F-16 са самолетите за българските ВВС

„Аз се радвам, че въпреки катаклизмите в общественото мнение, бе избран именно F-16 на въоръжение в българските ВВС“ – заяви в интервю за Радио Пловдив о.з. ген. Спас Спасов, председател на УС на Фондация „Български ВВС“.

„Аз лично поздравявам министъра Каракачанов за тази стъпка, очаквам и парламентът да одобри тази сделка“ – заяви Спасов.

„Президентът Радев е професионалист по отношение на ВВС. Той обаче неведнъж е казвал, че е президент на натовска България, той е казвал добри думи и за F-16, както и за Грипен. Но тук ние говорим за оптимални неща“ – заявява Спас Спасов.

„България винаги е изпитвала дискомфорт в превъоръжаването на военно-въздушните ни сили – и при западна техника още по царско време, и по-късно – със съветска техника... Нормално е и сега да изпитва известни затруднения“ – счита Спасов.


Още от категорията

Който е искал, вече си е свалил данните от НАП и ще ги ползва

Информацията, която е изтекла, е огромна - това са няколко гигабайта с данни за около 5 – 6 милиона граждани, някои вече починали, може да има и повтарящи се записи, това все още не се знае, но така или иначе има няколко милиона записа вътре, коментира по повод хакерската атака в НАП адв. Димитър Калдамуков. По думите му това показва, че един..

публикувано на 19.07.19 в 10:58

Всички вече са нащрек за АЧС, дано да не е твърде късно

Южна България засега не е засегната от заболяването, но превантинвните мерки срущу разпространението на болестта африканска чума по свинете се задълбочават - наблюдение на фермите, проверки в т.нар. "заден двор", където по селата се отглеждат животни за лично ползване, санитарен контрол, ограничаване на нерегламентираната търговия с животни и месо,..

публикувано на 19.07.19 в 10:39

В Карлово честват 182 години от рождението на Васил Левски

С множество празнични прояви родният град на Васил Левски - Карлово, отбелязва 182-рата годишнина от неговото рождение.  Честването започна в 9 часа с отслужване на тържествена Света литургия в храма „Свети Николай“. След това представителен взвод и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада участваха в поднасянето на цветя на..

обновено на 18.07.19 в 17:21

Трудно ще е да осъдим държавата за теча на данни от НАП

Всеки отделен човек може да съди държавата за нанесени вреди, могат да го направят и фирмите, коментира в интервю за Радио Пловдив Христо Нихризов от Центъра по право на информационните и комуникационни технологии по повод теча на лични данни от НАП. Според него обаче всички ищци ще трябва да докажат, че изтичането на техни данни е довело до..

обновено на 18.07.19 в 16:28

Част от Данък общ доход трябва да остане в общините

Част от събраното от имуществените данъци да отива към общините или пък те да се увеличат и добавката да постъпва в местната хазна. Първият вариант предлага НСОРБ, а вторият – вицепремиерът Томислав Дончев. Явор Алексиев от ИПИ смята, че първият вариант е по- подходящата концепция за  децентрализация, защото не повишава данъците на..

публикувано на 18.07.19 в 15:45