Възстановиха чешма в „Капана“, счупена от хулигани

Екип на „Градини и паркове“ възстанови чешмата в квартал „Капана“. Вандали бяха счупили затварящия механизъм, вследствие на което водата течеше непрекъснато и се наложи да бъде спряна.

От днес чешмата в квартала на творческите индустрии отново работи, след като със съдействието на местна фирма от чужбина бе доставена необходимата за ремонта скъпоструваща резервна част,  съобщи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

Той призова, пловдивчани и от гостите на града да пазят, а ако станат свидетели на вандалски прояви, да сигнализират на тел. 112. 


Още от категорията

Задържаха рецидивист след два грабежа

Криминално проявен мъж, извършил два грабежа в рамките на седмица, е задържан в ареста на РУ-Пазарджик.  45-годишен мъж и 36-годишна жена са подали оплаквания, че са били заплашени с нож от мъж, който им е отнел различни суми. Едната от жертвите е нападната в района на централната градска част , а другата-в градинка до местна болница.  Пострадалите..

обновено на 16.07.19 в 09:37

Нова среща за градския транспорт

Среща между  превозвачите от пловдивския градски транспорт, кмета Иван Тотев и Здравко Димитров ще се състои при областния управител. Превозвачите искат адекватно заплащане от общината и въвеждане на електронната система за таксуване. Вчера превозвачите отново бяха в областната управа.Те твърдят, че са изправени пред фалит, работят на загуба..

обновено на 16.07.19 в 09:35

Засега исканията на превозвачите звучат несъстоятелно

Община Пловдив на този етап няма да даде допълнително пари на превозвачите , освен ако не  те не ни убедят, че това е  належащо и жизенонеобходимо , заяви кметът Иван Тотев.  Той припомни, че тази година превозвачите са получили 1 милион лева допълнително  и не вижда обстоятелства, поради които тази сума да се увеличава...

обновено на 16.07.19 в 08:14

Мощи на Света Марина идват за храмовия празник

За храмовия празник на пловдивската митрополитска църква „Св. Марина“,който е на 17 юли, в Пловдив днес идват мощи на светицата от Гърция.  Честната глава на светата великомъченица Марина ще бъде донесена в Пловдив от митрополита на Халкида - Хризостом.   Реликвата ще бъде посрещната на 16 юли в 18 ч. пред катедралния храм „Св. Богородица“. С..

публикувано на 16.07.19 в 07:51

Областният управител инициира утре разговори между Иван Тотев и превозвачите

Областният управител Здравко Димитров ще покани на разговор кмета на Пловдив Иван Тотев и шефовете на превозваческите фирми от градския транспорт.  Срещата ще се състои утре, каза областният управител . На ная ще присъства и кметът Иван Тотев. Превозвачите се срещнаха днес с Димитров заради спора си с общината по сумите,..

обновено на 15.07.19 в 15:11