Сътворяваме Европа и фамилна терапия в „Шейкър“

| обновено на 13.07.19 в 16:09

Co-Creating Europe е международна мрежа, създадена от Аннет Кайзер от Швейцария. Тази година, Пловдив бе избран за домакин на работна среща, на активисти от цяла Европа, под мотото „Да създадем заедно една нова култура – да вплетем нашите дарове“.  На 15 юли, от 19 часа, в Дом на културата „Борис Христов“, ще се осъществи обществен диалог заедно с граждани от Пловдив, представители от местни инициативи, използващи устойчиви и хуманни подходи. За да ни разкаже повече за мисията на Co-Creating Europe и за срещата в Пловдив, в „Шейкър“ гостува Аннет Кайзер.

С психолога и психотерапевт Красимира Харлова си говорим за фамилната терапия и консултации.

Нумерологът Снежана Димитрова – Анаженсида разказва за това, колко е важна първата мисъл за деня.

Утрото, винаги, е по-мъдро от вечерта.

Започваме, след новините в 7 сутринта.


Още от категорията

Юлското утро „Точно днес“

Седмицата започва с „Обич за България“ - рисунки и творби на ученици от българските неделни училища в чужбина: от Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова.Те ни показват България такава,каквато я помнят и каквато мечтаят да бъде. Интервю на  Живка Танчева с Нели Спасова старши експерт в Регионалното..

публикувано на 21.07.19 в 14:05

 „Алтер его” – между сериозното и усмивката с Марин Бодаков

Специален гост в „Алтер его” ще бъде Марин Бодаков. С него ще разговаряме за мечките и хората, за поезията и сатирата, за проекта „Епиграми на фасадата”, иницииран от Дома на хумора и сатирата в Габрово, както и за много други любопитни неща. Слушайте ни, ще се постараем да бъде интересно, смислено и весело.  За протокола: Марин Бодаков е роден през..

обновено на 21.07.19 в 13:32

Усмивки и ведро настроение в "Звукът на киното"

Лятно настроение и повече усмивки в "Звукът на киното" обещаваме тази събота. Ще слушате "Bean" - The Album.  Саундтракът включва подборка от песни на групи, които са звучали във филми на великия и обичан британски комик Роуън Аткинсън.  Сред изпълнителите на парчетата, включени в "Веаn" са групи като Boyzone, The Beach Boys, Wet Wet Wet и други...

обновено на 21.07.19 в 10:08

В "Срещите" - разговор за лицата на истината

В „Срещите” тази събота ви предлагаме повторение на разговора за руския Омир - Солженицин и неговата препоръка за „взор напрегнат, упорит към истината, защото тя мигновено се изплъзва щом отслабне напрегнатостта на нашия взор.” Разговор с участието на философа Тони Николов, историка Симеон Кацаров и геополитика Валентин Вацев.

обновено на 20.07.19 в 09:29

В "Ден след ден" - от изтребителите до Роженския събор

Депутатите одобриха сделката за новите изтребители F 16. „За“ договора гласуваха ГЕРБ, ДПС, ВМРО и 2-ма независими, а „против“ се обявиха БСП, НФСБ, „Атака“ и ВОЛЯ. Сделката за новите изтребители ще коментираме с ген. Симеон Симеонов , бивш командир на ВВС и сега депутат от ДПС. А дали България ще може да си позволи на плати накуп над 1,2..

публикувано на 19.07.19 в 14:02