Пловдив пред заплахата да остане без градски транспорт

| обновено на 13.07.19 в 10:27

Пловдив ще остане без градски транспорт, ако Община Пловдив не предприеме спешни мерки. Затова алармираха превозвачите, които обслужват 29-те градски автобусни линии. Трите фирми вече имат сериозни задължения към доставчици на горива, които възлизат на близо 2 милиона лева.

Ако те спрат да зареждат автобусите ни, ние няма да можем някоя сутрин да излезем на работа, обясни Петко Ангелов, собственик на фирмите „Автобусни превози - Пловдив" и „Меритранс".

Управителят на „Хеброс бус“ Веселин Дошков допълни, че превозвачите трупат сериозни загуби от обслужването на линиите на градския транспорт и това се случва от края на миналата година.

Около 100 хиляди лева месечно са загубите на фирмата, която управлявам. Това може да продължи най-много до края на годината, защото нямаме желание за сметка на труда ни в годините - да реализираме социалната политика на Община Пловдив, коментира Дошков.

Пресцентърът на Общината припомни, че субсидията за превозвачите беше увеличена с около 1 милион лева.

Те обаче твърдят, че увеличението е изядено от новия размер на минималната работна заплата, която влезе в сила от 2019 година.

Изключително неприятни са опитите да се твърди, че ние извиваме ръцете на Общината. Ситуацията е точно обратната – на нас ни се извиват ръцете да реализираме социална политика, обясни още Веселин Дошков.

От транспортните фирми настояват за нови експертни разговори и предприемане на  спешни мерки.

Ние не искаме контректна сума. Искаме да се направят точни разчети и да се види какви мерки да се предприемат, обясни още Дошков.

От Община Пловдив обясниха, че ресорният заместник-кмет Златин Велев се е срещал с превозвачите. Той се връща от платен отпуск следващата седмица и се очаква този въпрос отново да бъде дискутиран.


Още от категорията

Областният управител инициира утре разговори между Иван Тотев и превозвачите

Областният управител Здравко Димитров ще покани на разговор кмета на Пловдив Иван Тотев и шефовете на превозваческите фирми от градския транспорт.  Срещата ще се състои утре, каза областният управител . На ная ще присъства и кметът Иван Тотев. Превозвачите се срещнаха днес с Димитров заради спора си с общината по сумите,..

обновено на 15.07.19 в 15:11

Засега исканията на превозвачите звучат несъстоятелно

Община Пловдив на този етап няма да даде допълнително пари на превозвачите , освен ако не  те не ни убедят, че това е  належащо и жизенонеобходимо , заяви кметът Иван Тотев.  Той припомни, че тази година превозвачите са получили 1 милион лева допълнително  и не вижда обстоятелства, поради които тази сума да се увеличава...

обновено на 15.07.19 в 15:11

Наводненията на Коматевския възел секват, щом се намерят 7.5 млн лева

Все още няма финансиране за проекта,  който ще реши проблема с наводняването на Коматевския възел при всеки по-силен дъжд , каза кметът Иван Тотев. Той уточни, че от страна на  МРРБ не е подписан договора за съвместното финансиране на проекта, за който дори има избран изпълнител.  По думите му поръчката е 7,5 милиона лева и  включва ремонти по..

публикувано на 15.07.19 в 14:29
Кметът на Стрелча Стойно Чачов

Два акта получи от РИОСВ - Пазарджик кметът на Стрелча

Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Пазарджик е съставила два персонални акта на кмета на Стрелча Стойно Чачов затова, че незаконно извозва отпадъци в затвореното старо сметище на града. Старото съоръжение е затворено, а новото е до Панагюрище. Договорът за рекултивацията на старото сметище е подписан на пети..

публикувано на 15.07.19 в 14:20

Общината дава повече пари, за да се случи "Модър - Царевец"

Община Пловдив ще обяви  нова процедура за изграждането на „Модър-Царевец“ , съобщи  кметът Иван Тотев. Той допълни, че в момента се извършва пазарно проучване за цената на обекта, каквото е изискването на новия закон за  обществените поръчки.  По думите му сега ще бъде увеличена цената с  около 1 – 1,5 млн. лева за да може да се намери..

обновено на 15.07.19 в 14:10