МУ - Пловдив избира нов ректор на 13-и септември

Общото събрание на Медицинския университет в Пловдив, на което ще се избере нов ректор ще се проведе на 13 септември. Това реши днес единодушно Академичният съвет, който се събра на заседание под ръководството на ректора проф. д-р Стефан Костянев. 

Той по Закона за висшето образование има право още два месеца да ръководи вуз-а, след изтичане на мандата му на 14 юли. По изискване на Закона пет дни преди 13 септември всички кандидати за ректор трябва да са подали мандатни програми в администрацията на МУ.

По предварителни заявки кандидатури се очаква да  подадат досегашният заместник - ректор  проф. Мариана Мурджева, директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. Карен Джамбазов, деканът на Медицинския факултет проф. Николай Бояджиев и колегата му стоматолог проф. Георги Тодоров. 

До този момент официално издигна кандидатурата си само проф. д-р Илия Баташки. Той направи това за 24 май с изявление до академичната общност на МУ-Пловдив. 

Още от категорията

Библиотеката в Асеновград купува книги за 10 000 лева

С десет хиляди лева Градската библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград обновява книжния си фонд.  Финансирането е по проект по програмата "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност", с който културната институция кандидатства пред Министерството на културата. Съфинансирането от бюджета на Градската библиотека е в..

публикувано на 19.07.19 в 11:42

Президентът Радев открива събора на Рожен

Държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще присъстват на откриването на събора в Рожен. Президентът ще даде началото на събитието със звън на родопски чанове от централната сцена на Роженските поляни. Спектакълът за откриване на събора със 100-годишна традиция е с участието на ансамбъл "Родопа", Валя Балканска, Петър Янев...

обновено на 19.07.19 в 10:36

Кръводарителска акция в Асеновград

Двудневна кръводарителска кампания стартира в Асеновград. Акцията е под мотото "Дарете кръв, подарете надежда за живот" и се реализира от Районния център по трансфузионна хематология - Пловдив. Доброволците кръводарители могат да се включат в инициативата в два дни - на 19 и 22 юли /петък и понеделник/ в мобилния кабинет, разположен пред..

обновено на 19.07.19 в 10:36

Откриха ценни стенописи в къщата на Драган Калофереца

Ценни стенописи, свалени от сгради и църкви – паметници на културата от Южна България, бяха открити от администрацията на пловдивския Район „Централен“.  Кметът на района Георги Стаменов сезира Министерството на културата за находките. Те са открити при проверка в къща на ул. „Петко Р. Славейков“ 32, известна като къщата на Хаджи Драган..

публикувано на 19.07.19 в 10:11
Румен Радев

"Демократската република" на Левски е превърната в декор

Стотици жители и гости на Карлово присъстваха на тържествения митиг заря по повод 182-та  годишнина от рождението на Васил Левски.  „Левски изтръгна народа от робската апатия, даде на историята нов век, а на държавата - предначертание",  подчерта в словото си президентът Румен Радев. Левски е нашият застъпник пред времето и нашият съдник..

обновено на 18.07.19 в 22:03