал" за прекратяване на договора за изкупуване на електрическа енергия, сключен проз 2001 година. Според енергийния експерт Славчо Нейков темата съдържа много въпросителни и..

публикувано на 18.10.19 в 16:54