Честността винаги се отплаща, казва пловдивчанинът на 105 г.

Пчеларят Александър Николов от Пловдив днес навършва 105 години!

Вероятно най- възрастният българин, е в добро здраве и в отлично настроение.

Честнтостта е най важна за него, честнен е бил през целия всички изживени години. Вярва, че ако следваш това верую животът и обществото ще те възнаградят.

В интервюто чуйте още от него. А тук публикуваме менюто му здраве:

Закуска - орехи, хляб и мед

Обяд - супа и филийка хляб

Вечеря - филийка хляб, халва и мляко с ориз 


Още от категорията

Реформата в здравеопазването е на етап "идея", а не "модел"

Дойде ли времето да демонополизираме Касата? Темата е актуална още със старта на реформата, сега с нова сила валят предложения, но пък вноската да остане 8%, казват пациенти и управляващи.  Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев предлага да се запази солидарен принцип на набиране на средствата, но е определено и правото на пациента да..

публикувано на 16.07.19 в 08:58

Във Велинград продължава ремонтът на старата ВиК-мрежа

Временното с пиране на водата в квартал "Каменица" на Велинград продължава да е тема за недоволство на жителите на курортния град. С нощи те проведоха среща с общинската администрация, на която стана ясно, че досегашният управител на ВКТВ Георги Мяшков е отстранен от длъжност от съветниците единодушно на сесията в понеделник. Дълговете, които..

публикувано на 16.07.19 в 08:56

Новият здравен модел поставя нови въпроси и не дава отговори

Д- р Красимир Грудев, който е председател на УС на Националното сдружение на частните болници присъства на представянето на новия здравен модел и от името на сдружението постави въпросите, които трябва да внесат яснота по него. По думите му, освен доста конкретните неща около демонополизацията на касата и втория стълб на здравното..

публикувано на 15.07.19 в 16:16

Налагането на чужди модели в здравеопазването няма резултат

„Понятието „демонополизация на НЗОК е неточно“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Пламен Таушанов – председател на Българската асоциация за закрила на пациентите. „Мантрата за конкуренцията, която ще подобри много качеството не е действаща в сферата на здравеопазването“ – счита Таушанов. Според него трябва да се избере втория, плавен модел..

публикувано на 15.07.19 в 15:38

Икономическата нестабилност превръща апатията в действие

Държавата не просто е болна, тя е  много болна. Може да се направи извод, че положението е стигнало до там, че нещата като политики и като решения, като неща, които се опитва да прокара управлението, се правят полулегално, полу на тъмно, по недемократичен начин и по възможност в последените работни дни на парламента преди лятната ваканция, за да..

публикувано на 15.07.19 в 11:26