Пловдив пред заплахата да остане без градски транспорт

| обновено на 13.07.19 в 10:27

Пловдив ще остане без градски транспорт, ако Община Пловдив не предприеме спешни мерки. Затова алармираха превозвачите, които обслужват 29-те градски автобусни линии. Трите фирми вече имат сериозни задължения към доставчици на горива, които възлизат на близо 2 милиона лева.

Ако те спрат да зареждат автобусите ни, ние няма да можем някоя сутрин да излезем на работа, обясни Петко Ангелов, собственик на фирмите „Автобусни превози - Пловдив" и „Меритранс".

Управителят на „Хеброс бус“ Веселин Дошков допълни, че превозвачите трупат сериозни загуби от обслужването на линиите на градския транспорт и това се случва от края на миналата година.

Около 100 хиляди лева месечно са загубите на фирмата, която управлявам. Това може да продължи най-много до края на годината, защото нямаме желание за сметка на труда ни в годините - да реализираме социалната политика на Община Пловдив, коментира Дошков.

Пресцентърът на Общината припомни, че субсидията за превозвачите беше увеличена с около 1 милион лева.

Те обаче твърдят, че увеличението е изядено от новия размер на минималната работна заплата, която влезе в сила от 2019 година.

Изключително неприятни са опитите да се твърди, че ние извиваме ръцете на Общината. Ситуацията е точно обратната – на нас ни се извиват ръцете да реализираме социална политика, обясни още Веселин Дошков.

От транспортните фирми настояват за нови експертни разговори и предприемане на  спешни мерки.

Ние не искаме контректна сума. Искаме да се направят точни разчети и да се види какви мерки да се предприемат, обясни още Дошков.

От Община Пловдив обясниха, че ресорният заместник-кмет Златин Велев се е срещал с превозвачите. Той се връща от платен отпуск следващата седмица и се очаква този въпрос отново да бъде дискутиран.


Още от категорията

Откриха семейство, изгубило се край смолянските водопади

Планински спасители, полицаи и пожарникари са издирвали снощи семейство с четири деца в района на „Каньона на водопадите“ край Смолян. Те били на разходка, но се разделили и се изгубили.  Сигналът за помощ е подала жената, която останала с трите деца, а съпругът и бил с другото дете.  Само половин час след подадения сигнал спасителите и полицията са..

публикувано на 18.10.19 в 15:11

Валидираха пощенска картичка за Цариградския мирен договор

Илюстрована пощенска карта „140 години от подписването на Цариградския мирен договор“ бе валидирана в Пловдив в рамките на Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“.  В церемонията се включиха почетният председател на Съюза на българските филателисти Симеон Сакскобургготски и Никита Лобанов-Ростовский, внук на княз Алексей..

публикувано на 18.10.19 в 14:36

Потока посиня от отпадъците на винарска изба в Съединение

Отпадни води от винарска изба в Съединение са причинили замърсяване на река Потока край града. За инцидента е сигнализирал собственик на рибарник в района на село Костиево, който описал, че водата е с неприятен мирис и тъмносин цвят. Проверката на РИОСВ показала, че две съоръжения на винарската изба - за битово-фекални и за отпадъчни..

публикувано на 18.10.19 в 14:15

Арестуваха младежи, пребили кондуктор от градския транспорт

Кондуктор от градския транспорт в Пловдив е пребит от двама пътници. Сигналът за посегателството над 55-годишния мъж е подаден малко преди 20 часа снощи.  Двамата хулигани са задържани на спирка на бул. Шести септември. Единият от тях е 16-годишно момче, а другият 27-годишен криминално проявен мъж.  Двамата са отведени за срок до 24 часа във..

публикувано на 18.10.19 в 13:31

Студентка от Пловдив спечели телевизор от НАП

Студентката Антонина Мусурлиева от Пловдив спечели поредната седмична награда от Лотарията с касови бележки на НАП. Срещу представен касов бон за покупка на стойност 1, 59 лв. тя ще получи 43-инчов телевизор.  Антонина се включила в лотарията, регистрирайки над 600 касови бележки, в чието събиране участвало цялото й семейство. От НАП..

публикувано на 18.10.19 в 11:25